22 mars 2015

En toppenhelg på många sätt!


Efter fredagens tjejmiddag var det åter dags för keramik på lördagen. jag glaserade det som var skröjbränt och gjorde lite nytt. Var inte lika produktiv som jag brukar, vet inte riktigt varför jag kände mig oinspirerad.Men en fantastisk räkmacka från DN-prisade caféet Pascal köpte jag mig till lunch!Direkt efter keramiken blev jag upphämtad av en väninna och vi gav oss iväg för en liten tjejtripp till Roslagen. Utanför Norrtälje plockade vi upp ytterligare en väninna och när vi kom fram var huset uppvärmt av de två som kunnat starta lite tidigare. Bubbel med tilltugg, kött och ugnsrostade grönsaker mumsade vi i oss innan vi satte oss för att se film.
(Att vi hade svårt att få fart på brasan, inte fick toan att fungera och först inte hittade sladden till dvd:n pratar vi tyst om. Kissa ute i snö och kyla är inte så kul - men stjärnhimlen var fantastisk!)Efter en god natts sömn, frukost och mera film åkte vi till fina Wira Bruk, där några av tjejerna inte varit sedan vårt besök 1990! Vi handlade lite i smedjan ochså tog jag mig en räkmacka till lunch igen!En kortkort promenad runt bruket i snålblåsten, sedan for vi hem!

14 kommentarer:

BP sa...

Så du har hamnat på min granne - Pascal! Kul! Vi fikar där varje dag faktiskt - Gulddrakenvinnare som caféet är. Känns nästan lyxigt att ha Pascal som granne måste jag säga. Tur att jag har en fikasugen chef och kollega:-)

Å Wira Bruk är ju "nästan" granne med mig också typ fyra mil bort;-)

Anonym sa...

Det låter som en toppenhelg =). Wira bruk har jag aldrig hört talas om. Kanske vore ett utflyktstips =). Ha en toppenvecka!

Semester & Mat sa...

Ja den helgen skulle inte jag heller klaga på :)

HelenTh sa...

Din helg ser ut att ha varit riktigt trevlig. Räkmackor är fantastiskt gott, blev otroligt sugen på en när jag ser dina bilder :).

Mias Mix sa...

Åh vilken härlig helg! En helg som ger mycket ny energi inför kommande vecka kan jag tänka mig!

Johannna sa...

Räkmackan ser verkligen gudomlig ut :)

Ha en fantastisk dag

Razzy sa...

Åh vad jag saknar räkmackor, men det är ju som det är ;-) Wira är ett av mitt och Jonns favoritställen när vi är ute och fotar, så vackert i alla årstider.

Kram Eva

Eva Trillian sa...

Det låter som en trevlig helg :)
Och om man nu måste kissa ute snön är det ju trevligt om det är en vacker himmel ;)

Rost och rädisor sa...

Skulle vara förbjudet att lägga ut räkmackor. Jag blir ju helsugen : ). Låter som ni hade en trevlig helg.
Anette

Anita Malta sa...

Inte konstigt alls att ibland känna brist på inspiration och inte vara lika produktiv som vanligt. Fråga mig, jag vet ;-)

Frestande goda räkmackor du visar. Kan inte vara särskilt svårt att äta två på raken och jag är lika avis på dina tjejkompisar nu som då.

Sista bilden är ljuvligt vacker! Trots att din helg är ett minne blott så syns det vara ännnu en värdefull helg att se tillbaka till.

Tack Anni för att du tittade in hos mig och skrev en rad :-) Har inte kommit igång riktigt med den nya bloggen ännu. Namn och headers känns inte riktigt som det sitter där det ska. C'est la vie.. Ha en skön vecka !!

Husbilen-Ellen sa...

Låter som en kanon-helg, trots finstilta kommentaren!! Elisabeth

Lisbet sa...

En fin helg med väninnorna! Och räkmackan hade jag helt klart delat med dej om jag varit med, om jag inte fått en egen!
Och krafterna dök upp i kväll, mina alltså. Hoppas de är kvar i morgon.

Skönt att du hämtat dej från din flunssa mm.
kram

Veronica sa...

Anni, Såklart att du ska ge dig till ´känna om du är på plats på fredag :) Vi är trädgårdsnördar och trevliga såna ;)

Varmt välkommen :)

Åke sa...

Räkmackor kan man inmundiga hur många som helst ;) Så trevligt umgås sådär väninnor ilag :)