29 mars 2015

Fåglar på tork


Första fågeln jag såg ligga och se helt uppburrad och sjuk ut i trädgården var en liten rödhake. Den har jag visat för länge sedan här i bloggen. Mitt på trädäcket låg den och det tog ett tag innan jag insåg att den låg och torkade fjäderdräkten efter att ha badat.

Sedan har jag fått uppleva samma sak med flera fåglar, som blåmesen här på fågelbadskanten.Och talgoxen uppe på en spaljé.Och koltrasten på grusgången utanför min dörr. Jag kan bara tolka det som att de känner sig väldigt trygga hos mig - och guhjälpe grannens katt om den kommer hit! 
Fototriss - fåglar

11 kommentarer:

cissi sa...

Så fint du fotat fåglarna! Inte visste jag att fåglar soltorkar! :)

Eva Trillian sa...

Nog måste det vara en trygg plats för dem hos dig om de nu kan ta det så där lugnt! Vilken fin komplimang :)

Mias Mix sa...

Vad festligt med fåglar som ligger och torkar! Har jag aldrig sett, men har inte heller något fågelbad, däremot katter :)

BP sa...

Hahaha! Kan inte låta bli att skratta här, för på något sätt föreställer jag mig ett tvättställ med fåglarna hängandes i klädnypor. Usch, förlåt;-)

Suveräna bilder som alltid hos dig.

Svar: Å visst är Friends ett väldigt, väldigt dåligt skämt. Har varit där en gång och det räckte livet ut kan jag säga...

Vi i Kasperian sa...

Har aldrig sett soltorkande fåglar! Det är iofs tur, eftersom jag har katter och därför inte heller något fågelbad.
Så fina bilder, roliga att se. :)
Berit E

Anonym sa...

Men åh så fina foton!! Hade ingen aning om att dom små fåglarna "ligger på tork" sådär. Trodde direkt jag tittade att dom kanske var knockade efter att ha flygit in i fönsterrutan...

Ninnie sa...

Vilka fina bilder! Har aldrig tänkt på att fåglar kan göra så där. Å andra sidan har jag en katt som ligger o lurpassar på fåglarna runt huset...så de håller ju sig på avstånd,

Beppan sa...

Härliga bilder på de små liven som verkar njuta av tillvaron i solskenet!
Hoppas grannkatten inte förstår vilket paradis du har hos dig!

KajsaLisa sa...

Intressant, hade ingen aning. Däremot vet jag att det fungerar på närgångna getingar när man sitter och äter. En vanlig blomspruta med vatten, när dom sätter sig ned för att torka vingarna slår man ihjäl dom.

kissed by an angel sa...

They are so cute and bold :)

Tant Gun sa...

Vilka fina fågelbilder!