18 mars 2015

Sex sorter av tjugo?


Ärligt talat vet jag inte hur många olika tesorter jag har hemma och då menar jag bara lösviktste, inte tepåsar. Jag är en tedrickare med halvlitersbaljor och de dagar jag jobbar hemma kan fem-sex baljor gå åt utan problem.

Tebladen är onekligen ganska utvattnade när de gett ifrån sig sina goda smaker. (Och jag kommer aldrig att förstå mig på de som "delar" på en tepåse!)Men eftersom gamla teblad inte direkt är något upphetsande stoff för ett blogginlägg bidrar jag också med några av alla mina burkar. Jag är väldigt svag för burkar, nya som gamla. De här tre köpte jag i England i somras. Engelsmännen är fantastiska på vackra förpackningar!

I den vänstra finns nu Lapsang Souchong på påse, ett väldigt rökigt te som smakar mycket 70-tal. De två högra innehåller olika rooibos. Rooibos är inte ett te, utan en ärtväxt vars blad och stam används som teblad.Och så mina tre fina burkar i det mönster som togs fram till kronprinsessans bröllop. Burkarna köpte jag för halva priset i Stadshusets presentbutik, kunde inte låta bli när de var i så passande färger. I dessa har jag sådana där finsmakarteer som jag köpte när jag varit på teprovning hos Esters på Söder (hoppsan, de är visst lite gamla nu!); Tie Kuan Yin, Darjeeling Puttabong och Keemun FOP.

Tänk om burkar skulle bli ett fototema - då skulle jag kunna visa alla jag har ...

14 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Jättefina Anni, fanns de inte i rosa, hihi

Annemor sa...

Flotte bokser og nei, jeg forstår heller ikke dem som "deler en tepose".
Hmrf
Ha en fin dag,
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2015/03/18/onsdagstema/

Semester & Mat sa...

Förstår inte heller de som delar på tepåsarna, lite smak vill man ju ha :)

cissi sa...

Te är gott! Jag byter ut kaffet mot mer och mer te.....te med honung i!

Leena sa...

Det är spännande med teer även om jag är en periodare när det gäller att dricka te. Ibland dricker jag jättemycket, sedan kan det gå veckor. I Peking köpte vi gott (och rätt dyrt) te som man skulle använda upp till tio gånger och ändå få gott, till och med bättre te. Det måste jag börja dricka igen innan det blir gammalt ... Fördelen med en av sorterna var att den främjade fettbränningen. Inget som jag märkt av.
Vackra teburkar! De lockar ju verkligen till att brygga gott te och är alltid fina att ha framme.
Om mitt glasalster - tja, vet inte om jag vågar lägga ut något men kanske. Inte för att de är några mästerverk men för att det var så kul. Har inte hämtat dem ännu efter bränningen.

Arja sa...

Halloj!
Här är en som också älskar teer har hur många sorter som helst, och dricker just nu hihi. Dina burkar är riktigt fina :O))

Olga T sa...

Då kanske du kan tipsa mig om hur man brygger teet gott i kanna? Har köpt en ny tekanna men har svårt att få det riktigt gott.
Inspirerande bilder! Vacker duk!

MacHenry´s sa...

Åh jag älskar också burkar, helst gamla sådana :)

Anonym sa...

Här står det också en hel del tesorter i sina burkar. Aldrig hört talas om att någon delar en tepåse som jag absolut inte kan tänka mig. Gillar tolkningen av temat!
Du kan visa dina fina burkar utan fotoutmaning också!

Marit Johansson sa...

Bra tolkning på temat :) och snygga burkar har du!

Janicke sa...

Tuff tolkning!
Gillar ditt "tebladsfat".

Mias Mix sa...

Dricker också mängder av te. Har fått blästra mina tänder i två omgångar för att de fått så många tefläckar...
Så fina burkar! Burkarna gör ju så mycket. Blir så mycket mysigare att ta fram téet om man har en fin burk. Om du någon gång kommer till Gnesta ska du gå in på butiken Önskebrunnen, där finns supergoda téer.
Och du får väl tipsa Helena på Fototriss att ha burktema :)

Cari sa...

Om man inte dricker te i halvlitersmuggar så funkar det bra att dela tepåse. Det blir mycket smak.
(Min mörkblå prinsessburk har tyvärr blivit missfärgad i diskmaskinen).

Anni sa...

Men Cari, hur i all världen kunde du stoppa burken i diskmaskinen?

Vad gäller tepåsen, så räcker en påse självklart till en halvliter vatten även i två muggar, men då får man brygga båda på en gång (i ett större kärl). Att först ha tepåsen i en mugg i fem minuter och sedan lägga över den i en annan, nej tack, det blir bara garvsyra kvar då. Anser jag.