Sidor

21 december 2015

En väldigt matig helg


Vi var till Ikea på lördagsförmiddagen, köpte ljus och servetter samt en matta till mamma. Lillhunken stod på julmarknad alldeles intill, så när den var slut provade vi Ikeas julbord till lunch.
Jag äter helst sillar och lax, Lillhunken äter lax, köttbullar och prinskorv och maken äter av allt.Men jag provade grönsaksrätterna och lite skinka också. Och risalamaltan med extra grädde och sylt!
När vi kom hem hade vi paltkoma och somnade en stund, både jag och maken. Vi fick tvinga oss upp och iväg till goda vänner som bjöd på "Skåla-in-julen-fest".Hos vännerna var det fullt med folk. Alla hade visst kommit vid utsatt tid, utom vi. Som så ofta hamnade vi i köket där tilltugget och vinet fanns.Dessa vänner är väldigt generösa och mycket duktiga både på viner och mat.Något vin drack jag väl ett helt glas av, annars blev det små provsmakningar av säkert upp till tio olika viner. Inte alltid man har den möjligheten att prova så många olika druvor/länder/årgångar. Ett av vinerna var ett fyndvin till nedsatt pris, så jag lade in en beställning på Systembolaget på stående fot. Någon gång efter nyår kan maken hämta det.Vi blev kvar i köket och det blev lugnare och tystare i de andra rummen allt eftersom folk gick hem. Till sist var vi bara tio kvar som satt och pratade och bjöds på smördegspizza med chèvre och fikon. En väldigt trevlig kväll!Idag har jag gjort marshmallows och kokat knäck,blandat till en saffran+apelsin+wästerbottenost-sill,bakat fröknäcke,lagat till julens vegetariska köttbullar,blandat ihop min mindre söta Rocky Roadoch min Ferrero Rocher
samt gjort mandelmasse+nougat+glöggindränktarussin-stubbar som penslats med choklad.Men innan dess röjde jag på verandan så att julgranen skulle få plats. Maken fick köpa ny belysning för den ena slingan hade gått sönder, sedan hängde Lillhunken upp de röda kulorna och i morgon ska jag äntligen kunna njuta av mitt morgonte i sann julstämning.

Men först ska jag sooova ...

10 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Ferrero Rocher är min favorit men inte visste jag man kunde göra dem själv. Brukar köpa något liknade på Lidl för 29 kr.

Violen sa...

Mycket mat för dig redan nu i helgen men det kanske är smart att träna inför julhelgen! Hoppas du har sovit gott och är redo för nya utmaningar!
På tal om mat, TACK för tipset om världens bästa julköttbullar! De dyker upp på vårt julbord.
Önskar dig en riktigt GOD JUL Anni!

cissi sa...

Intensiv och härlig verkar din helg ha varit! Inte utan att man blir lite sugen när man ser alla dina matbilder!
Ha det bra!

lavendia sa...

Det låter ju väldigt gott, speciellt den senare delaen. Men visst har det en tendens att bli för mycket mat. Jag går just och grunnar på ett inlägg om det. / Britt

Beppan sa...

Oj vilka frestande bilder du bjuder på!
Den där pajen lockar mig speciellt.
Och dom där stubbarna.
Har du recept?

BP sa...

Dina vänner måste ha jobbat hårt för att få till alla dessa läckerheter. Såg fantastiskt gott ut.

Ja, å du har ju inte jobbat mindre hårt om man säger så. Duktig tjej!

Mias Mix sa...

Vilken vacker gran!! Oj vad du har varit flitig! Och så mycket gott du både gjort och fått hos era vänner. Visst är det kul att prova många viner sådär :)
Nu hoppas jag du bara sitter där och njuter!!!
Googlade förresten på filen om Pojken i randig pyjamas och den verkar klart sevärd.
Må så gott och ha en fantastiskt skön julhelg!!

anemonen sa...

Wow så möe mad det var här. Här skulle man varit. Den där smördegspizzan med chevre och fikon ser smarrig ut. Allt äter jag utom lax som jag är allergisk mot tyvärr för det är ju så gott. Men här var det mycket att välja på.

Eva Trillian sa...

Mat är gott - extra gott om man slipper diska ;)

HelenTh sa...

Vilken härligt intensiv helg med mycket godsaker!! Underbara bilder på godsakerna, det vattnas i munnen när jag ser allt.