Sidor

28 december 2015

Så lång helgen blev!


Julafton tillbringades med alla barn hemma plus dotterns älskling och makens mamma och bror. Placeringskorten var halvt psykedeliska pepparkakor som Äldste sonen skapat. Kanske att någon ser att det står Farmor på denna?Själv äter jag mest av sill och lax på julbordet, men här fanns också skagenröra (både "äkta" och vegetarisk) och löjrom. Mätt blir man ju alltid, hur lite man än tycker att man tar på varje tallrik ... jaså tog man tre tallrikar ...?Bordet dekorerades med en rolig islykta från Coolstuff. Man fryser isen med dekoration och ställer den sedan i en speciell behållare som samlar upp smältvattnet under de dryga två timmar den håller. En typisk "talking piece" - eller "talking peas" som vi numera kallar den.På kvällen var bara de tre sönerna kvar hemma och vi spelade bland annat Carcassone, ett favoritspel! Sönerna envisas med att försöka samarbeta mot mamman, så de är nog arvslösa nu.Juldagen var behagligt slö, liksom hela helgen har varit. Lillhunken fick en sockervaddsmaskin i julklapp, så efter frukostmackorna drog han igång den och mumsade tillsammans med Mellangrabben.På eftermiddagen kom mina föräldrar och vi åt julbord igen, nu utökat med pappas goda mumma och (ja faktiskt) grisfötter - men sådana äter jag inte ...

Som den uppmärksamme bloggbesökaren ser så har de talande ärtorna nu fått apelsinskivedekor!

Sedan tog jag inte ett enda foto utan har bara haft det lugnt och skönt och behagligt. Ända tills idag då jag kastade mig över bokföring och sådant som ska fixas före årsslutet.

10 kommentarer:

Veronica sa...

Precis så som julen ska vara! Härligt skön och avkopplande :)

Kram

BP sa...

Det är precis vad jag INTE gillar med julbord. Man lastar tallriken fullt med allt möjligt och det blir ingen ögongodis alls... , även om man håller sig till fisk, vilket jag också brukar göra. Var är lutfisken då;-)

Å Juldagen ska vara slö precis som Nyårsdagen;

Å den sista meningen hänger jag inte alls med på. Men åt andra sidan är ju klockan över 12;-)

Eva Trillian sa...

Låter verkligen som en sådan lång skön helg man vill att julen ska vara :)
Gott slut på 2015, Annie - snart börjar vi på nytt år ;) och det med en lång skön helg till, får vi hoppas!

Annette sa...

Det låter som en mysig jul med familj, fint dekorerat och god mat. Grisfötter övervägde jag att göra, jag älskade det när jag var barn och minns hur man gnagde mellan tårna... :O Det blev inga grisfötter i år, men jag gjorde för första gången egen kalvsylta, vilket kändes väldigt roligt. Ursprungligt på något sätt. Älskar den där känslan när man klarar av saker som var helt självklara för inte allt för länge sedan, men som knappt någon kommer ihåg längre.

Den där sockervaddsmaskinen hade gjort succé hos våra tjejer också!

Önskar dig ett gott nytt år, och hoppas att bokföringen inte ryckte bort dig helt och hållet ur lugnet och julstämningen.

lavendia sa...

Låter hur bra som helst. Med god mat och trevligt sällskap.
Nu förbereder vi oss för nästa. Här har vi nog tänkt om, det blir nog klyftpotatis och sås istället, till köttet. Och cheeskakan är nyss gjord. Gott nytt år. / Britt

Violen sa...

Så fick du äntligen njuta av att ha det lugnt, skönt och behagligt precis som många av oss tänker sig julhelgen! Vi har också haft det lugnt och skönt och njutit av en massa "gröna" rätter. Nu har vegetarianen rest hem och det stundar en annan mathållning i nyårshelgen.
Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att vi fortsätter att ses här på bloggen!

Mia Eggimann sa...

Jättefin lyktor dom jag kolla in, ser jättemysigt och gott ut.Jag ska fira Nyår med barnen och respektive och då köpte vi lite spel bl.a Carcassone.
Vi fick blodad tand på spel, när vi körde The Resistance som var ett otroligt kul spel.

Mias Mix sa...

Mysig och familjär jul! Härligt! Funderade faktiskt vad det stod på pepparkakan, kunde bara läsa mor på sista raden :) Det där spelet spelade vi hos bekanta en gång, kul :)
Önskar dig ett fantastiskt 2016!

Janicke sa...

Mmm, grisfötter, jag kommer också ihåg hur jag gnagde mellan tårna ...
Talande ärtan är ju fin, roligt att kunna variera så.
Men sockervaddsmaskin, jiiiisusss!
Önskar dig och din familj allt gott inför 2016, kram alla finingar ♥

trollet sa...

7 tallrikar är mini på det moderna julbordet;)
Ser himla mysigt ut!!