18 december 2015

Julklappar, galaxer och mys


Idag har jag handlat julklappar tillsammans med två av sönerna. Den äldre tog bussen hem med alla kassar när jag och Lillhunken gick på bio för att se nya Star Warsfilmen (Äldste sonen såg den på premiärdagen). Som synes var salongen inte direkt fullsatt, men vi blev nog i alla fall 20 personer i publiken.
Och ja, filmen var bra!Eftersom vi handlat för mer än 500:- fick vi en julgran, så maken hämtade oss och granen. Hemma hade dottern och Mellangrabben kommit och fixat middag (som jag förstås förberett) och sedan satte Mellangrabben direkt igång med att pikera och dekorera sitt pepparkakshus, han var upptagen när vi andra bakade och stod i i lördags.Hans plan var att göra det vackert, men det slutade med att han satte på så mycket godis det bara var möjligt.

Under tiden gjorde dottern något hemligt i köket som jag inte kan visa och sedan njöt vi traditionsenligt av Love Actually, glögg och choklad. Vi kan nog filmen utantill vid det här laget och vet preciiis när den sorgligaste scenen kommer. (Emma Thompson är bara bäst!)

10 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt att gå på bio. Ska absolut också se Star Wars nya.
Pepparkakhuset din pöjk gjort går inte av för hackor. Underbart galet.
/Kiki

Cari sa...

Vi ska också se nya Star Wars (trots att jag inte sett alla tidigare filmer).
Apropå film så tar jag gärna emot tips på trevliga/bra julfilmer.

lavendia sa...

Star Wars filmen tror jag inte jag vill se. Jag har försökt se litet på TV då de visat tidigare filmer. Nej, det roar inte mig.
Men så många andra. / Britt

Violen sa...

Filmen strutar jag i men faller pladask för pepparkakshuset!

Stare Ström sa...

Vilket härligt pepparkakshus! Det gjorde han bra!

BP sa...

Konstigt att det inte var fullsatt i salongen. Har hört många som inte ens lyckata få biljetter till Star Wars. Å jag hörde också att Sverige har premiär för filmen innan den releasas i USA. KOnstigt det också.

Pepparkakshuset är... gräsligt, sorry mellangrabben!

Å roligt är faktiskt att jag aldrig hört talas om Love Actually tills igår. Min bästa kompis berättade att den filmen är den perfekta uppladdningen om man vill komma i julstämning. Å nu säger du mera eller mindre samma sak...

Eva Trillian sa...

Star Wars skjuts fram pga jobb och dåligt om platser på bion - men nu är biljetterna bokade :) på tisdag blir det av! Yeay!
Det där pepparkakshuset får mig att tänka på Hans och Greta ;) Så mycket godis som lockar!
Önskar dig en fin adventshelg - den sista för i år. Ni har väl börjat nedräkningen till dopparedagen? ;)
Tack för dina kommentarer - du värmer och glädjer!

Annette sa...

Vad mysigt när alla är delaktiga i julpysslet! Pepparkakshuset blev kanske inte det vackraste jag sett, men ni har ett i alla fall, det har inte vi. Och en stor del av nöjet är nog att göra det, och att det är just personligt :) Toppen att få en gran. Vi blev bjudna på ett pysselevent genom Patriks jobb, och alla gäster fick med sig en kungsgran, vilket var helt perfekt. Vi brukar hämta vår gran i skogen hos mina föräldrar, men efter år av barr överallt har vi nu fastnat för kungsgran julen. Trots att den ser väldigt konstgjord ut tycker jag, med alldeles för stora mellanrum mellan grenarna och för tjocka grenar. Fin snögubbe på tröjan! Jag fick genast en idé om att scrappa julkort med en sådan snögubbe. Undrar om jag hinner få iväg dem så de kommer fram innan jul..? Jag som inte hade tänkt skicka några julkort i år, nu kanske det blir några i alla fall :) Tack också för påminnelsen om Love Actually. I går försökte jag se en Bondfilm i brist på annat på tv, men nu vet jag vad vi kan se i kväll, till litet glögg och chokladpraliner (som jag redan ätit alldeles för många av...) Ha en riktigt fin dag!

Susjos sa...

Ännu en mysig dag och kväll här inne hos dej!
Star Wars filmen är inget för mej, men resten av familjen ska se den i mellandagarna då yngsta sonen kommer hem från Malta på blixtvisit, de ska visst vara nåt speciellt med tekniken imax,som finns i biosalongen på Mall of Scandinavia ,den enda i Sverige..?

Pinsamt nog har jag sett Love Actually,men kommer inte riktigt ihåg den? Måste nog se den igen alltså!!!

Ha en skön söndag!

Lottisen sa...

Mysigt med julshopping och bio! Love Actually har jag också sett ett antal gånger men den är så bra att man kan se den hur många gånger som helst!
Ha en skön söndagkväll!