13 december 2015

Söndag i tunga fjät


Efter den intensiva lördagen i förra inlägget fick jag en behövlig sovmorgon och croissanter till mitt te på glasverandan. Sedan såg jag luciaprogrammet på play och ägnade dagen åt att i långsam lunk julpynta huset. Det är otroligt vilken skillnad det röda gör i mitt annars så blå-vita hem! Julstämningen är omedelbar.

12 kommentarer:

BP sa...

Julpynt är lika lite min grej som musik som du påpekade i din kommentar. Lyssnar nästan aldrig på "dagens" musik. Men bra att du och Susjos visste vem den killen var... Men jag lovar att jag känner ABBA och gillar dom till och med;-)

Men du croissanterna tar jag gärna till en riktig "gofika" på eftermiddan:-)

lavendia sa...

Den luciamorgonen i fyran var väl egentligen inte i min smak. Som julkonsert, men inte som luciafirande. Tur man tycker olika. / Britt

Violen sa...

Skönt att kunna ta det lugnt ibland! Med röda inslag i ditt blåvita hem får du de franska färgerna och då blir du kanske ressugen igen!
Ha en skön dag!

Anni sa...

Britt; Jag såg inte TV4:s luciaprogram, så det kan jag inte uttala mig om. Jag såg det som gått på SVT1 och det tyckte jag var väldigt fint.

Stare Ström sa...

Vilken god början på en dag!

Livet genom bilder sa...

Vad det ser gott ut. Jag är dålig på att pynta men det lilla som kommer fram här lyser upp

Susjos sa...

Anni, snacka om energi...läste just ditt förra inslag EFIT, med julmarknad och så pepparkaks bak mm...puh, att du orkar! men så roligt att ungdomarna gillar att pyssla tillsammans med hela familjen..sååå mysigt!!!
Våra killar är tyvärr inte så pyssliga, det var mest mamman i huset som fick fixa med pepparkakshus, vilket hon inte heller gillar egentligen! Numera blir det inget pepparkakshus...om inte maken (som gillar att äta pepparkakshus) gör det!

Ser ut att din söndag blev skön och mysig! Såg delar av TV4 luciamorgon på jobbet. Njöt vidare av svt:s Lucia när jag kom hem..stämningsfullt!

KajsaLisa sa...

Dom är mycket godare än lussekatter, eller hur :)

Eva Trillian sa...

Låter som en Luciadag i rätt anda :) Och snart är julen här - nedräkningen till dopparedagen är i gång!

anemonen sa...

Mums för croisetter. Dessa bakverk gillar även jag, och de finns året runt.

Janicke sa...

Ser godare ut än lussebulle.
Fast jag är ju en trist typ som inte bryr mig om vare sig lucia, bullar eller pynt. Dock nyfiken på det röda i ditt fina hus.

Mias Mix sa...

Så skönt att du fick en lugn och skön Luciasöndag! Det var du värd efter lördagen. Kul att ni sålde så bra!! Honung är väl lite "inne" nu när de flesta vill vara nyttiga och även i förkylningstider.
Hämtpizza är bra ibland, även om jag föredrar hembakad. Men efter en sån dag vill man bara ha i sig når fort :)
Mysigt med pepparkaksbak. Och vilken tur att du har blått hemma och inte rött, för annars skulle det ju inte bli någon skillnad till jul :)
Må så gott! Njut av julstämningen!