04 februari 2016

Från tigerrum till gästrum


Nu får ni ursäkta oskarpa foton, men det räcker med att ni får in känslan (klicka gärna på bilderna för extra feeling ...)! Detta var vårt arbetsrum, det som maken och jag delade på. Han har ett heltidsarbete utanför hemmet, jag jobbar för det mesta hemifrån. Min datorskärm anas i underkant av bilden, tillsammans med min arbetsstol. Ibland lyckades jag bana väg till skrivaren/scannern i bortre hörnet. När vi fick gäster slängdes allt som inte skulle synas in i rummet, därav namnet Tigerrum (det ryter om man öppnar dörren).Japp. I denna ljuvliga miljö utförde jag allt mitt kontorsarbete. Och mitt bloggande.
Men i våras flyttade Mellansonen hemifrån och det rum han ärvt efter sin syster kunde nu ärvas av Lillhunken. Och makens prylar fick flytta upp till Lillhunkens rum. Jag fick ett eget arbetsrum. Lycka.Nu finns här en gästsäng, ganska smal och ganska hård, men den går utmärkt att sova i. Under den har jag förvaring. Hyllorna på väggarna är numera bara mina och jag har t o m kunnat ta bort en av dem för att få mera luft.Här har jag kunnat sova när makens snarkningar blivit övermäktiga. Här har maken sovit när jag varit sjuk. Här sov Mellangrabben under sina jobbiga halsböldsveckor och efter operationen.I går kväll bäddade jag nytt åt min första riktiga gäst som ska sova hos oss i två nätter. Anne-Lie (min dubbelhaka) är i stan och vi njöt av en åttarätters smakmeny på Waipo i tisdags tillsammans med en annan väninna, sedan har hon bott på hotell i två nätter och ikväll ska vi både äta på stan och se Jersey Boys på Chinateatern med ytterligare en väninna.Imorgon kommer så ännu en väninna till stan, så då måste Lillhunken flytta ut ur sitt rum för en natt. Tur att Mellangrabbens förrförra säng finns kvar i det rum han delade med äldste sonen. Här ryms det många!

Och jag trivs så bra i mitt alldeles egna arbetsrum!

16 kommentarer:

BIRGITTA AHL sa...

Ja....men det där blev ju en riktig ansiktslyftning av rummet. Jag tycker det ser både mysigt och praktiskt ut.

Violen sa...

Vilken förändring! Nu har du en funktionell arbetsplats och kan kanske koppla av med en tupplur om andan faller på! Är det portugisiska tuppar i fönstret?

anemonen sa...

Det var ett rejält lyft. Tänk att kunna arbeta som det var förut. Det skulle inte jag kunnat som har ordningssinne till tusen. Nästan pedant:D önskar ibland att jag vore lite slarvig av mig. Så vackert inrett det är och jag är övertygad om att gästen kommer sova mycket gott där.

llh sa...

Så bra att du trivs i det nygamla rummet. Man får laga efter läge, kanske finns det någon fördel med att ungarna flyttar ut ;)

Eva Trillian sa...

SÅ mysigt det ser ut, ditt lilla rum med :) Med två fönster! Och allt det där vackra blå glaset! Är du inte rädd att gästerna flyttar in för gott? ;)

Stare Ström sa...

Så fint det blev!

BP sa...

1 000 tach för bilderna från dit Tigerrum. Vi har nämligen ett sådant också, trots att vi har ett förråd i källaren. Fast vi har döpt det till "Junk room", inte helt så "poetiskt" som Tigerrum. Det känns otroligt skönt att inte vara ensam om ett sådant hemskt rum.

Stort GRATTIS till att du/ni gjorde ett så fint arbets-/gästrum av "helvetet". Vi har inte kommit så långt än... Behöver jag säga att vårt "Junk room" varit gästrum en gång i tiden. Nej tror inte det;-) Men Scandic ligger fem minuter härifrån så...

Anneli - A'la Foto sa...

Åh vilket härligt och mysigt rum du fått till arbetsrum! Jättefint!

cissi sa...

Vilket mysigt rum det blev!

Janicke sa...

Så fint det blev!

lavendia sa...

Vilken skillnad! Häftigt med allt blått glas i fönstret. Och så ska du se Jersey Boys. Nu blir jag nästan litet avundsjuk. / Britt

Helena sa...

Oj! Vilken förvandling. Så fint. Trevlig helg! :-)

kissed by an angel sa...

Dear Anni,
Such a loveable post and Tigerrum sounds very funny...what a hullabaloo :)
Your new own room looks very calm and cosy now!!! I like all these little details and the colours very much!!!
After a long period of silence and hibernation I send you warm greetings into your february!!!
I hope you're are well!!!
Lots of love and thoughts full of light,
Katrin :)

Anonym sa...

Vilken förvandling och vilket oerhört mysigt rum. Får känsla av mycket omsorg och värme och jag är säker på att dina gäster kommer att stormtrivas. Hoppas du har en toppenhelg :)

Anne-Lie sa...

Sov som en stock! Sängen upplevdes inte för hård och röran den fanns inte förutom all min packning då vill säga ;.)

Mias Mix sa...

Så himla fint och mysigt ni har gjort! Och väldigt praktiskt med ett extra rum!