28 februari 2016

En tidig vårhelg!


På fredagskvällen var vi på middag hos vänner och alla mina foton blev oskarpa. Tror jag skyller på kameran. Vi hade ganska kul åt plåten i ugnen som totalt tappade formen när kladdkakan gräddades!På lördagen var det keramik som så ofta. Jag hade massor att ta hem, massor att putsa inför skröjbränning och så hann jag bland annat med att göra denna blivande ampel. Ni ser den alltså uppåner nu. Får hoppas att den inte har sjunkit ihop när jag kommer tillbaka efter påsk - ja, för så länge dröjer det innan jag har tid att gå på keramiken igen!


Idag åkte maken och den förkylde Lillhunken till fjälls. Jag bar in min arbetsskiva från glasateljén till köket och tänkte utnyttja friden till att stå här inne och arbeta. Det är trångt och lite för kallt i ateljén om vintern.Meeen, inte kunde jag stå inne heller - det var ju en så vacker vårdag ute!Jag klippte ligusterhäcken vid växthuset, hade läst att det skulle göras nu och det var ett precis lagom jobb. Tog sticklingar så får vi se om de rotar sig och jag därmed får en hel liten skog av liguster!Jag hade sällskap av mina koltrastar och upptäckte ett av deras bon, den delen av spireahäcken får jag inte klippa förrän ungarna lämnat boet! Å andra sidan brukar jag inte klippa den häcken förrän i maj, så det ska inte vara någon fara!Jag hann mysa med tebaljan i växthuset, känna solens värme på mina kinder och njuta av ljudet från cykeldäck på grus ...

22 kommentarer:

Susjos sa...

Ser ut som du haft en härlig dag! Jag hann knappt se solen idag eftersom jag har sovit, så jag tackar och tar emot dina vårbilder!

Monica o Jacob sa...

HAHA så blev mina gamla plåtar också.
Vad kul att ha koltrastbo på tomten:-)

Violen sa...

Suger åt mig alla vårtecken! Hoppas kylan försvinner snart för ett par plusgrader står sig inte mot värmen på Sri Lanka!
Ha en skön söndagskväll!

Stare Ström sa...

Man får extra energi när det våras. Så fin ampel du gör!

Helen sa...

Vilka härliga vårbilder och vad härligt att kunna börja jobba i trädgården! Det längtar jag efter!

Janicke sa...

Heja heja våren!
Hur sjutton kan du hålla reda på innehållet i alla kökslådor o -skåp??

Janicke sa...

Tack för alla kommentarer hos mig!
Nä, den där bedjande vovven har du inte träffat. Är min vän Katarinas, han var hos mig i tre veckor innan jag for iväg till Kap Verde.

Och ja, visst är det obegripligt fult beskuret, det där stackars trädet. Varför tog de inte bort hela grenen? Fast bra till temat blev det ju.

Anni sa...

Jag har haft de här köksskåpen i 24 år, Janicke ...

Beppan sa...

Låter som en riktigt bra helg det där.
Gillar särskilt det sista du skrev om tebalja,
solvärme och ljudet från cykeldäck...
Längtar!

amo sin blogg sa...

Skikkeleg vår hos deg ser eg.
Flott hobby du har med keramikk !

God søndagskveld.

KajsaLisa sa...

Fina vårbilder, men mest imponerad blev jag över dina fina vitrinluckor.

Barbro sa...

Mysiga vårbilder. Såg just i morse att mitt växthus måste skottas av. Det låg säkert ca femton centimeter snö på glastaket.

Livet genom bilder sa...

Men vilket otroligt fint arbete med ampeln

Ulrika Landin sa...

Vilka fina bilder och vilket tjusigt kök!!! Helt i min smak :D

Janicke sa...

Men i alla fall ...
Imponerad av att du tydligen går rakt på bland alla dessa utrymmen. Kräver disciplin hos övriga också! Var sak på sin plats och skridskorna i kylskåpet.

lavendia sa...

Snygg ampel fast jag trodde först det var en mössa. Jag sitter litet inklämt på ett tåg oc IPaden är svårare att se på o skriva på. / britt

Eva Trillian sa...

Den där ampeln kommer ju att bli SÅ snygg! ar den säckat ihop till efter påsk får du helt enkelt försöka på nytt ;) för jag vill gärna se den färdig ;)
Koltrastbo? Väl värt att vara rädd om - jag gillar hur du tänker!

asahele sa...

Så där brukar min plåt också bli. Du får visa när ditt alster blivit klart, ser jättespännande ut!

cissi sa...

Nej, inte kan man vara inne när solen strålar från en klarblå himmel och det är vår i luften! :)

anemonen sa...

Alltså den ampeln hoppas jag verkligen att den är ok när du kommer tillbaka för så vacker den är. Helt enkelt urtjusig. Den kladdkaka smakade säkert gott för visst är kladdkaka bland det godaste. Nu börjar det spira så smått i vår natur. Tack för du delar dessa fina bilder och ha det fint i fjällen.

Mias Mix sa...

Åh vad mysigt och härligt det låter. Det är något visst med solens varma strålar så här på vårvintern.
Jo nu har han äntligen kommit det lilla underverket! Igår kväll på skottdagen!Fick veta imorse. Lång och jobbig förlossning men de mår bra nu. Vill inte skriva på min sida innan jag pratat med dottern och hon har inte orkat idag. Pratade med hennes pojkvän imorse. Han var 52 cm lång och vägde 3.9 kg och är självklart supersöt!

Mias Mix sa...

Efter en förlossning på 32 timmar är det verkligen en bragd av dig att skaffa flera barn! Tur att man glömmer allt jobbigt och hemskt och bara minns det fina med de små liven :)
Dottern ringde sen igår kväll :)