25 april 2016

Trädgårdshelgen som haglade inne


Efter fredagens besök på Nordiska Trädgårdar träffade jag min väninna från Skåne, som både driver en populär trädgårdssida på Facebook och har ett instagram med trädgårdstema. Vi åt en sen lunch på Bagdad Café och promenerade till Kungsträdgården för att se alla lyriska människor under körsbärsblommen.Egentligen skulle jag så lämpligt gått bort på tjejmiddag på kvällen, men med kort varsel flyttades middagen hem till mig - ett bättre alternativ än att ställa in. På väg hem från stan funderade jag på vad som fanns hemma och med hyfsat fyllda förråd fick jag ihop en sallad med både kyckling och halloumi. Maken fick fräscha upp toan och dra ett varv med snabeldraken när han kom hem, sedan åkte han och sönerna till Kista för att äta middag. P som skulle varit värdinna, köpte snacks till fördrinken och bakade en kladdkaka till efterrätt och med min hemgjorda jordnöts- & dulche de leche-glass blev allting riktigt bra!Lördagens två-årskalas i annan stad blev inställt och plötsligt hade jag en obokad helg framför mig! Perfekt att jobba i trädgården, tänkte jag där jag satt i solen på verandan med morgonteet. Jo, pyttsan. Hela helgen försvann i eländiga hagel- och snöblandat regnskurar.

Jag tvingade mig ut för att sprida hönsgödsel, så lite nytta blev i alla fall gjord.Helgen avslutades med skumpa och fondue då maken och jag firade 17 år som gifta (efter 16 år tillsammans i synd)!

19 kommentarer:

Janicke sa...

Körsbärsblom och hagel, vilket aprilväder! Hu. Skulle inte ha gått ut om det inte vore för att jag är hundvakt just nu. Men nån stans, mitt i allt, var det skönt ute. Ett härligt kvällsljus över Mälaren.

Razzy sa...

Jadu den här helgen blev vädermässigt inte vad vi hade tänkt oss heller men det gick bra ändå. Härliga bilder som vanligt. Kram Eva

bokhyllan sa...

Ja, vilket aprilväder! Hagel och blommor, om vart annat...
Fina bilder du visar. Jag har en fråga. Har du instagram? (Det har jag: carina_lundstrom heter jag) I så fall vore det kul att följa dig och se dina bilder :)
Ha nu en finfin vecka!
Kram!

KajsaLisa sa...

Känner igen både körsbärsblommorna och haglet från Lördagen, det är ju April.

Monica o Jacob sa...

Bagdad cafe fick mej att tänka på den härliga
åttiotalsfilmen:-)
Fina är dom körsbärsträden och haglade gjorde
det här med så marken var helt vit.
Ha en bra vecka;-)

Livet genom bilder sa...

Så vackert med körsbärsblommor. Nu tycker jag allt att det bara ska vara sol ett tag=) Grattis till dig och maken

Violen sa...

Vilket aprilväder vi har! Kombinationen blommande körsbärsträd och hagel är helt sanslös! Men det var väl skönt att plötsligt ha en helg som inte var fullbokad!

Eva Trillian sa...

Aprilvädret kan få den motvilligaste att ändra sina planer ;)
När du tänkte på något jag skrivit om Gaiman så kanske du tänkte på det här:
http://provtyckningar.blogspot.se/2013/07/om-att-dyka-ner-i-sina-minnen.html

Ylva Spångberg var inte ett okänt namn - tror en gammal pojkvän gick i samma klass ... möjligtvis, på gymnasiet ;) En dåtida helgjobbarkompis är nog också en gemensam vän/bekant :) Ska kolla upp hennes översättningar :) Kul!
Tolkiensällskapet var ju i ropet - även om jag inte själv var med. Ja, i Södertälje :) Det var tider det!

Stare Ström sa...

Jag nöjde mig med isande vind och lämnade haglet till andra! Solen sken och fika kunde man göra utomhus. Trevligt kalas du fick ihop.

lavendia sa...

Grattis. Ja det har varit en lustig helg vädermässigt och innehållsrik enligt bilder. / Britt

BP sa...

Snacka om tvära kast, och då menar jag inte bara aprilvädret;-) Det gäller att vara flexibel, å det är du verkligen!

Grattis till totalt 33 år tillsammans! Ni ligger en aning efter oss... Vi levde i synd i 34 år och gifte oss för bara tre år sedan;-)

Unknown sa...

Personligen älskar jag att leva i synd...känns liksom lite läckert :-)
Men grattis såklart!
Klart att du fixar fest när nån annan bangar.
Tummen upp för dig
/kiki

Mias Mix sa...

Grattis på bröllopsdagen i efterskott! En lång tid tillsammans och lika länge till blir det säkert. Vi firade 30 år tillsammans i år och snart 23 år som gifta.
Verkar ha varit aprilväder överallt. Bra att fredagens middag gick att flytta med kort varsel i alla fall. Och ibland blir det nästan bättre när det blir lite mer spontant. Ha en fin vecka!!

Anneli - A'la Foto sa...

Det låter som en superbra helg! Vacker bild från rosa träden och härligt att tjejträffen blev av! Varmt grattis på bröllopsdagen!! :)

Annette sa...

Grattis! Det är verkligen roligt att höra att det finns de som lyckas hålla ihop under så många år. Patrik och jag är bara uppe i 19 år än, men jag hoppas att vi också kommer upp till er nivå :)

Nordiska trädgårdar hade varit väldigt roligt att besöka. Måste klicka in i ditt tidigare inlägg och njuta av bilderna sedan. Det lät mysigt med middagen också, och gott.

Nästa vecka skall jag ta med mig barnen in till Kungsträdgården, det måste väl vara dags att jag också får se den där vackra blomsterprakten i verkligheten nu. Jag brukar alltid komma in till stan för sent, antagligen för att det blivit varmare och skönare att strosa omkring i stan, men då har blommorna redan ramlat av...

Ha en fin vecka!

Helen sa...

Körsbärsblommorna är verkligen fantastiska!
Vad duktig du är som snodde ihop en tjejmiddag så där bara, med lite hjälp men ändå, jag hade nog stressat ihjäl mig om det var jag. Aprilvädret var verkligen på sin sämsta sida helgen som var.

cissi sa...

Grattis på bröllopsdagen så här lite i efterskott!

Beppan sa...

Gott bubbel (grattis!) och körsbärsblom - så ljuvligt!
Mindre ljuvligt förstås med de är hagelskurarna.
Här har regnet öst ner. Helt Ok ett par dagar så att snön får ge med sig. Har fått nog av den nu.

anemonen sa...

Du är en fena på att ta hand om oväntat jag skulle inte klarat det. Du är beundransvärd och så mycket gott du fixar fram i all hast. Bra jobbat med maten och med kameran.