08 april 2016

Vårrusig förändring!


Regnet drog bort och solen kom fram. Det blev ljuvligt vårvarmt. Jag hade utnyttjat förmiddagen till att få bort några surdegar och komma ifatt i bokföringen och kunde nu gå ut i trädgården. Börja städa bort vintern.När Lillhunken kom hem från skolan satte jag honom och äldste sonen i arbete. Nu skulle alla utemöbler ut ur vinterförvaringen.
Reclaim the lusthus!Borden behöver skuras av - eller egentligen behöver vi köpa helt nya, de här sitter bara hjälpligt ihop. Parasollet dröjer det tills det behövs, men nu står det på plats!Och lusthuset är urstädat och sommarmöblerat. Duk ska läggas på bordet. Jag satt en lång stund där inne och bara kände in allt. Sedan gav jag mig på att flytta runt krukor, klippa perenner, rensa hallonen och ansa lavendeln. Allt medan koltrasten satt i plommonträdet och sjöng för mig. Vilken njutning!

15 kommentarer:

Lotta sa...

Alltid härligt att städa bort vintern och plocka fram våren. Fina bilder. Trevlig helg! /Lotta

bokhyllan sa...

Det lusthuset...! Där kan man sitta länge kan jag tro. Till och med en regnig sommardag :)

lavendia sa...

Var det idag det? Här regnar det och är kallt. Men vad skönt det måste kännas för dig. Det kanske blir sol i helgen. / britt

Anni sa...

Nej lavendia, jag lade in inlägget kl 10.50 och berättade om eftermiddagen. Det var i onsdags. Men nu skiner solen för fullt här efter någon regnskur.

Gela sa...

Visst är det härligt när man känner att våren på allvar är på gång. Skall också ta ut trädgårdsmöblerna snart. Önskar dig en fin fin helg/Gela

Anette i Torsåker sa...

Härligt att bli klar med ett sådant projekt. Alltid så mycket roligare att plocka fram, som nu på våren.
Trevlig helg.
Anette

Meta sa...

Ohh vilken känsla det är när man städat ut allt vinterskräp och bara kan ana den härliga sommaren krypa inpå.Jag har mitt kvar till helgen puh men det är en bra känsla ändå
Ha det gott och nu kan du njuta solen i helgen
Kram Meta

Marit Johansson sa...

Det där så roligt att ta fram utemöblerna. Jag gjorde det förra helgen också. Ni har har ju ett perfekt långbord där man kan samlas många!

Maribel sa...

Skönt att komma igång med alla vårens sysslor. Har varit ute i trädgården hela dagen, underbart väder.
Ha en fin helg/Marika

Jannibele sa...

Sånn en deilig følelse å rydde bort vinteren og ønske våren velkommen. Lysthuset ditt er bare så vakkert. Der har du mange gode stunder. Fint å sitte der og kjenne vårsolen varme i ansiktet.
God helg.
Jannicke

Charlotte sa...

Imorgon skall jag fortsätta att städa ut vintern. Trevlig kväll!

Merja sa...

Mysigt. vilka härliga förändringar!!!
Ha det gott!

Susjos sa...

Visst är det underbart att våren är här!!!
Såklart har du njutit i din trädgård ♥ ♥

Annette sa...

Ja, verkligen, vilken njutning! Vi gjorde ungefär motsvarande saker i går, och det var så härligt att känna att vintern var bortstädad och våren här på allvar. Vi ställde också fram utemöblerna och jag insåg att det nog är dags att köpa nya dynor i år. Vi blir alltid litet hemmablinda och spar grejer i evigheter, men nu är dynorna litet väl urblekta... efter tretton år... ;)

Janicke sa...

Ser dig framför mig där i lusthuset, njutandes. Önskar dig många fler sådana stunder.