Sidor

17 november 2016

En alldeles utmärkt onsdag


Det är inte så ofta jag tar mig lyxen att strosa i lugn takt i stan, men på onsdagen var jag först på provsmakning av lakrits (27 prov!) och kunde sedan fördriva några timmar innan jag skulle träffa väninnan.

Jag fick köpt lim och järntråd (främst till mitt glas men också till månadens Monthly Makers-tema metall), nya muminmuggen och ytterligare ett par glasögon plus en hel del annat. Eftersom jag bara använder läsglasögon kan jag köpa de snygga och billiga som säljs på TGR för bara 30:- paret.

Hann också hälsa på i butiken där en västkustbo arbetar denna vecka.Träffade väninnan över en öl och lite mat på puben i Söderhallarna, jag tog fish'n'chips som så ofta.Vi blev ju snuvade på föreställningen med Björn Skifs och Tommy Körberg tidigare i höstas och har valt att inte få nya biljetter utan få pengarna tillbaka. Nu räckte pengarna till två olika föreställningar eftersom jag fått erbjudande om halva priset till Folkoperan och Cirkus Cirkörs Satyagraha. (I vår ska vi se Book of Mormon också.)Philip Glass moderna opera sjungs på sanskrit och är bitvis väldigt entonig men aldrig otrevlig. Kombinationen med nycirkus är genial!I pausen delade vi systerligt på en chokladkaka.Den långa slutscenens melodi kommer att gå på rundgång i mitt huvud i flera dagar nu och garnnätet som spändes upp över våra huvuden när allt var slut var otroligt effektfullt! Nu måste jag läsa på om Gandhis tid i Sydafrika. Ibland undrar jag vad det var för historia man lärde sig i skolan en gång ...

5 kommentarer:

Beppan sa...

En innehållsrik dag det där!
Gandhi i Sydafrika - nytt för mig.
Måste läsa på. Har ju bott i Indien/Pakistan
ett år och trodde jag kunde en del av historien där borta...

Anneli - A'la Foto sa...

Låter som en riktigt bra dag fint illustrerad med bilder! :)

Eva Trillian sa...

Gillar uppdelningen på chokladkakan :) helt i min stil ... om jag får vara "mig"! ;)

cissi sa...

Jo, historielektionerna i skolan var nog inte särskild spännande. Vad jag minns var det bara ett evigt rabblande av kungar och årtal.

Lisbet sa...

Du är sååå energisk, hinner med allt möjligt.
Ja, nog har jag undrat många ggr vad man egentligen fick lära sig, tack och lov att man kan slå upp eller googla,,, man behöver inte försöka minnas längre...