11 november 2016

Sådant man gärna vill glömma


I tisdags var jag på tjejmiddag igen. Vi hade temat "Kom ihåg" eftersom vi brukar vara fantastiska på att glömma bort. Jag hittade en lämplig bok till värdinnan på Erikshjälpen och hade en påse med fynd (Barbie-strumpa, Barbiebestick, figurer från Tom & Jerry-kex mm) från de omklädda fåtöljerna till väninnan som skänkt bort dem.Vi åt mat som vi kom ihåg från tidigare middagar. M bjöd på paprika med U:s kycklingröra till förrätt,U bjöd på en sjuttiotalsrätt som bara jag mindes att hon gjort tidigare; Krabba på risbäddoch L hade bakat en björnbärskaka som hon kommer ihåg i huvudet.
Väninnan C som bor norr om Uppsala hade en bra bit hem, men då hade vi ju ingen aning om vad som komma skulle i väderväg ...

... eller i valresultat ...Det kändes onekligen som om vädergudarna riktat kanonerna åt fel håll på onsdagsmorgonen! Men se här, hur fint plogat det är på gatan vid mig. Och nej, det är inte min infart som plogats igen, min gata är ingen bussgata så den plogades betydligt senare.

Jag hade kollat på SL:s hemsida och fått förslaget att ta bussen, det stod inte ett pip om att alla bussar ställts in. Jag stod i en kvart och väntade innan jag gick hem och hämtade paraply för att promenera till stationen. Halkade och föll tre gånger på vägen, men landade mjukt. Sedan var tåget tjugo minuter försenat.I Gamla Stan hade gångstigar trampats upp i de smala gränderna. Snön yrde från alla håll.Uppgrävda gränder var åter fyllda, men nu av snö.

Jag lyckades öppna butiken blott en halvtimme efter utsatt tid, då stod det faktiskt folk och väntade utanför!

Lillhunkens skola stängde vid lunch och han fick skjuts hem av en lärare. När han kommit till skolan på morgonen (då bussen fortfarande gick) var de bara sju elever som lyckats ta sig dit.

Hela dagen lyssnade jag på radion och rapporterna om de två världsnyheterna; valresultatet och snökanonen.När jag stängt för kvällen hade snön redan börjat smälta något.


Det var perfekt kramsnö!


Så visst är det vackert om man förtränger att det är november.


Barnen hade roligt
 Jag gick till Stadsteatern för att se Donna Juanita, en lite krystad musikal byggd av Hasse & Tages låtskatt. Mitt teatersällskap hade glömt att han skulle på teater och åkt hem. Jag nämner inga namn, men ni kan nog ana vem som är lite billig just nu.

Trött, hungrig och öm i kroppen efter fallen var jag väl inte direkt den gladaste teaterpubliken.Tackolov gick tågen med någon sorts oregelbunden trafik, så jag kom hem framåt natten. Kröp isäng och sov för att orka trotsa eländet och ta mig tillbaka till butiken på torsdagen.


Min glasateljé

Men allra mest trött är jag på alla förståsigpåare som inte ens bor i Stockholm och ändå tror sig veta hur snöröjning ska gå till, eftersom den minsann fungerar fläckfritt på deras orter. Som inte fattar den stora skillnaden mot orter där bilarna står i garage och det finns obegränsat med mark att forsla snö till. Som tycker att det är helt normalt att det snöar 40 cm i november. Som tror att det är stockholmare med sommardäck som är ute och blockerar trafiken. Som tror att det är samma befolkningstäthet här som där.
Som tror att snöröjningen planeras för rekordsnö i november när fordonen används för lövsopning!

Och den där polariseringen som uppstår när man hånar andra, det är i förlängningen precis samma polarisering som gav T***p valsegern.

Jag håller med om att det är vackert, men inte tillräckligt vackert för notan på 1,7 miljarder kronor.

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj oj hur det såg ut kan förstå att ni hade besvärligt ,kramen Nette

BP sa...

Maten ni åt på er "Memory Lane" skippar jag med glädje förutom krabban, men där störde ärtorna en aning;-)

Ja, och snökaoset har du ju kunnat läsa om på min blogg också. Men som du sa - jag slapp ramla tre gånger iaf. Å idag tog jag på mig Icebugs, annars hade jag faktiskt gjort en Anni om man säger så.

PS. Din gångstig i Gamla Stan påminner om den vi har här för att ta oss till centrum/Roslagsbanan. Mötande trafik är liksom utesluten. M-platser som på landsbygden hade varit nåt här och hos dig... DS.

Unknown sa...

Väldigt fina bilder av snökaoset.
Bra jobbat att du, trots vädret, genomförde allt som var planerat!
/Kiki

Eva Trillian sa...

Visst gör sig snön i bild - men jag har ju också läst om kaoset som blev... och alla som tycker att Stockholmare inte ska klaga ... *suckar*
Det är underligt hur människan alltid vet bäst för alla andra!

Lisbet sa...

Jättefint inlägg och jättefina bilder!!!
kram

cissi sa...

Så otroligt läckra bilder, särskilt dom från gamla stan!
Och , jag håller med dej! Tror knappt någon större stad kan klara 4 dm snö på så kort tid på ett smidigt sätt.

Mias Mix sa...

Snön är vacker på bild och härlig i skidspåren. Men storstäder klarar sig bäst utan. Oj så många inlägg på Facebook det var om snö-kaoset. Och alla vet bäst. Tur att du inte skadade dig! Stigen i Gamla stan ser ut som en tomtestig på julafton!
Har pratat med ett par kompisar så vi ser ut att kunna bli 4 på kursen. Men jag mailar dig när allt lugnat ner sig. Mardröm och kaos här just nu. Sonen väldigt sjuk så vi tar en timme i taget. Kram
PS. Skrattade också åt Susjos länk 😃

Mias Mix sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Åke sa...

Naturligtvis är ni inte rustade, Här i norr har snudd varannan gård en traktor, sedan ska man inte kasta sten i glashus. Jag tycker du ska ha en stor eloge som dokumenterade det hela :) Så vackra motiv på gatorna och butiker :) Jag blir lycklig när jag ser barnen utnyttja situationen. Sådär lekta alla barnen när jag var i den åldern vid den här årstiden :) Vi fick nästan lika mycket snö på min ort men i Skellefteå kom det uppemot en meter... Jag har bilar med 4W så jag klarar mig bra, Trotts att jag bor på landet fick jag det plogat ändå. Vi har riktigt bra snöröjning. Tippar på att klockan 05 är allt röjt. Jag fick inte åka o plogat en enda morgon! Jag lade upp en film som blev trist i mIna ögon ;) Men som sagt vi är redo på ett annat sätt. I värsta fall får jag ta traktorn till jobbet eller söka dispans för skotern :) Tills för en 8 år sedan jobbade jag på en annan arbetsplats där åkte jag skoter många gånger under vinterhalvåret när isen bar. Det var lite klurigt med isrännan som bröts, men jag hade direktkontakt med kaptenen på isbrytaren. Kapten bölja visste oftast i tre dagar före. Säkerheten var naturligtvis viktigast. Jag använde också säkerhets/flytoverall och naturligtvis isdubbar hängande i min hals. Att åka skoter över vatten görs bara under kontrollerade former. Jag har film i min You Tube ruta...

Vonkis sa...

Mycket snö blir det. Och visst är det vackert men jag tittar helst på snön genom ett fönster :-)