21 november 2016

En bra helg, nu igen!


I fredags kväll var vi på Idol-sändningen. Vi höll knappt på att få någonstans att sitta, men till sist fick vi platser allra längst bak.Direktsändning är annorlunda än inspelning av program, även om en del moment faktiskt spelas in och inte sänds direkt av praktiska skäl. Som Pärs inledningssång.Min favorit i år är Rebecka. Hon sjöng en av mina riktigt gamla favoritlåtar som sitt andra nummer, det framförandet gav mig rysningar från tå till knopp! Tänk att vara sexton år och ha en sådan pipa!Här uppe hos oss stod Pär och påade artisterna efter ett reklamavbrott. Under nyhetssändningens paus fick vi flytta fram, för det är en del folk som går då och det ska förstås inte synas i bild att det blir tomma stolar.Lördagen har jag dokumenterat i min EFIT och idag har jag knappt suttit ned. Allt är dock inte dokumenterat, då hade ni drunknat i bilder.

Som den rutinerade pepparkakshusbyggare jag är, satte jag ihop fyra stycken på förmiddagen idag.
Sedan fortsatte jag gårdagens arbete med att att borra hål i änglavingar menfick övergå till dekorationerna eftersom den färgen ska torka i fyra timmar innan den härdas i ugn och ugnen skulle användas även till annat.För när maken besökt sin mamma i stan tog han dottern, hennes älskling och den utflyttade sonen hem hit för pepparkaksbak. Det var i stort sett bara idag som dottern kunde baka före jul, så jag gjorde iordning degen för några dagar sedan.

När maken var borta förberedde jag middagen, tre varianter på enchiladas (en med quornfärs, en med köttfärs och en utan läskiga grönsaker till Lillhunken) och när all pepparkaksdegen var slut kunde vi värma på dem. Innan dess hade vi också hunnit provsmaka årets två hembryggda glöggar - båda var mycket goda!Efter maten vispade jag ihop kristyren och så pikerades kakor och dekorerades hus. Jag monterade huvuden på mina glasänglar, men när ungdomarna åkt hem fortsatte jag med pikeringen av de sista kakorna.Sedan städade och diskade jag. Snart ska jag sova för imorgon ska jag ta med änglarna till butiken! Där får jag vila lite i jämförelse med helgen ... :-)

13 kommentarer:

Ulrika Landin sa...

Vad kul att se Idol i direktsändning :)
Gisses vilka "flitiga fingrar" du har :D

Pockethexan sa...

Jag tycker ni hade tur med platserna för Pär är ju halva programmet med sin underbara charm!
O visst var hennes sång något alldeles extra hon är en favorit nu när min riktiga favo blev utröstad förra veckan. Men det vi alltid har undrat över är om sången blir ännu bättre live än på tv, jag vet ju hur det låter på Sommarkrysset o det är bättre live när det är sångare som kan ta i när de sjunger som tex. Martin Stenmark.

Kramis från en Pockethexa som tycker dina glasänglar är tusen gånger sötare än min som jag gjorde som ingen såg att det var en ängel!

Åke sa...

Varvar du ned på vardagarna ;) Men vad mycket kul du hinner med :) Så läckert med allt som smakar pepparkaka :)

Eva Trillian sa...

*myser*m Nu går vi verkligen mot jul :) Bloggar fylls med pepparkaksbak och annat pyssel :) Härligt!

Helen sa...

Jag kan tänka mig att det var lite kul att se hur inspelningen av Idol går till.
När jag läser om allt du gjort under helgen blir jag nästan svettig! Du gör det bra som hinner och orkar med så mycket och jag hoppas du får vila lite under veckan som kommer.

anemonen sa...

Wow säger jag så flitig du är och jag blir så sugen på pepparkakshusbygge, men jag väntar tills jag får barnbarn. Då blir det bygge av. Så vackert pepparkakshus och så fint dekorerat. Glashuset blir säkerligen lika fint. Ja visst är Rebecka i Idol fantastisk. Hon är det även privat. Jag har träffat henne flera gånger och hon är ödmjuk som person och har trots sin ringa ålder livserfarenhet som en vuxen. Rösten ja även jag rös när hon sjön sin andra sång. Hon är värd att vinna och gör hon inte det kommer hon att bli någon vi hör talas om ändå för skivbolagen kommer stå i kö för att få henne knuten till sig tror jag. pssst blev faktiskt lite lite sugen på att baka pepparkakor. Tack för allt det fina du delade med oss.

Anne-Lie sa...

Så härligt att se att du inte tappar tempo :)

Karin sa...

Hos dig är det fullt med julförberedelser! Jag vaknade upp häromdagen, och insåg att det är 1:a advent på söndag!
Dina glasänglar är superläckra!
Kramar Karin

BP sa...

Dina helger är ju alltid toppen med dina ögon sett. Ja, med mina också iofs, men jag kan ju sitta framför datorn och behöver inte delta i Idol, än mindre baka och bygga pepparkakskonstverk. Känns ganske skönt faktiskt om jag ska vara ärlig:-)

Barbro sa...

Det var väl härligt att se Idol live. Skulle även jag vilja.
Ja, Rebecka är också min favorit.

Så mycket pepparkaksbak och byggen.
Tidigare hade vi också pepparkaksbak hela familjen men ungarna flyr åt olika håll och kan inte delta på samma vis som tidigare. Svårt att samla alla på en speciell dag. Men jul, då är vi samlade och det är huvudsaken.

Anonym sa...

Eftersom jag inte bor i Sverige hänger jag inte alls med Idol och känner inte längre till "nya" svenska artister.
Vilket pepparkaksbak!!! Oj, oj!Så många och vad fint hus!
Ha det bra!

cissi sa...

Vilka fina pepparkakshus! Nu blev jag riktigt sugen på att baka! :)

Mias Mix sa...

Vilken mysig julstämning du har hos dig! Älskar julen! Fast inte just i år. Och full fart som vanligt. Hoppas du fick lite lugnt och skönt i butiken.
Tack för mail och kommentarer! Vi kämpar vidare. Kram