Sidor

29 december 2016

En lyckad överraskning är inte att förakta!


Mina vänner Carole och Chris bor i en liten by i närheten av Harrogate i Yorkshire. När vi hälsar på dem ingår självklart alltid ett besök på den lokala puben. Sist drack jag en Porter istället för en Guinness och fick dessutom behålla ett glas med den vita rosen, symbolen för York och numera även förYorkshire.Eftersom jag utnyttjat mina vänners adress när jag handlat saker på Amazon som av outgrundliga skäl enbart kan fraktas till Storbritannien, kände jag att jag ville ge dem något mer än den vanliga julklappen i år. De fick t ex ta hand om en spelmusik-cd från Japan som Äldste sonen skulle få i julklapp. Denna fick de sedan skicka till Sverige. Det kändes lite trist att skicka pengar för portot i ett kuvert.

Men då kom jag på snilleblixten att leta upp puben på nätet (bara att kika på Google Maps) och skicka en slant i ett brev dit med önskningen att Chris, som fyller år på julafton, skulle få en födelsedagsöl om han kom in på puben den kvällen. Med hälsning från sina svenska vänner, så klart!

Sedan var det bara att hoppas att brevet kom fram i tid, att personalen tyckte att det var en kul grej (hur kunde de tycka annat?) och att Chris verkligen kom dit. Helst på julafton.Efter sedvanlig sms-gratulation till honom på julafton fick jag ett tack och senare på kvällen ett Merry Christmas-sms från Carole som berättade om dagens födelsedagsfirande med några vänner och jag förstod att de inte varit till puben.

Ja ja, bara att vänta. Hade pengarna försvunnit på vägen, så var det trots allt bara pengar.

Men så, sent igår kväll, kom ett mejl från Chris som minst sagt överraskad hade tagit emot sin pint på kvällens pubbesök! Han var "absolutely flabbergasted! (bet you can’t translate that into Swedish)". Jodå, flabbergasted betyder förbluffad, men ibland är ju engelskan fantastisk! Ja, han berättade faktiskt att pengarna jag skickat skulle räcka till ytterligare fem pints, så han skulle minsann ta en eller två på nyårsafton också!

Jag är så nöjd, så nöjd.

11 kommentarer:

BP sa...

Vilken hima rolig berättelse! Å vilken toppen idé från din sida. Kul att han kommer att kunna dricka fem pints till. Å varje gång kommer han att säga "Cheers Anni":-)

York är världens sötaste stad tycker jag. Maken kommer inte långt därifrån.

Eva Trillian sa...

Vilket fantastiskt trevligt sätt att ordna ett tack på :) Full pott av stjärnor till dig för idé och genomförande :) och flabbergasted är så mycket bättre utan att översättas!
Kul att du räknade ut hur gamla jag är ;) inte svårt ... men jag vet fortfarande inte detsamma om dig ;)
Jag tror inte att KyrkTanter generellt är något hot mot Kalla Anka - och om jag får vara modellen för alla Kyrktanter så är vi det definitivt inte! Låt var och en bli salig på sin tro .. osv ;)
Sparade länken till Toves klipp och ska plocka fram det nästa jul :) Innan dess ska jag botanisera lite mer inne hos Yle och klippen om/av Tove.
Önskar dig ett gott slut på detta året och en fantastisk start på det nya!

Eva Trillian sa...

Sv: :) Det gjorde jag! Svarade i samma ton! :)

Cari sa...

Du är så fantastiskt omtänksam.
Vänfast.

Nette Cecilia sa...

Men så kul överraskning du lyckades med .Tack för din fina kommentar hos mig .Det är lite ont om tid för bloggen nu för min man jobbar kväll han brukar inte göra det, han började på julannandagen kl 14 och tänker jobba så ända till dagen efter trettondag utan ledig dag så det känns som om jag bara hinner koka o diska o tvätta då jag kommer hem så inget mera firande här ,kramen Nette

Marit sa...

Så flott da at pengene kom frem! Virkelig en solskinnshistorie :)

Ønsker deg et riktig godt nytt åt!

lopplisa sa...

Hahaha så skoj att logistiken höll och att pintsarna nådde ända fram!

Tack så mycket för den fina vinsten!! Jag har ju varit bortrest under julhelgen + lite till och hann dra till fjälls innan paketet damp ner hemma hos mej! Jättefint halssmycke!! Tack och Gott Nytt År! :)

Unknown sa...

Älskar sådana överraskningar. Man blir så glad så glad!
God fortsättning
/Kiki

Anne-Lie sa...

Du är helt enkelt grym du!

Mias Mix sa...

Så jättekul idé av dig! Förstår att han blev glad och att du är nöjd!

Janicke sa...

Fantastisk idé!
Måtte ha blivit en ovanligt fin stämning på puben den kvällen.