Sidor

29 januari 2017

Mat, jobb och möte - en oledig helg


I torsdags kväll lämnade jag återbud till en tjejmiddag. Hade känningar av ryggen och insåg att en enda oförsiktig vridning kunde ge ryggskott. Det var inte värt att chansa genom att gå bort och råka göra någon dum rörelse.

På fredagen var ryggen betydligt bättre - tackolov för Voltaren (OBS det finns även andra smärtstillande medel - detta är ingen reklamblogg) och jag kunde festa med andra tjejer. Återigen en sådan där middag där det är högt i tak och vi skrattar så tårarna rinner när vi inte ägnar oss åt allvarligare ämnen.


Dimman lättar och solen lyser fram över Söders höjder

På lördagen jobbade jag i butiken. Tänkte att lördag efter lön borde väl folk vara shoppingsugna. Det kanske de var, men inte hos mig. Däremot stod plötsligt en man i dörren, en gammal kursare från KTH som jag inte sett på över 20 år! Åh, så glad jag blev! Han hade bara chansat på att jag jobbade, utan att se att jag faktiskt berättat det på Facebook.



Väl hemma gjorde vi egen pizza och jag måste lägga in två bilder på min, eftersom det var så otroligt god med chèvre, brie, mozzarella, valnötter och efter gräddning ruccola och lufttorkad skinka. Inte en gnutta tomat någonstans.



Idag har jag varit på utflykt till de södra förorterna för ett konstruktivt och bra möte med mina hantverkskollegor. Med tanke på vädret känner jag inte att jag missade något (bilder på skitig snö finns i förra inlägget - kika gärna på det, för jag hängde på en trevlig utmaning!). Men det där med ledig helg? Nej, nog är det tur att det finns vardagar också!

13 kommentarer:

Lisbet sa...

Du har haft en härlig helg! Hann du vila något?
Tänkt på dig emellanåt här då jag varit flunssig i flera veckor. Ibland brukar vi ju drabbas samtidigt :)
Sköt om dig!
Kram

Eva Trillian sa...

Ledig kan man väl vara när som helst? Det måste ju inte vara på en helg :)
Den där pizzan ser väldigt god ut!

Beppan sa...

Åh vilka frestelser du lägger upp! Har inte hunnit äta frukost än och magen kurrar missnöjt....

Svar: Det heter ju fåglar inpå knuten, så jag skulle absolut räkna med sidensvansarna i rapporten!

Helen sa...

Den där pizzan ser verkligen fantastisk ut!! Jag blir hungrig fast jag nyss ätit frukost. Jag kan inte annat än beundra dig och alla andra som jobbar på helgerna, det är något jag är verkligen tacksam att slippa. Men tur då att det finns vardagar att vara ledig på istället.

cissi sa...

Jo, skitig snö är ungefär det som finns att fota utomhus just nu.
Tur man kan fota inne också.....den där pizzan ser verkligen god ut.
Ha en fin vecka!

Violen sa...

Äter inte pizza så ofta men din ser riktigt läcker ut! Och ledig, det kan man vara vilken dag som helst när det passar. Trots att jag inte arbetar längre har jag mest att göra här hemma under lördag och söndag. Kanske felplanering!

Nette Cecilia sa...

Så kul att träffa en gammal vän. Är du med på FB också .Jag gick ju med i oktober och jag lägger ut mera bilder där och så har jag mitt företag där ,nu vet jag ju inte vad du heter så jag kan söka dig som som vän så jag berättar vad jag heter så om du vill bli vän med mig så heter jag Annette Cecilia Häggblom ,kramen

BP sa...

Vi diskuterade just pizzor under middagen ikväll. Vi brukade äta pizza kanske en gång i kvartalet - man ska ju gynna de lokala näringsidkarna. Men vi tyckte pizzorna var bedrövliga, så vi har inte ätit en pizza på minst två år. Så ikväll sa vi att om vi visste hur man gör pizzadeg och använder jäst (vilket vi aldrig gjort) så skulle vi säkert äta hemlagad pizza minst en gång i veckan.

PS. Inte helt fel att jobba en lördag om man kan ta ut en ledig dag under veckan i stället. DS.

Olga T sa...

Å vad gott det ser ut! Den pizzan hade jag nog också gillat. Skönt att ryggen är bättre.

Åke sa...

Klokt beslut om ryggen. Du har bara en. Pizzan ser verkligen lockande ut :) Tomat går an, men inte liksom krossad.

KajsaLisa sa...

Det såg jättegott ut, kollade in din skitig snö. den blir svårare och svårare att hitta, saknar den inte.

Mias Mix sa...

En ledig vardag kan nästan vara skönare än en ledig helg. Man får så mycket gjort då.
Tur att ryggen blev bättre! Härligt att få umgås med goa vänner och skratta. Och egen pizza är så himla gott! Har du provat att ha på pesto och ost? Och sen efter gräddningen äter man med gräddfil, rödlök och löjrom. Mums!!!
Nu har vi gett bort en kurs hos dig till väninna som fyllde år! Vi kommer bli 4 totalt. Vi får höras av om datum längre fram när det blir varmare, ska bli jättekul :) Kram

Paula i pörtet sa...

Hej, när man fått smak för de lite mer exklusiva pizzorna, gärna hemlagade, så har man ingen önska att återgå till den vanliga cappricciosan på lokala pizzerian...lite synd kanske, men det är ju skillnad som natt och dag. I vår lilla by har vi en trevlig pizzeria med vanligt utbud, men, uppe på fritidsbyn s restaurang gör dom de exklusisvare pizzorna, tjugo spänn dyrare, men värda varenda krona