07 december 2018

Fransk charm den sista dagen


När vi lämnade det sista av de sju slott vi besökt i Loiredalen hade vi också påbörjat hemfärden. På vägen till nattens boende låg en trädgård som både fått lovord och negativ kritik i de recensioner jag sett. Vi fann Les Jardins de Roquelin och betalade de 6 Euro det kostade att besöka den. Katten följde med oss runt.Entrén till trädgården såg mysig ut, frodig och lite vildvuxen.
Men sedan var det mest grönt. Och överblommat. Det är inget fel på gröna trädgårdar om man valt växter vars skönhet just är det gröna, men överblommade gröna växter är inte alltid lika trevliga att se på.En del blommor fanns förstås och jag kunde ana mig till vad som funnits tidigare, men det var helt tydligt fel tid att komma hit. En sådan där mellanperiod i väntan på nästa blomning, kanske.Vi strosade runt en stund, men det gick ganska fort.Sötast var nog dasset, inbäddat i grönska och blommor (!!!).Vi for vidare till Villeneuve-sur-Yonne där vi skulle bo en natt på 3 Roses, men vi kom lite tidigt så ingen var hemma.Detaljer avslöjade att vårt värdfolk hade humor.

Vi åkte till matbutiken, i detta fall Lidl, och handlade middagsmat. Visste att här skulle finnas kök och matplats förutom spa-faciliteter.När vi kom tillbaka var mannen i huset hemma och hade öppnat dörren till vårt boende - den som syns i bakgrunden. Han visade oss runt, bjöd på öl och pratade oavbrutet. Otroligt trevlig!

Det var först när frun kom hem som hon lyckades få honom att lämna oss.Vi dukade upp våra fantastiska crevettes (räkor), baguette och goda vin ute i trädgården och njöt! Tänk om Lidl hemma hade sådana räkor!Sedan sov vi gott i det fina rummet, utan att utnyttja spa-möjligheten.Nästa morgon kom vi ned till köket (bilden tagen kvällen innan, när solen sken in)där vår värd hade dukat upp vår frukost. Ett urval tesorter till mig, kaffe till maken, hemgjorda marmelader, skinkor, yoghurtar och självklart croissanter.
Sedan vinkade vi adjö till vårt rara värdfolk och till Frankrike. Jag gav adressen till nästa stopp till maken, som vanligt utan att berätta vad vi skulle se, och vi påbörjade en längre bilresa norrut. Nästa sevärdhet var återigen en annorlunda och mäktig upplevelse, den vill ni inte missa ;-)

8 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Alla dessa mysiga boenden du hittar :) Fascinerande!

Lillian www.sognafaret.no sa...

Fasinerende steder dere har overnattet på turen deres. Tror dere har lagt opp turen etter overnattingssteder enn etter byer ;)

Kristinas oas sa...

Ja, de räkorna längtar jag också efter! Tror jag har varit i den trädgården för länge sedan, men då blommade en hel del.
Kram Kristina

BP sa...

Det boendet var verkligen mysigt! Att hotellägaren pratade engelska (antar jag) är ju en klar bonus i sammanhanget;-) Crevettes är ju inte samma sak som räkorna man hittar här - tyvärr faktiskt måste jag också säga.

Å sängen hoppas jag att det var en enkel- och inte en dubbelsäng;-)

Rost och rädisor sa...

Vilket juste nattläger och frukosten går inte av för hackor. Guldkant på tillvaron!
/Anette

Carina sa...

Det där var riktiga croissanter, hotellet där jag bor i Lyon brukar ha nån minivariant :) Boendet lät suveränt och trädgården - ja ibland får man chansa... Ser fram emot nästa stopp!

Kram, Carina

Vonkis sa...

Du skulle skriva i en resetidning eller något liknande.

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilket härligt boende, ser riktigt mysigt ut.
Ha det bra /Marika