Sidor

19 december 2018

Lång, seg och regnig väg mot fest i Skåne


Nu är det hög tid att avsluta den evighetslånga berättelsen om vår bilsemester. Jisses, det är ju snart jul!

Vi lämnade slottet i Oberwesel för en lång bilfärd norrut. Började med att köra längs Rhen till Bad Honnefdär vi som många gånger förr kikande in i Birkenstocks lagerförsäljning. Här finns ett otroligt utbud av deras sandaler även för en storfotad kvinna som jag. Men det är tyvärr inte några låga priser länge.Sedan var planen att vi skulle stanna i en park som Piet Oudolf designat, men vädret sade något annat. Och det var bilköer. Autobahn så som man inte vill ha den.Resan tog en och en halv timme längre tid än beräknat, men sedan sken solen när vi kom fram till vårt enkla övernattningshotell. Inget tjusigt på något sätt, men precis lagom när man bara ska sova och fara vidare.Det låg en grekisk restaurang på andra sidan gatan och den var bra! En grekisk sallad till förrättbläckfiskringar med grönsaker till huvudrättoch den obligatoriska ouzon efteråt. Sedan sov vi gott!Nästa dag var det färja, Danmark och Öresundsbron som gälldeför att anlända till Flädie Vingård utanför Bjärred i Skåne och checka in på rummet.En kort promenad bort bor mammas ursnygga halvsyster som denna dag fyllde 60 år. Vi drack bubbel och åt goda snittar i deras trädgård.
Sedan promenerade vi tillbaka till vingården där de dukade borden väntade på sällskapet.I vingårdens trädgård grillades det kött och inomhus stod alla goda tillbehör uppdukade.Efter mat och tal och hurrarop gick vi tillbaka till värdfolket och umgicks in på småtimmarna. Nästa morgon gick vi dit igen för att umgås en stund innan vi for den långa vägen hem till Stockholm och sönerna.

Snipp snapp snut, så var den långa resan slut!

(Och om du tyckte att vi var borta lyxigt länge så har du helt rätt. Å andra sidan var detta vår första längre resa på tu man hand (efter att sönerna rest hem) på 28 år ...)

8 kommentarer:

Lillian "sognafaret" sa...

En utrolig flott reise, takk for at jeg fikk følge ferden deres. Det gir virkelig inspirasjon!

BP sa...

Måste säga att jag är imponerad över ditt minne! Du kanske förde anteckningar för att komma ihåg alla detaljer. Men nu är din "dagbok" klar.
Jättekul att få följa med dig och din man. Bekvämt och skönt framför datorn måste jag säga. Tusen tack!
Å avslutningen var ju kanooooon! Bra tajming där:-) Fick googla för att ta reda på vad en "skånsk pluma" är, och nut vet jag det okså:-)

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilken fin avslutning på er resa, ett härligt kalas.
Ha det bra /Marika

Nette Cecilia sa...

Många fina upplevelser fick ni på resan ,kramen Nette

Kristinas oas sa...

Kul att få följa med på den långa resan! Fin avslutning i Sverige också!
Kram Kristina

Lena i Wales sa...

Har varit roligt att få följa er. Stort tack för intressanta inlägg.
God Jul! Nodolig Llawen från Wales!

Susjos sa...

Vilket härligt avslut med en sån fin fest här hemma i Sverige!
God Jul!!!

Eva Trillian sa...

Festligt avslut på en väldigt intensiv resa - vi har fått se mycket :( Tack!