Sidor

16 april 2020

Födelsedag i coronatider


Sol, blå himmel och lite blåst. En sanslöst vacker vårdag (som balsam för själen, som Trädgårdsfägring säger) som jag tillbringade i trädgården efter att ha fått skönsång vid sängkanten av maken och en väldigt sömnig Lillhunk i morse.



Jag bar undan den gigantiska högen med häggrenar, där varje gren var stor som ett helt träd.



Ville inte att skräpet skulle ligga i vägen för min lökäng som börjar slå ut nu.

Flyttade massor av plantor med förgätmigej och gullvivor från andra platser i gräsmattan till själva lökängen. Såg att en hel del som jag flyttade dit förra året har tagit sig fint.



Fick flera långa telefonsamtal från väninnor, så tydligt att karantäntider ger tid för umgånge per telefon.

Kikade på mina magnolior och såg att Leonard Messel (som jag envist kallar Lionel Messi) börjar slå ut. Får se hur den ser ut imorgon!



Fick ett tjockt paket i brevlådan och funderade på vem som skickat present. Blev så glatt överraskad när jag fann julroshybrider som fina bloggvännen Carina skickat!



Snabbt fick de planteras och nu ska de minsann pysslas om ordentligt så kanske de kan tänka sig att trivas hos mig.

Tänk, Carina hade ingen aning om att de kom fram på min födelsedag!



I brist på besök av egna barn har jag fortsatt att vänja ekorrungarna vid min närvaro. De är så mysiga där de flänger omkring lite vingligt bland grenarna.









Till kvällen blev det fondue med potatisgratäng



och istället för tårta bjöd jag på marängswiss med jordgubbssmakande maränger. Sött som sjutton, men oväntat gott. Att jag gärna hade gjort en chokladtårta istället var bara att glömma. Lillhunken gillar inte choklad och vi kan (bör) knappast trycka i oss en hel tårta, maken och jag ...

18 kommentarer:

Cari sa...

Stort grattis.
Det ser ut som en trevlig dag. Trots avsaknad av firande med familj och släkt.
Kram. Hoppas vi kan träffas snart.

BP sa...

Stort GRATTIS på födelsedagen, som var riktigt lyckad ändå tycker jag:-)
Bilderna på Kurre & Co. är fantastiska! Hur lyckas du med att få fotona så knivskarpa? Jag menar ekorrar sitter ju inte still precis.
Bilden på Magnolian är magnifik, älskar Lionel Messi:-)
Å fondue med potatisgratäng - MUMS säger jag bara. Kul att köttfondue verkar bli inne igen:-)

Eva Trillian sa...

Stort försenat GRATTIS på födelsedagen! <3

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Stort Grattis i efterhand! Det verkar ju som om du fick en mysig födelsedag trots allt.

Det blir mycket mer telefonprat nu i dessa tider. Jag känner nästan som jag är tillbaka i tonåren när jag kunde sitta och prata i timmar (till mammas stora förtret) med mina kompisar, speciellt en :)
Din lökäng kommer att bli en dröm, det är jag övertygad om. Minns när du beskrev den i ett annat inlägg. Den får mig att tänka tillbaka på flera av mina Englandsresor där jag njutit av just lökängar.
Och dina ekorrungar. Dom är så ljuvliga och vilka fina bilder du fått på dom.
Och så mysigt att Carina skickat en födelsedagspresent utan att egentligen veta att den kom fram på din födelsedag. Vilken härlig överraskning.

Sol idag, blåsigt men inte som igår. Jag ska strax gå ut i uterummet. Det är en oas där nu. Doften av jord och klorofyll slår emot mig när jag öppnar dörren dit. Det känns som livet ...

Var nu försiktig om dig och ha en fin helg!

Kramar
Anita

Maribel sa...

Hej Anni!
Grattis i efterskott! Så skönt att man kan vara i trädgården, har varit några fina dagar trots blåst. Underbar magnolia, med en fantastisk färg. Härligt med ekorrungarna, vi roade oss med att titta på några skator som bygger bo, och försöker flyga med långa pinnar. Din lökäng ser fin ut.
Ha en trevlig helg!
Kram Marika

Bosse Lidén sa...

Grattis i efterskott. Jag hade gärna haft en lökäng. Saknar ibland en egen trädgård. Har du en Zlatanväxt också? :) Vilket trevligt sällskap du har av ett av mina favoritdjur. Vi hade också "korrar" intill våra tre senaste bostäder. Jag var aldrig i närheten av att ta en enda bild som matchar dina.
Kram

Susjos sa...

Stort Grattis i efterskott, en annorlunda födelsedag förstår jag i dessa tider, men den blev ju fin ändå! Ekorrarna är ljuvliga, vilka bilder du får på dem!
Kram!

lunasblogg sa...

Grattis i efterskott! Alltid lika roligt att titta in hos dig.
Ha en bra helg!
kram Luna

Nette Cecilia sa...

Grattis i efterskott , så gulliga dom är dina små vänner . Här är vi ännu friska . Men jobbet går trögt ,vi fick en beställning på att sy ansiktskydd av tyg nu 500 st . Så det finns lite att göra men försäljningen borde få mera fart . Vårkramar till dig ,Nette

Lena i Wales sa...

Grattis i efterskott!
Fint födelsedagsfirande med god mat.
Ja, det är mycket som kan göras i trädgården vid denna tid.
Snart dags att gå ut här och gjeja.
Önskar dej en skön söndag!

Violen sa...

GRATTIS i efterskott! Du fick en annorlunda födelsedag, kanske lite mindre stressig nu när du inte kunde ha några gäster! Förstår att trädgården lockar, den är ju toppenfin, Kul att lökängen är på gång, ska bli spännande att se hur den utvecklas i år.
Ha det gott och akta dig för Coronaviruset!

Mia Eggimann sa...

Grattis i efterskott, du hade ju i alla fall en familj på besök, de söta ekorrarna. Fondue är riktigt gott, men har ingen gryta längre.
Ha det bra.

Carina sa...

Aha.. Grattis lite i efterskott :) Jamen tänk att jag just den veckan fick iväg julrosorna och att de landade på din dag. Låter som en lagom avancerad födelsedags meny. Lökängen ser ljuvlig ut!

KRam, Carina

Magnus sa...

Men - grattis i efterskott!
Visst är det lite konstiga tider vi befinner oss i just nu men vi får försöka göra det bästa av det på något vis ändå.

Eftersom vi spenderar så mycket tid hemma nu som vi gör så kan det kanske vara en rolig idé att se över sin inredning hemma t ex. Här har jag hittat en intressant ny blogg om heminredning och annat som kanske kan ge bra tips till dig och andra: Blogg och tips för heminredning.

Ha det fint nu! :-)

Vonkis sa...

Grattis i efterskott! Som en skickelse att julrosorna kom fram på din dag. Marängerna ser goda ut, har du gjort dem?

Mias Mix sa...

Stort grattis i efterskott!!! Så passande att få present på posten då :) Dina små ekorrar är så himla söta. Och du tar så fantastiska bilder på dem! Messi är också fin :)

Annika S sa...

Grattis i efterskott
Fina bilder på ekorrarna

Susanne Granholm Carter sa...

Stor Grattiskram i efterskott!!! Ja du, Det blir verkligen annorlunda i år, med väldigt mycket. Måtte det snart vara över...