27 juli 2020

Vänner, mattor och djurliv


I måndags kom vännerna som hjälper mig med mina auktionsfynd för att lämna mina senaste inköp, bland annat fyra stora gröna flöten som jag raskt lade ut i den-inte-så-vackra ängen.I tisdags kom Mia och Annette hit, vi satt med distans och åt medhavd lunch och gofika. Oj, vad vi pratade och hade trevligt, så glada att äntligen få ses igen!I torsdags var jag med en väninna på Stockholms slott och såg den alldeles underbara utställningen med Märta Måås-Fjetterströms mattor. Har ni möjlighet att ta er hit så gör det! I Gamla stan är det ingen trängsel och på slottet var det väldigt lugnt och stilla.

Mattorna är helt fantastiska och utställningen snyggt arrangerad!

Här finns enhörningar,kossor,får,hästar,ja, en hel skog med djur! Först i form av Märtas skiss,sedan i färdig modell.Extra intressant att se just skisserna och sedan kunna jämföra dem medden färdiga mattan. Har man gott om pengar kan man låta väva upp en av mattorna. Den maffigaste (i storlek) låg under tronen men den får ni minsann gå dit för att få se!Dessutom kan jag rekommendera en tur runt i slottet i övrigt, det ingår i entréavgiften. Tänk, jag som stockholmare hade aldrig varit på slottet trots att jag alltid ränner på olika slott när jag är utomlands!Det var verkligen ett intressant besök och så trevligt att få träffa väninnan som jag inte sett på väldigt länge!

I helgen har jag jobbat i butiken och fick faktiskt en riktigt bra dagskassa på söndagen, det var minst sagt efterlängtat! Nu ska jag jobba både tisdag och onsdag, vore väldigt tacksam om kunderna ville dyka upp då också.Idag har jag fyllt en glasugn, klippt gräset, bakat Rimbobullaroch Rantamors goda bröd. Lillhunken har drabbats av halsfluss igen och har fått lite extra omsorg.På kvällen kom ekorrhonan för att äta, hon har plockat alla bitar av det-inte-så-goda surdegsbrödet och grävt ned lite här och var i trädgården. Har jag tur växer det väl upp en limpa där, eller vad tror ni?Nu var matbordet tomt både på bröd och nötter, vilket hon tydligt ville visa oss. Jag kunde inte låta bli att filma henne. Trots att jag inte hann med i svängarna, att det blev oskarpt och att jag gungar omkring en del så får ni en känsla av hur det går till här i trädgården!
11 kommentarer:

BP sa...

Börjar med en fråga - vad är flötena till för? Eller varför ligger dom på ängen? Jag gillar vildvuxna ängar faktiskt.
Följer ju också Mia och Annette och visste inte att ni träffades irl. Jättekul!
Har heller aldrig varit på Stockholms Slott, bara på Drottningholms Slott.
Mattorna - nja, några stycken var kul, men jag skulle inte köpa dom.
Grattis till den braiga dagskassan, äntligen. Håller tummarna för imorgon och på onsdag!
Stackars Lillhunken. Varför opererar man inte bort hans halsmandlar? Det fick jag göra när jag var 10 år, bästa jag gjort!
Har du döpt ekorrhonan? Det borde du göra;-)

Maribel sa...

Hej Anni!
Har inte varit inne på slottet heller, bara utanför och kollat på sonen som gjorde lumpen i Arméns Musikkår, och dottern i Livgardet. Kul att det börjar bli lite fart på försäljningen. Ekorren är härlig, ser så förvånad ut att det inte finns någon mat.
Ha det fint /Marika

Carina sa...

Jösses vilken krabat :) De är kloka de där djuren. Härligt att ni fick in en rejäl dagskassa. Hoppas att det fortsatt på samma sätt. Slottet - där har jag inte varit och det är väl egentligen nu man ska åka när turister trängs på västkusten, Öland och Gotland.

Kram, Carina

Violen sa...

Det skulle vara intressant att få se de vackra mattorna live men det går inte så jag är glad att du visar dem på din blogg! Jag har inte varit inne i slottet bara utanför. Där lyckades jag reta upp en vakt och är glad att han inte satte mig i fängsligt förvar.
Skönt att det blev en skaplig dagskassa. Hoppas det håller i sig och att försäljningen ökar framöver. Synd att det inte är så många turister i Stockholm den här sommaren.
Ha det gott!

Susjos sa...

Idag tisdag funderade maken och jag att åka in till gamla stan, och då hade jag minsann tänkt besöka Castor, men är sliten efter natthelgen på jobbet, och så kom regnet på eftermiddagen så det blev inget besök...

Undrar så om jag besökt slottet någon gång, och minns faktiskt inte?

Ekorren är ljuvlig, och snabba är de! Vi njöt av två stycken när vi var på landet.
Må så gott!
Å krya på sig lillhunken!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Slottet besökte jag faktiskt i ungdomen (väldigt länge sedan alltså :) ). Men än får Stockholmsbesöken vänta för mig, vill inte sätta mig på buss och pendeltåg. Är i varje fall glad att höra att försäljningen börjar ta fart igen.

Jag tycker filmen på ekorrhonan var väldigt bra. Väntade mig att hon skulle komma och äta på slutet efter att jag såg en hand som hällde upp ny mat. Men jag antar att hon väntade tills det var lite lugnare. Och så måste jag fråga. Tyckte jag såg några blå flox skymta förbi i början av filmen. Kan det stämma? Men dom såg ganska ljusblå ut. Inte lika mörka som mina.

Ha det så bra idag i butiken!

Kram Anita

Lena i Wales sa...

Intensiva dagar med mycket roligt som händer.
Spännande utställning och dessutom få se slottet inifrån.
Bra för er om affärerna börjar komma igång. Lycka till!

Vonkis sa...

Tänk vad djur och natur kan göra för själen, jag blev alldeles rofylld av att titta på den där filmen. Det märks verkligen att hon är van med er :-)

Annette sa...

Så mysig dag det var hos dig! Så mycket att prata om och att titta på! Vilken lyx att ha ekorrar och fåglar så nära, jag skulle sitta där med kameran varenda dag. Hur klarar ekorrarna vintern? Det måste jag googla på. Till Slottet åkte vi med skolan och jag har varit där som ungdom, men det var ju ett tag sedan, kanske dags igen. Jag är ju som du, som besöker alla slott jag kan när jag är utomlands, men inte alls ens de närmaste här i Sverige. Måste ändra på det. Kram

Eva Trillian sa...

Nu ligger det däringa Stockholm så himla långt bort igen ;) Tack för en kik på mattorna här i din blogg i alla fall!
Gladdes åt att läsa om er "blogg-träff" :) Härligt!

Kristinas oas sa...

Så fint det blev med glaskloten på ängen! Och denna söta ekorre!! Vad kul det var att se henne på film. :) Vad
hon står i för att du ska fatta att maten är slut...
Kram Kristina