Sidor

21 februari 2024

Två idoler på vägen hem

Från vårt fejkade, men finfina, slottshotell hade vi gott om tid på oss norrut. Med facit i hand hade jag kunnat planera en dag till i Nancy och hunnit besöka de stängda jugendpärlorna, men nu blev det som det blev och det är ganska skönt att inte ha alltför långa bildagar i rad.

Jag kom att tänka på en park som Kristina skrivit om och kollade upp att den låg perfekt till på vår resväg! Dessutom fanns ledig p-plats närmast parkentrén för oss med hybridbil. Nu tvingades maken ladda bilen utomlands för första gången (fråga mig inte varför han inte velat göra det tidigare) eftersom det annars var svårt att hitta p-plats.

Maximilianpark ligger i Hamm och har en stor plantering designad av min trädgårdsguru, nederländske Piet Oudulf. Jag köpte hans bok Drömplantor på 90-talet och har åtskilliga av hans växter i min trädgård. Dessutom besöker jag ofta Drömparken i Enköping, som han designat och hade den stora lyckan att besöka hans privata trädgård sista sommaren den var öppen för allmänheten. Då träffade jag hans fru och vi pratade en stund, däremot fick jag fullkomlig tunghäfta när jag träffade Piet själv och hans signerade min bok på Trädgårdsmässan för ett stort antal år sedan. Ibland blir även jag star struck ;-)

Ni ser väl fjärilen?

Efter den bensträckaren körde vi vidare till ett charmlöst Best Westernhotell

där vi efter att ha letat restaurang i hela orten tvingades äta middag på hotellets ocharmiga innergård - men ölen var god!

Nästa dag for vi till Hamburg, den dagen har jag berättat om i en EFIT, och njöt av sommarens tredje konsert med Bruce Springsteen.

Dagen efter körde vi hem, hela vägen till Stockholm. Snipp snapp snut, så var förra sommarens reseberättelse äntligen slut. Och ja, jag har biljetter till båda Brucies konserter på Friends, eller jag menar Jordgubbsvallen, i sommar.

6 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Piet Oudolf är även en av mina favoriter. Och jag minns när du besökte hans privata trädgård. Tur du hintade om fjärilen. Jag såg den inte först, den är ju perfekt kamouflerad. Tur att ölen var god på den ocharmiga innergården. Och visst förstod jag väl att du hade köpt biljetter till sommarens konserter med Bruce på Jordgubbsvallen :)

Kram

Anna i Portugal sa...

Vad fin trädgård och fjärilen smälter verkligen in i omgivningen! Härligt att se Bruce, både förra sommaren och två gånger i år.

Maribel sa...

Hej Anni!
Det var en lyckad avslutning på resan. Vacker trädgård med en nästintill osynlig fjäril och så kryddan på verket Bruce.
Ha det gott /Kram Marika

Susanne sa...

Klart jag ser fjärilen <3 Så fin! Vilken vacker blomsterprakt ni besökte med härligt ljuvliga färger. Nu längtar jag ännu mer efter vår och sommar.
En kall öl sitter aldrig fel. Inte ens på en ocharmig innergård ;)
Ha nu en finfin helg!!

Jossu sa...

Tur att ni hade tid över att besöka parken så att du fick se ytterligare en av Piets designade trädgårdar.
Charmlösa hotell har jag också bott på, för min del är det ofta p.g.a snålhet ska erkännas.
Men ibland är det viktigaste trots allt att få vila och utseendet och atmosfären får bortprioriteras.

Vonkis sa...

Trädgården. Träd går den. Dånar.