31 januari 2010

Fototriss - på spåret!

Bilder från dressintrampandet i somras mellan Leykaul och Sourbrodt ToR i gränslandet mellan Belgien och Tyskland.


Dressin var en höjdare, det vill jag göra igen, men någonstans där man får trampa i sin egen takt och stanna lite då o då på vägen. Här gav man sig iväg i samlad tropp och väntade in varandra på vändstationen. Tre gånger om dagen görs turen och vi hamnade tillsammans med ett stort gäng belgiska scouter. Två dressiner framför oss satt en vuxen med fyra inte-så-starka små scouter och de stoppade upp farten fullkomligt. Tanken är att man håller avstånd mellan dressinerna, men här lade vi oss fyra i klump (de långsamma, en holländsk familj framför mig o mellangrabben och dressinen bakom oss med maken, äldste sonen och Lilleman) och vi i de bakre dressinerna trampade på så att vi gav fart åt alla!


Den lille grabben på dressinen framför oss sträckte också ut sin hand för att få kex när jag utfodrade mina söner. Han var överhuvudtaget mer intresserad av oss än av det som hände framför dem.


På tillbakavägen var det nerförsbacke, då kunde vi rulla långa sträckor och var även tvungna att bromsa in för att inte komma för nära dressinen framför. Då var det viktigt att hålla avstånden!

När vi närmade oss slutet satte jag och mellangrabben oss i soffan och lät Lilleman (som bytt dressin) trampa helt själv. Det fixade han galant och mottagningskommittén var mäkta imponerade!

21 kommentarer:

Lasseivomma sa...

Kul triss och en rolig historia du berättar. Gillar det där med att utfodra grannens grabb och dessutom knuffa dom uppför backen......fniss

Pillargontanten sa...

Dressin, skulle jag vilja testa, det vrkar mysigt, trots knuffande.... Tror det finns i Dalsland?

Nollan sa...

Trampa dressin verkar kul :) Fast som du säger i sin egen takt är nog bäst. Och ja, det var ju lite dråpligt med grabben som ville ha del av eran fika!

Misswhatsit sa...

En rolig triss. Ni verkar ha haft det riktigt trevligt. Minner dessutom om en sommar som just nu känns rätt långt bort.:)

KriBo sa...

Å. Dressin har jag aldrig åkt.

Ann sa...

Vilka fina bilder, och vad jag längtar till sommaren när jag ser dem.

Det finns ju dressiner att köra i Sverige också, på Inlandsbanan från Kristinehamn och norrut om jag minns rätt. Måste vara underbart att kombinera fyskisk aktivitetet med semesterupplevelser!

Anna tassar in.. sa...

Ja det där verkar så kul..vilken lycka att ha det här i arkivet till dagens tema..härligt..

ormbunke sa...

Verkar va bra semestermotion. Alldeles lagom. Kul triss. Anita

Jah Hollis sa...

Det ser ju rätt trevligt ut att trampa runt sådär på spåret i lite sakta mak.
Det finns för övrigt möjligheter på Österlen med:
http://www.dressin.se/

Anne-Lie sa...

Men ni spårade inte ur ivarje fall;-))

Janicke sa...

Jag åkte i Värmland - tror jag - för några år sedan. Där var vi ensamma mest hela tiden. En höjdare. Kan ta reda på närmare, om du vill.

Kjell E sa...

Trevlig berättande triss.

Unknown sa...

Morrn.

Verkar vara en käck tur, kul att ha bilder efter en sådan resa.

Hade bra.

Hasse A

Susanne sa...

Det där har jag velat prova länge... måste göra det någon sommar!!! Fina bilder=)

Camilla (Rantis) sa...

Har aldrig testat att åka dressin men det ser jätte mysigt ut.....
Min favvo bild hos dig blir sista bilden...
snyggt fotat!

emsa sa...

Verkar superhäftigt!Sista bilden är underbar!Doftar sommmar o sol!!

Anonym sa...

Lite smolk i bägaren när det gäller dressinåkning finns dock. Se till att hålla avståndet till framförvarande dressin! Har på nära håll sett resultatet av en dressinolycka, med mycket tråkig utgång. Påkörning efter en utförslöpa resulterade i att två dressiner for av spåret och en person fick en av dressinerna över sig. Lång sjukhusvistelse, det tog mer än ett halvår innan personen var tillbaka på jobbet och då bara några timmar per dag. Permanenta nack- och ryggproblem som följd, ständig huvudvärk och koncentrationssvårigheter mm. SÅ ta det varligt på rälsen och se till att ni har en rejäl "bromssträcka".

/UllaN

BP sa...

Kul att du kikade in hos mig!!!
Jag ser att ni höll er på spåret... hela vägen. Har faktiskt aldrig sett en dressin förut. Då lärde jag mig något på köpet också:-)

LissenTo sa...

Jag har åkt dressin för länge sedan i Värmland, en dag. Ett fint minne och vi kunde göra det i vår takt!

Veronica sa...

Hur klockrent som helst!!!

Anni sa...

Otäckt, det UllaN skriver om ovan. Det måste ha varit rejäl fart på den dressinen!

Vi kände hur lättrullad dressinen är i nedförsbackarna och var förvarande att hålla avståndet - just därför poängterade jag det i mitt inlägg också. Bromsarna är inte speciellt effektiva.