23 januari 2010

Shopping o chokladfrossa

Var på stan med dottern igår igen.
Rände runt i massor av second hand-affärer på Söder för att kolla balklänningar.
Oj, så mycket det fanns.
Oj, så sjaskiga de såg ut.
Även om de klänningar vi köpt på öppet köp är förskräckligt dyra, så var det bra att prova kvalitetsplaggen först och tack vare detta se på begagnat med andra ögon. Syna sömmar. Känna på tyg. Vara kräsen.

Vi kikade in i en second hand-butik som hade mer prylar än kläder och där fångades dotterns falköga av burken högt uppe på en hylla. Björn Wiinblad. Jag har en liten samling av hans alster, men ingen plåtburk.
När affärsinnehavaren klättrade för att hämta burken berättade han att han också hade bordstabletter av Wiinblad. Jag trodde prislappen gällde per styck, men den var för alla sex. Ibland blir man väldigt glad!


Vi hann med en fika på Chokladfabriken också. Vilka fantastiska bakelser! Dessutom kostar de mindre än dussinbakelserna på ett vanligt konditori! Dottern orkade halva sin. Jag orkade hela min och halva hennes...

Dagen slutade med att vi köpte en kort, ickebegagnad klänning för halva priset jämfört med den vi hängt undan. Sedan åkte dottern hem och jag promenerade till Dramaten för att byta biljetter, till klänningsaffären för att hämta balklänningen och avstå från den kortare och till Drottninggatan för att hämta ut min reparerade klocka.
Reparationen kostade lika mycket som vi just tjänat på klänningsbytet.
Typ.
Suck.
Men så är den som ny också.
Jo, jag och Anne-Lie har startat en ny blogg, en blogg om (mycket) mat och (lite) hälsa. Det lär bli en del choklad där också... Just nu lottar vi ut en kokbok - välkomna att kika in!

10 kommentarer:

Ninja sa...

Jag tittade förbi....härlig väldesignad blogg du har :)

Anne-Lie sa...

Skulle inte tacka nej till en bit av det din blogg bjuder på idag! Tur att vi balanserar livet lite mer i vår gemensamma blogg;-))

Ann sa...

jag som var (är ff) så nöjd med mitt intag idag känner hur snålvattnet börjar rinna och undrar om jag ska klara att stå emot frestelser i kväll...

Ulla PE sa...

Du såg väl mina Björn Winblad-månadsplattor? I ett tidigare liv hade jag dem på väggen, nu använder jag dem ibland som smörgåsunderlägg.

Birgitta sa...

Hej! Ser ut som din dag har varit väldigt trevlig.
Önskar dej en fortsatt skön helg.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Va mysigt, jag var ute och åkte med min ena dotter.Hon skulle ha skridskor.De där bakelserna ser farligt goda ut..
Mia

Janicke sa...

Åh vilka härliga bilder! Nu börjar jag också längta till våren och att blåmesarna ska börja häcka i holkarna på min lott.
Så mycket livskvalitet i din blogg, som alltid.
Stor kram ♥

Susjos sa...

Mysig lördag du haft!

Susanne sa...

Mums!! Den såg för god ut=) En riktigt god kaloribomb!!
Mvh Susanne

jenny sa...

wow vad det såg gott ut. hmm får nog ge mig ut på en fika imorgon med lillfisen om vi inte snöar inne.

kram