09 januari 2010

Från cocooning till belägring

18 minusgrader ute.

För att hålla kvar värmen i huset drar jag för draperiet till glasverandan och de tunna linnegardinerna för fönstren i vardagsrummet. Rummet blir mörkare och insynsskyddat, dag som natt. När solen tittar fram, drar jag undan en stund för att släppa in gratisvärmen. Och för att få se julgranen lite, den är fortfarande väldigt fin.

Annars känns rummet mest som en bunker.

("She was the girl from the bunker - ooo what a beautiful body!")

Själv har jag blivit förkyld. Ont i kroppen, halsen, huvudet och bihålorna. Tar yllestrumpor och hemstickade ylletröjan på. Hasar runt i min bunker med tebaljan i högsta hugg. Gör ingen vettig nytta. Har ingen aptit. Mer än på choklad.

Ser ganska mycket film just nu. Igår kväll blev det The Majestic med Jim Carrey, ingen komedi utan ett bra drama som börjar med - just det - att han nästan kör av en bro...

Många tror att Jim Carrey bara kan spela komedier, även jag en gång i tiden. Hade sett glimtar av Dum & dummare och ansåg att det inte ens var värt att titta åt en film där denne skådespelare medverkade. Ace Ventura hjälpte inte direkt upp min bild. Någonstans måste jag missat att han medverkade i Peggy Sue got Married.

Så såg jag Liar Liar och föll pladask. Jovisst, han är ett gummiansikte i den filmen också. Men inget korkat sådant.

Och när proppen gått ur fanns det ingen återvändo.

Jag gillar Jim Carrey (och Cameron Diaz) i The Mask, i läskiga Cable Guy, i tänkvärda Truman Show, i galna Grinchen – Julen är stulen, i vackra Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv men framför allt, framför alla de andra, i den fantastiska Eternal Sunshine of the Spotless Mind med Kate Winslet. För han kan vara helt seriös också. Och så bra han är! Har ni inte sett den filmen kan jag bara varmt rekommendera den.

Och här kan ni se Jim Carrey i en alldeles underbar hyllning till en oerhört generad och rörd Meryl Streep!

(egentligen borde jag väl skriva om att Johnny Depp utsetts till årtiondets bäste skådespelare, men det är ju så självklart att det behöver jag bara nämna så här i slutet!)

13 kommentarer:

Ann sa...

hoppas du kryar på dig snart!

Vad kul du skrivit om Jim Carrey som jag också hade samma bild av från början efter att maken pratat om Ace Ventura och jag bara tyckte han var jobbig och tjatig(Jim och ja, kanske maken också :-) och så kom då flera andra typer av filmer och han blev helt plötsligt en favoritskådis. du nämner ett par jag inte ens hört talats om som jag med glädje ska beställa hem och sen saknar jag en som förvisso är komedi men som jag ändå tyckte var kul: mina Jag och Iréne.

Kram på dig från ett lite mildare Västergötland, kring-14 och solen skiner så det är så vackert!

Anonym sa...

Jag har JC som mer eller mindre husgud och älskar honom i Ace Ventura ;) Fast håller fast med om att han gör en oerhört bra insats i Eternal. Mångsidig men i grund och botten galen. Me like!

Anne-Lie sa...

Så det är framför tvn du sitter under en filt med en balja te och choklad vid din sida;-))

Catarina sa...

Bless you.... ♥. Vårda och vara mitt i sjukan, är det enda man kan göra. Ta väl hand.

Ulla PE sa...

Dum, dummare har jag aldrig sett. Men Eternal sunshine är ju en fantastisk film. Själv såg jag Madagaskar II i går kväll. Och nu spurtar jag inför måndagens dead-line.

ormbunke sa...

Håll filten mer om dig och drick mer te med honung.Man behöver ju inte gå ut när det är så kallt.Krya på dig. Anita

Anonym sa...

Krya på dig Anni..Vitlök och apelsin,,men inte choklad det slemmar igen. Va kul en till som gillar Jim Carrey, jag älskar Grinchen och Mina,jag och Irene eller varför inte Cable Guy..Han är suverän.
Mia

Susjos sa...

Eternal Sunshine..vilken film! Ja,han kan göra mer än komedier,helt klart. Och vilken underbar hyllning till Meryl Streep!!!
Krya På dig nu!

Artista sa...

Är du sjuk, stackare... Hoppas du får bli frisk SNART! Jag har en sån där tébalja som du har. Du minns den där blå va? Från indiska. Problemet är att innan man hinner dricka ur (om koppen är full alltså, så får man ta och värma det sista i micron... Gillar inte kallt té.).

Den där Truman show, fick sonen i julklapp av mig. I julstrumpan. Den är bra. Gillar också Jim Carrey. Kul att höra att du har fler favoriter än Depp. Depp är underbar. Men det är Jim Carrey med. Han kan vara hysterisk. Och hysteriskt rolig. Men vad jag hört så har han också diagnosen ADHD, och då kanske man på nåt sätt förstår honom lite mer. Han är i allafall kul.

Här är inte 18 minus idag. Men vi har haft lika kallt vi med. Idag är det bara två minusar. Och det är kramsnö. Ska fråga om Minsting vill göra en snölykta idag. Det är så fint att titta ut på från köksfönstret...

Kramisar till sjuklingen...

Janicke sa...

Krya på dig snart! ♥

Emma sa...

Ojdå, inte kul att vara förkyld i denna kylan! Hoppas du snart känner dig bättre, lite choklad gör säkert susen! Eller kanske den där chokladkaka som du fick receptet på?

Jag älskar Eternal Sunshine, den hamnade direkt på min top 10 lista över bästa filmer! Han är suverän i den rollen, Jim Carrey.

Emma sa...

Vad god den kakan låt, men som sagt säkert en vuxen kaka, som kanske inte barn uppskattar! Men den där krämen till låter massa smarrigt!

Mumintrollet sa...

Lägger in en liten önskan om ett inlägg om Deppan. Bara för att! Bara för att han är snyggast och läckrast och duktigast i världen! =) Hört något datum om när nästa Piratfilm kommer?