25 januari 2010

Om vänskap och små detaljer som gör skillnad

På sjukbesök hos Maria idag. Jag tiggde skjuts av Öbon och vi köpte med oss lunchingredienser och rosa rosor. Fick några underbara timmar i Marias vackra hem, med mycket fika, mycket prat, mycket mys...

Fixade en sallad med blandade bönor, körsbärstomater, mozzarella och Crema de balsamico. Vackert strösslad med rosépeppar.
En liten detalj som gör skillnad.

I torsdags fick jag en tidig morgonfika hos en väninna nära Lillemans skola. Hon har opererat samma kroppsdel, men av annan anledning. Är mitt i cytostatikabehandlingen nu. Mår förvånansvärt bra. Jobbar så mycket hon orkar.

Hon berättade om läkaren som skickar ett viktigt papper. En liten notislapp sitter på pappret. Där står "Sköt om dig nu, så ses vi snart igen".
En liten detalj som gör skillnad.

Jag gick till ny frisör. Har inte klippt mig på länge, länge. Under klippningen, som kändes väldigt okoncentrerad, pratade frisören intensivt på sin brutna svenska om situationen i Irak. Jag undrade vad som hände med mitt hår. Tänkte att det växer ut igen. Man kan inte få vad som helst för 200:- (plus tvätt för 20:-!!!).

Han klippte säkert 20-25 cm. Ingen liten detalj. Stor skillnad. Och det är inget fel på klippningen - den är utmärkt.
Men jag tycker ju att någon därhemma skulle reagera...

8 kommentarer:

Erikas Foton :) sa...

Svar: Haha jo, hon var riktigt taggad på att få gå ut :)

Vad gott det såg ut! :)

Anonym sa...

Läcker sallad på ett läckert fat ätit av en nyklippt läckerbit.
Ha det bra
Mia

Anne-Lie sa...

Men det är ju en sallad som passar på Dubbelhakorna;-)) Såg hos Maria att ni haft en bra dag -♥-

Ulla PE sa...

tro´t eller ej, men jag ska snart klippa mig igen

så bra attni hälsat på och piggat upp :-)

Öbon sa...

Har du lust att visa bilden på kopparna också, den måtte ha blivit dråplig!

Artista sa...

Hehe... du berättar så härligt. Blir glad av att läsa. Hoppas dina änner blir bra snart. Cancer är alltid jobbigt. Allra mest för oss som står bredvid.

Tror du är fin i frisyren. Du får väl göra nåt ovanligt, gå omkring och vissla lite, så kanske dom märker lite skillnad. Kanske.

Och angående Skottland. Ja det är svårt att hålla sig därifrån. Det är så kolossalt mycket där. Och nu längtar jag till juli. Som jag längtar!

<3

Janicke sa...

Jisses, har han inte sagt nåt än???

emsa sa...

Tror inget annat än att ni haft det mysigt! Mmm blir sugen på sån sallad!
Kram till alla sjuklingar som kämpar och en liten till oss som ingen ser....wow...20-25cm märks!! Klippt en hyfsad bit och gjort slingor idag.....ingen reaktion här heller! ;))