18 februari 2010

Det kunde blivit värre...

Nej, det var inte Anjas fall i störtloppet jag tänkte på, utan vår dukning igår kväll.
Vi firade femtonårsdagen av vår första middag, vi tjejer som en gång träffades på BVC med våra småttingar. Först i barnsköterskans regi, sedan hemma hos varandra.

Jag har berättat en del om gänget förr, hur vi oftast brukar ha tema på våra middagar och delar upp arbetet mellan oss. Nu hade vi 15:- var att spendera på våra egna bordskuvert, porslin och glas, på Erikshjälpen där fyra av oss är stamkunder.

Och nog kunde det ha blivit mycket mycket värre, eller vad tycker ni?

Så vad åt vi då?
Först blev det klassisk Snowball, som ingen av dem hade druckit förut! Jag minns när jag bjöds min första, av min gudmors man i Malmö, på väg ut i Europa på tågluff med dåvarande pojkvännen (minns ni InterRailkortet?). Drinken var den gången välspetsad med vodka...
I mina vackra blå marimekkoskålar (se! Jag använder dem också!) serverades Nigellas kryddiga popcorn, macademianötter, wasabinötter och lite vanliga chips.

Som förrätt bjöd L på en varm smörgås med brie, honung och pumpafrön - den slank snabbt ner. Jag hade förberett helstekt fläskytterfilé, fylld med soltorkade tomater och lindad med parmaskinka, den var brynt runt om och kunde sättas in i ugnen tillsammans med klyftpotatisen när förrätten var klar. Till efterrätt bjöd U på chilichokladglass med grädde och valnötter. Och ja, grädden behövdes för att mildra chilistinget!

Till allt detta pratades om krämpor (börjar vi bli gamla, eller?), två var nyopererade och en hade maken hemma sjukskriven p g a fall på ishala vägar. Lite arbetslöshet; en make uppsagd, en annan nyutbildad i en bransch där plötsligt alla säkra arbetstillfällen försvunnit...

Men inte bara eländen förstås, det blev resor och filmer och böcker och minnen och tankar och dans och känslor och barn och karlar och allt det där som man kan hinna prata om till en god middag!

Sedan hade de vett nog att gå i tid till ishockeyn.
Tyvärr hade inte damkronorna så mycket att säga till om, så jag kröp isäng efter första perioden...

(Recepten hittar du hos Dubbelhakornas välmående!)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror banne mig inte ni gör annat än äter!
(sa hon som ätit både det ena och det andra i dag:-))

Susjos sa...

Va kul med ett tjejgäng som man träffat så länge,mysigt!
Och så gott ni äter.....blir alltid hungrig här,för att inte tala inne hos dubbelhakornas välmående!!!
Bakade det där goda lantbrödet i långpanna med russin,så gott det blev! Ska tamejtusan baka det imorgon med-nu med det ljusa lantbrödsmjölet. Köpte ju "fel" förra gången..

Anette sa...

Mysigt låter det och gott såg det ut att vara! /Anette

Ulla PE sa...

Så fint det blir när man dukar med udda porslin och glas!

I övrigt instämmer jag med fiffiluraren överst: ni festar och äter jämt! Men här gås det ner i vikt, så det så! Drygt två kilo redan i februari!

Husbilen Credo sa...

Hejsan!
Detta låter nästan som TV-programmet "Halv åtta hos mig".
Så mycket gott och trevligt porslin.
Ha en skön helg.
LottaM

Anne-Lie sa...

Men vilken kul ide med inhandling av porslin! Å erkänner att även vårt tjejgäng har samtalen om krämpor ökat;-))