Sidor

02 februari 2010

Tisdagstema och andra nöjen

Ok. Först den makabra bilden på något jag fann liggande i trädgården.
En före detta björktrast, enligt min fjäderanalys.



Men jag har roat mig också.
En del.

I torsdags var det vernissage på NK. Tove Janssons brorsdotter Sophia har hittat ett antal skisser som aldrig tidigare visats. Nu var det världspremiär och jag var där! Av tretton nyfunna skisser visades tio och av dessa har tre tryckts upp i 350 exemplar för försäljning.

Vitt vin och små mumsgoda tilltugg serverades och både Mark Levengood och Sophia Jansson pratade. Så såldes en hel del muminsaker förstås, men jag tycker att det var magstarkt att de plötsligt höjt priset på muggarna från 179 till 219 kronor!



Ska ändå ta mig en titt på de fina tygerna vid annat tillfälle. Mitt muminbehov är inte riktigt tillfredsställt än. (mmm det där tyget i blått, skulle bli fina köksgardiner o matcha mina luckor...)

I lördags var jag på Cirkus och såg Björn Skifs Show, kvällen efter premiären. Den var bra. Han är ju bra. Han har en fantastiskt röst, när han väljer låtar där den hörs. Han har ett bra låtarkiv, men valde ändå en del ganska intetsägande. Han hade utmärkta dansare och akrobater som gjorde showen till en riktig show, men försvann själv lite i allt som hände runt omkring.
Och när publiken äntligen stod upp och dansade i bänkraderna var det slut.
Eller nästan.
Det blev ett väldigt stillsamt extranummer.
(Och mina fotografier, som man inte fick ta - fy Anni - blev som de blev. Med kameran i knät utan sikte är jag förvånad över att han kom med i så många bilder. Men maken undrade ju lite över den inzoomade bilden på hans skrev. Äh, gitarr, menar jag. Själv undrar jag alltid över folk som sitter högt uppe på läktaren och tar blixtbilder...)

Efter showen åt vi en supergod skaldjursbuffé i Cirkus restaurang tillsammans med väninnan C som suttit på annan plats under showen. Här fanns hummer, gratinerade havskräftor, färska räkor, rökta räkor, skaldjurssallad, vinkokta blåmusslor, vitlöks- o chilimarinerade gröna musslor, saffransaioli, rhode islandsås, örtsås och flera sorters bröd.
Jag åt och jag åt och jag åt och jag åt...

Men veckans höjdpunkt blev nog ändå när snöröjningen kom och tog bort snövallarna på gatan! Nu har jag en välplogad motorväg utanför grinden!

14 kommentarer:

Pockethexan sa...

Tänk vad vi följs åt du o ja, för du var nr 67 på T.T o ja nr 68 o båda två hade lite tråkiga bidrag..

men nog så fyndiga!

Jag hade också tänkt titta på Muminsakerna med min Mumintokiga brorsdotter d.ä men tyvärr har tredagarsfebern jag fick av min brorsdotter d.y nu sträckt sig till att gå in på sin tredje vecka..
inte kul!

Passa på att ut å "spinna loss med kärran" nu när det är nyplogat för det är visst mer snö på ingång..
=bokväder!

Kramis!

<;D

Maria sa...

Stackars björktrasten, vilket öde den gått till mötes.
Ha en fortsatt bra dag!

Razzy sa...

Vi har också haft snöröjning vid garagen så nu kan man gå där utan att behöva klättra över snövallar för att nå bilen..

Husbilen Credo sa...

Hej!
En som inte klarade den hårda vintern, stackare. För övrigt verkar det som trevliga gröranden.
Ha en bra dag!
LottaM

Malin sa...

Oj...stackars fågel...
Låter som en trevlig kväll med Skifs och allt! Tycker bilden du tog på skifs är jättefin - det är alltid svårt att ta bilder på konserter!

"Lillagul" sa...

Hejsan !
Blir nog många fåglar som stryker med denna vintern , verkar det som.
Det andra du hittat på verkar ju betydligt trevligare :)
Smaskig skaldjursbuffén ser ut att ha varit :)

emsa sa...

Vi hittade en död fasan i trädgården!
Men i ärlighetens namn orkar jag inte kolla hos dej vid en här hungriga tiden!! Bara dräglar!Måste fixa mat NU!

Susjos sa...

Acj ja,du har så rätt..man ska inte träna med förkylning i kroppen...Jag vet! Skyller på att jag inte har feber eller ont i halsen...ännu!

Åhhhh,Björn Skifs på Cirkus! Vilken bild du fick ;) Trist att han försvann i allt runt omkring,och att han inte sjöng andra låtar. Jag hade svårt att välja mellan Skifs och Ledin på Cirkus,nu bidde det Ledin-fick veta om hans konsert före Skifs helt enkelt!
Skönt med snörröjning :)

Camilla (Rantis) sa...

ojdå, ja den stackars fågeln blir för evigt liggande....
=(
ser lite makabert ut, men de är ju bara naturens gång....

Maria sa...

Hej igen!
När lilla Nisse är här, jag är hundvakt åt honom ibland då får han ligga var han vill. Han fäller nämligen ingenting. På nätterna sover han hos mig i sängen, gärna med huvudet på kudden. På mornarna är han jättegosig så då kryper han ner under täcket och ska ligga jättenära, helst på mig och så ska jag klappa och gosa bakom öronen för det gillar han. När jag ligger i soffan och tittar på tv:n då ligger han på armen som en liten bebis :) Bortskämd med andra ord :)
Harry, har bara hälsat på hemma hos mig en gång, och då låg han snällt på golvet vid sin mattes fötter. Men hemma där han bor har sin egen plats i soffan :)
Roligt att du gillar mina bilder från Läckö. Det var otroligt fint där ute. Orörd snö vart man än tittade, förutom där det var plogat. Var första gången jag var där när det är vintern.
Ha det gott!
/Maria

Anonym sa...

Björn Skifs var min idol i tonåren, så den showen hade jag gärna sett..
Mia

Anonym sa...

skicka gärna hit dina snöröjare. Dom behövs här i Göteborg.

Kvintia

Anne-Lie sa...

Men stackars lilla fågel - å stackars mig som missat alla dina senaste inlägg! Har inte visats att det kommit nya i min blogg;.)) Tur att jag håller mig uppdaterad på andra håll-♥-

Mikabella sa...

Bilden på fågelkadavret är fantastisk. Grym o markaber ja, men fljuset, färgskalan, texturen. Gillar verkligen komposistionen det skapar tillsammans.

Mumintyget är ljuvligt! Snusmumriken är min favorit. Han är så sansad, eftrtänksam och lugn, utan att vara tråkig, ointressant eller präktig. En förbild :)