19 september 2011

Två saker ut - en sak in

Det pågår röj här hemma. Kassar packas med urvuxna kläder, vhs-filmer, böcker, skor, leksaker och en del husgeråd. Så går dottern och jag till Erikshjälpen och lämnar in kassarna. Får fikakuponger för besväret.

Fast jag brukar hämta ut två bullar och ta med dem hem till mina hungriga barn.


Och så kanske jag köper något litet. Gillar att titta på glas, framför allt gamla selterglas. Och tallrikar i gammalt engelskt porslin, sådant där med jaktmotiv ni vet.


Dottern är inne i en broderiperiod, hennes handleder tillåter inte att hon stickar, men broderi går bra. Hon fyndar broderiramar i trä och en hel del garner. Gör egna mönster och har nyss upptäckt skatten i min bokhylla.


Häromdagen kom vi hem med en soffa. Jag fick ringa efter äldste sonen som tackolov var ledig och kunde hjälpa till att bära hem den. Kan ju säga att bilisterna tittade en del på oss där vi gick ...


Och som ni förstår - soffan är inte till mig - den är ju röd!

8 kommentarer:

Susjos sa...

Här borde oxå rensas ut,massor!
Den röda soffan var fin i alla fall :)

Kattila sa...

Samma här, fast i stadiet BORDE göra :-)

Soffan var väldigt fin trots att den var röd. Faktum är att rött och blått kan vara fint tillsammans, eller var det inte så ? :-)

Charlotte sa...

Vad skönt att rensa ut! Det är så härligt att få luft i skåp och lådor efter en ordentlig utrensning!
Jättefin soffa! Även om den inte var blå... :-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Det där med att rensa ut, det skulle jag gjort förra året! Jag snackade med mina kvinnliga vänner här och undrade om dom var intresserade av en liten "kvalitétsloppis´!? Anledning till ordet "kvalité" var att allt skräp som andra säljer på loppisar, det slänger min gubbe. Men sen har jag MASSOR av fina grejor som är ärvda, fådda eller köpta som JAG helt enkelt tröttnat på. Bl.a. en hel karaffsamling.
Jodå det var allihop, men vi kom aldrig till skott - det var för mycket annat som hände!
Visst är rött väldigt snyggt ihop med blått och var soffan så där fin när du köpte den så måste den varit dyr. Alltså inget direkt loppisFYND!?

Janicke sa...

Åh de där selterglasen, så vackra. Vill ha vill ha, behöver.
Jag har ett antal blå blå blå så kallade frukttallrikar, eller kanske assietter, Rörstrand, från min mormor. Tänker ofta på dig när jag ser dem i skåpet, använder dem aldrig. Vi kanske skulle idka byteshandel nån dag? Inte nödvändigtvis glasen, men nåt?

Cari sa...

Köpte du glasen? Jättefina. "Borde" kanske köpa några till seltersglas, har några för små hemma. Och så ska väl döttrarna flytta hemifrån så småningom och då kan de få med glasen. (Just nu har de bara Muminmuggar och andra muggar i brudkistan.)

Nett sa...

Så härligt att få rensa ut ibland. Vackra glas och en alldeles underbar soffa :)

Anni sa...

Cari; Jag köpte fem glas av sorten längst till höger.

Susie; Soffan kostade 210:-, nog var väl det ett fynd?

Janicke; jag kommer och kikar!