13 september 2011

Vissa missar är som fisar i rymden

I fredags skulle jag på mammografi.
Trodde jag.
Det visade sig att jag läst helt fel på kallelsen.
Skulle varit där på tisdagen.
6 istället för 9.
Som tur var fanns en tid ledig,
jag behövde bara vänta i 50 minuter.
Jag var ju redan på plats.


Irriterad på mig själv satte jag mig i väntrummet.
Hur kunde jag missa så?


Sedan såg jag att den unga vackra tjejen
som stått bakom mig i kön till kassan
inte alls skulle till mammografin
utan en trappa upp, till Bröstcentrum.
Och hon hade pojkvännen med sig.

10 kommentarer:

Öbon sa...

Åh herregud, hoppas verkligen att det var falskt alarm för henne.

Susie på Stjärnarve... sa...

Ja, det är ju helt klart ÄNNU hemskare när det är en ung tjej. Jag råkade ut för nått liknande i Stockholm. Var då med i en grupp på Sofiahemmet som det skulle göras en "bröstavhandling" om.
In kom det ett "barn" på 10-12 år som dom redan konstaterat hade nått skit. Det visade sig dock att det var en tjej från Thailand på 17-18 år men hon såg så vansinnigt liten och ung ut. Men.....det var ju lika hemskt ändå!

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej Anni !

Tur att mammografi finns, men är det behjälpligt, kan rtg hitta knölar.Vi här i Stockholmsområdet fick sitta och åka till Skärholmen i många år,till ingen nytta.Den var inte tillförlitlig rtgn.Så nu far vi till Tumba, lite närmare faktiskt.Vet inte om jag får någon mer kallelse.Är väl nästan för gammal.Var i år.är nu 68.Ja den som lever får se.
Att de inte hittar ett botemedel någongång mot den djävulska sjukdomen.

Kram Mi

Anonym sa...

Det är vad jag kallar för stunder av tacksamhet! Hoppas dina provsvar är bra!

Anne-Lie sa...

Ja nog är det viktigt att kolla sig alltid! Önskar verkligen att alla tar chansen till koll på allvar + att var och en där emellan även undersöker tuttisarna - för det kan hända saker mellan kontrollerna!

Ann sa...

Min ena lillasyster går igenom det nu. Cellgifter i våras, bortopererat bröst i juli, nu cellgifter, sen avslutningsvis ska hon strålas...Men cancern har inte spridit sig till några andra organ i alla fall och hade min kära syster gått på mammografin som hon kallats till så kanske kanske de upptäckt knölen tidigare, för den var stor när hon fattade att det inte var någon varböld...5 cm i diameter. Tur att mammografi finns, men för riktigt unga som inte förväntar sig att få bröstcancer...man måste verkligen känna igenom!

Susjos sa...

Ja,jag hoppas oxå att man går på sina kallelser. Viktiga små undersökningar. Sen borde man bli bättre på att känna igenom sina bröst oxå.
KRAM

Anni sa...

Ann, fy vilken pärs din syster går igenom! Skönt att hon trots allt kom till mammografin innan cancern spritt sig, nu gäller det verkligen att stå ut genom behandlingen.

Och visst gör den nytta, mammografin! Min väninnas cancer upptäcktes på hennes första undersökning någonsin. En månad senare var hon opererad. Tänk så fort det kan gå! Tackolov slapp hon cellgifter, men rekonstruktionsoperationerna tar tid och kraft de också. Och så oron som ligger där hela tiden ...

ann sa...

Nu ser du väl inte detta eftersom det är tidigare inlägg men ja det är tufft, hon sover nu nästan hela dagarna men värken hon haft i leder och så har åtminstone gett med sig. Pratade med henne idag, och nu lider hon av att ingenting smakar. Ingen matlust allt, metall tror jag hon sa att allt smakar...men det går ju åt rätt håll, behandlingen gör sitt verkar det som. Men ja det går snabbt när de hittar det, men oron, som du skriver, ja den finns ju där ändå.

Kram Anni!

Anonym sa...

Kram.