Sidor

15 april 2015

Galna glada yorkshirebor!


Britter är inte som andra folk, det vet de flesta. I varenda liten by mördas det folk och små tanter i hatt eller gubbar med stort allvar söker efter vem som gjorde det. Konstigt att det ens finns några britter kvar!?!

Förra sommaren förärades britterna med starten av Tour de France, eller Tour de Yorkshire som det kom att kallas. I tre dagar, 1-3 juli, cyklades det i det galet utsmyckade och jublande grevskapet. Fåren målades i cyklisternas färger, färdvägen dekorerades med hemsydda små gula tröjor (min väninna och hennes syster sydde en hel hög), gula cyklar dök upp överallt och miljoner åskådare kantade de små vägarna.

Idag finns fortfarande cyklar lite här och var. Som minnen.Och i Harrogate fick ett murket träd stå kvar med uthuggna dekorationer.Till och med det av britter så omhuldade teet (som smakar lika illa som PG tips, om inte värre) fick specialask inför eventet. Notera att min väns ask är helt oöppnad. Han köpte vanliga Earl Grey-påsar till mig, men de fick inte besudla hans tekanna, utan jag fick en egen och fick dessutom ta med resten av påsarna när vi åkte vidare till vår kanalbåt (vilket kommer som mastodontinlägg snart).

Den brittiska delen av Tour de France avslutades i London när vi var där den 7 juli , men målgångsdagen befann vi oss i Harry Potters värld och såg inget av ståhejet. Det här inläggets bilder togs för två veckor sedan.

7 kommentarer:

Violen sa...

Tur att det finns "galna" människor så att det blir fest i tillvaron!

Meta sa...

Nog är det skoj och glädjande med massor av upptåg när det händer nåt glädjande
Ha en fin och skön mitt i veckan
Kram Meta

B i r g i t t a sa...

Britterna har många glädjande sidor :) Härlig humor också. Kul med en sådan tour :)

Anne-Lie sa...

Tur att de inte tar dö på turister från Sverige ;-) Gillar England i mängder och hoppas kunna återvända!

Semester & Mat sa...

Ja det ska finnas olika människor :)

Arja sa...

Halloj!
Lite galenhet förgyller tillvaron :O) Fint det var med den gula cykeln & blommorna.

Kattila sa...

Härlig läsning och att se en snutt av Tour de France- festen är så kul så att britterna fick sig en slev av det också var extra roligt!