Sidor

16 september 2015

En charmig by med uppnosig konst


Jag visade några mobilbilder från Mougins när vi var där i somras. Men det räcker ju inte, där fanns så mycket mer att se!

Mougins ligger norr om Cannes och vi tog bussen nästan ända fram, dvs vi fick gå i uppförsbacke i värmen sisådär 3 kilometer. En vacker promenadväg!Vi anade vad som fanns att se när vi närmade oss den lilla bykärnan. Här skulle finnas väldigt mycket konstnärer och spännande konst.Och så museet MACM som vi tänkte besöka, fyllt av urgamla alster sida vid sida med moderna på samma teman. Men bilder därifrån får bli en annan gång. En mycket sevärt ställe!Den lilla byn var fylld av annorlunda och spännande installationer.Detta är en hopklämd Porsche ... say no more ...

Men vad är det som sticker fram där?En minst sagt uppnosig staty, hängande i vajer mellan husen. Jag har visat den i mobilbild, men den är ju bara SÅ läcker!Och kombon med den ihåliga torson och vattenfallet är inte dum, den heller.
Men så fanns ju också aktiva konstnärer, med gallerier i de svindlande charmiga gränderna.En enda presentbutik med tingeltangel, men inga turistsouvenirer.


Men var är allt folket kan man undra? Det var väldigt tomt överallt, utom på restaurangerna vid det lilla torget. Här tycker jag att det ser mysigt ut, men vi hade redan ätit.Och så ytterligare en häftig nakenfis. Nog för att kläderna gör mannen, men de kan vara ganska läckra i brons också.Till sist hittade jag någon som precis som jag satt små keramikfjärilar uppåt väggen.Och tänk att hon hette Annie, men med e ...

4 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Det här var verkligen häftiga skulpturer, och verkar finnas massvis. Vilket roligt ställe att besöka!

Annette sa...

Jag gillar alltsammans! Fast allra mest bronsfigurerna, och särskilt den på vajern, det var en kul idé! Fina gränder också. Jag skulle gärna besöka den platsen och det muséet.

Lottisen sa...

Vilken vacker by! Härliga bilder!

BP sa...

äcker det med att säga dregel, dregel, dregel. Tror nog det!

Var i Mougins för många, många år sedan. Å då fanns det inte dessa läckerbitar. Det jag minns mest Mougins var doften av lavendel faktiskt.