Sidor

20 september 2015

Fullmatad helg!


Tjuvstartade helgen med att på torsdagskvällen gå på ett event i Indiskas fina medeltida källarvalv i Gamla Stan med en väninna.Vi fick smaka häftiga kombinationer från Hurry Currys kockar och jag ångrade att jag smällt i mig en vegetarisk burgare på O'Learys innan eventet.På fredagen jobbade jag i butiken och rusade efter stängning till Djurgårdsfärjan för att hinna till Cirkus och den magnifika föreställningen av Kristina från Duvemåla med dottern. Jag såg föreställningen på 90-talet, men tycker att denna var mer gripande i och med de starka kopplingarna till dagens flyktingdramatik. Jag hade väldigt svårt att somna när jag kom hem.Men upp skulle jag på lördagsmorgonen. Äldste sonen fyllde 22 och ville bli grattad på sängen eftersom han sedan skulle vara borta hela dagen och kvällen (Vi ska fira honom ordentligt på fredag istället). När jag gick upp strax före sju, gick han och lade sig för att sova en timme. Jag fattar inte hur han fungerar! Men så var han också rätt groggy när jag och Lillhunken väckte honom med sång och paket.

Sedan åkte jag till keramiken, gjorde bland annat prickig lera genom att rulla pyttesmå kulor av brun lera och lägga dem spridda över vit lera innan jag kavlade.Med pepparkaksmått stack jag ut stora fjärilar. Sedan gjorde jag en del annat men i oktober hinner jag inte gå på någon keramik alls.

På kvällen kom Mellansonen hem på middag, ja, han var redan hos Lillhunken när jag kom hem från keramiken. Vi åt Mickes kotletter och pratade om studierna. Han berättade lyckligt att han skulle få gå på ett föredrag med två av de astronauter som just nu gästar KTH. Det är stort!

Mitt i middagen kom maken hem från sin resa till fjällstugan och någon gång mellan 5 och 6 på söndagsmorgonen kom äldste sonen hem från gasquen på KTH.På söndagen stod jag i butiken igen. Såg denna cykelparkering i Gamla Stan. Undrar vad cykelägaren säger när hen hittar sin cykel? Hela söndagen finns i ett eget EFIT-(Ett Foto I Timmen)-inlägg.

16 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Man skall inte äta innan man går någonstans där det är gratis. Du ser ut att haft en kreativ helg och cykelbilden var underbar :)

Susjos sa...

Full rulle för dej denna helg, och vilken underbar dag vi har haft idag! ( å grattis till sonen!)
Så "Kristina från Duvemåla" var såklart sevärd, tack för tipset!

..och så kul att du också ska se "Cabaret", ja, hihi..vi brukar ju följas åt i teatersalongerna!
Cabaret var också bra, och en tuff eftersmak med väldigt tydliga scener från nazi-tyskland. Sarah gjorde en fantastisk Sally Bowles, och Albin imponerade! Han kan verkligen sjunga ( om än inte som Jöback,men ändå!) Konferenciern(Robert Fux) var fantastisk duktig, ett okänt namn för mej, men är visst en dragshowartist.

Konstigt nog så minns jag inte mycket från Cabaret anno 2008 med Helena Bergström och Richard Wolf, jo jag minns Sven Wollter och Siw Malmqvist som det äldre paret!!! Lill Lindfors och Johan Rabaeus gjorde en okey insats i går.

Men inget går upp mot Peter Jöback i Tyrols uppsättning av Cabaret 2006!!! Men minns inte Sally där? Minns en läcker och sexig dekadens,som igår blev lite väl övertydlig och inte så "sexig" om du förstår vad jag menar?!

..och nej, några selfies igår med alla kändisar på premiären blev det inte, haha!!!

Susjos sa...

Bara jag igen!
Såg Idol i fredags, men det var första gången jag hörde Simon, helt fantastisk är han!! Han är ju liksom en färdig idol redan!
Hm ,vem är Amanda? Jag gillar Ida, och hon som sjöng efter Simon..Anna-Sofia hette hon tror jag?

Åke sa...

Den helgen var fullmatad ja :) Kul bild på cykelparkeringen men ägaren är nog inte glad.

Beppan sa...

Verkligen en fullspäckad helg! Både öron och gom fick sin del.
Och så trevligt umgänge med nära och kära. Kan inte bli bättre.
Härliga bilder!

Lotta sa...

Kul när det händer mycket, gillar verkligen cykelbilden - snygg! Får erkänna att jag trodde du gjort pizzadeg och lagt på oliver...hahaha Dina fjärilar blev verkligen jättefina, kul idé! Må så gott!

HelenTh sa...

En fullmatad helg med roliga aktiviteter. Kristina från Duvemåla påminner om att vi i Sverige inte alltid haft det så lätt och att vi "flydde" vårt land för att starta nya liv utan svält och nöd. Det borde fler tänka på när nu andra folk har det svårt och behöver någonstans att ta vägen. Cykelbilden är verkligen härlig!

Stare Ström sa...

Tänk så mycket man kan hinna med på en helg!

Monica o Jacob sa...

Ja det kallar jag fullmatad helg:-)
Helt underbara fjärilar;-)

Violen sa...

Vilken kreativ cykelparkering! Nu tycker jag förstås att dina fjärilar är mer kreativa, de är helt underbara! Fullmatad helg som vanligt, hur orkar du!!

Mia Eggimann sa...

Fullt upp, men vilken snygg lykta i fönstret.

Annette sa...

En fullspäckad helg som vanligt hos dig :) Jag älskar lantlivet, men önskar att det var lättare att ta sig till stan och gå på teater och musikaler och annat kul. Tidigare var det enkelt att ta bilen till exempelvis infartsparkeringen vid Mörby centrum, men nu måste man antingen köra hela vägen in i stan, vilket inte känns lockande alls, eller åka kommunalt med flera byten, vilket inte känns så lockande på vägen hem. Jag skall i alla fall boka biljetter till hela familjen till Phantom of the Opera som har premiär nästa år med Peter Jöback,. Den musiken älskar både jag och barnen och vi har sett filmen massvis med gånger, så jag tror att även barnen klarar de litet läskiga passagerna. Livet på landet - man ser fram mot att gå på musikal om ett år... ;) Måste nog ta tag i det där.

Mias Mix sa...

Vilken rolig cykelparkering!! Full fart hos dig som vanligt. Du gör alltid så mycket roligt :) Och äter massa gott! Precis som man ska göra. Gäller att njuta av livet här och nu.
Tack för dina fina ord hos mig! Min syster och jag var väldigt tajta från vi var små tills för ca 10 år sen. Då hände en sak med hennes man, jag trodde han skulle döda mig, han var onykter och hotfull. Efter det har det inte varit så bra, men sakta blivit bättre igen. Innerst inne har jag gått och önskat att det någon gång ska bli helt bra. När hon dog så plötsligt så insåg jag att det kommer det aldrig bli nu. Blev en dubbel sorg... Men som hennes bästa vän sa till mig, det gäller att minnas de fina stunderna. Så det gör jag.

BP sa...

Du har haft fullt upp under helgen ser jag! Å den där cykelparkeringen tar nog priset. Kanske har cykelägaren hängt upp cykeln alldeles själv;-)

anemonen sa...

En fullspäckad helg och nu vet du bättre än att äta innan du går på ett liknande event. Oj oj den cykelägaren blir nog inte så glad om det nu inte är vederbörande själv som har hängt upp den så här. En helg som måste ha gått väldigt fort för det gör de när man har så här trevligt.

Annika Christensen sa...

Vilken helg!
Cykel bilden var ju hur kul som helst fast vad ägaren tycker är ju en annan sak. Jo jag har en svarv men det går fortare med en mandolin och blir tunnare.
Jag glömde bara att använda skyddet.
Annars?
Hoppas det sår läker bra och att du slipper infektion i det.
Jag är nog mest rädd för det fakstiskt. Men det ser bra ut ännu.
Allt gott
Annika