Sidor

02 september 2015

En regnig dag på stan


Efter att ha varit på provsmakning och hälsat på i butiken där jag säljer mitt glas, insåg jag att det inte var någon vits att åka hem innan jag skulle tillbaka till stan för att träffa väninnorna. Det blev en promenad från Gamla Stan till Åhléns City via Bagdad Café i Medelhavsmuseet där jag tog mig en fika i lugn och ro. Bagdad Café är en pärla som inte så många har hittat till - och än färre är det i museet som har så fantastiska utställningar.Vi skulle fira en väninna som fyllt år och hade tänkt äta middag på Paolo Robertos nya restaurang högst upp i Åhlénshuset. Jag och födelsedagsbarnet åt där i förra veckan, då tog vi pasta. Hon var nöjd med sin, men jag tyckte inte att min var någon höjdare. Idag valde jag den sallad jag hade tänkt ta då, med halstrad tonfisk, och den var betydligt godare än vad min bild avslöjar!Födelsedagsbarnet valde pizza, men den var ganska trist. Tjockt med ost, lite grönt och ganska smaklös salsiccia. Undersidan var desto smakstarkare, den var alldeles för hårt gräddad! När jag smakat på den klagade jag å hennes vägnar, hon åt ju inte ens upp hälften!Vi kompenserades med glass i fem olika smaker - och det kan jag ju säga att de var alla väldigt goda!Sedan gick vi på bio och såg filmen om Ingrid Bergman, en av mina stora idoler. Skicklig skådespelerska, stark och vacker kvinna som vågade gå sin egen väg. När hon lämnade man och barn för regissören Roberto Rosselini ansåg många amerikaner att hon begick ett kraftigt övertramp. Det tog över 20 år innan hon återvände till New York.
Filmen om henne visades på Cannes filmfestival och där satt också denna stora banderoll i somras!

6 kommentarer:

Anita Malta sa...

Då vet jag vad jag ska göra när jag kommer till Stockholm om två veckor ;-) Gamla Stan såklart, Medelhavsmuseet kan jag inte minnas att jag ens besökt så då kan jag passa på att ta en fika på Bagdad Café när jag ändå är där. Åhlenshuset lockar inte men tipset om Robertos restaurang låter intressant. Skippar pizza eftersom ditt val ser betydligt mer lockande ut !!

Filmen om Ingrid Bergman vill jag inte missa och om jag hinner blir det en tur till Fotografiska...

Tack för tipsen Anni. Nu ser jag nästan fram emot den fyra dagar korta resan till huvudstaden. Hoppas bara att det inte regnar men strunt samma !! Med paraply och ett leende på läpparna kommer man hur långt som helst. Var ligger din butik där du säljer ditt glas ?? Den är det sista jag vill missa !!!

Svar: Min sida var avstängd en dag och varningen om osäker sida beror förmodligen på att jag fyllde i fel webbadress när jag besökte dig sist. Av misstag blev det https://www.maltanita.com där det är bokstaven S som spökar. Tack snälla för att du tog dig tid och besöka mig via BP. Hon är alltid ett säkert kort ;-)

Anita Malta sa...

Tack för ditt svar Anni !! Tycker absolut du ska marknadsföra dina alster men misstänker att det är med blandade känslor och något som håller dig tillbaka när det gäller att göra det via bloggen.

Har helt missat Susjos avslöjande. Nu vet jag iallafall vart jag ska gå vilket jag ser fram emot. Är i huvudstaden 20-23 september så kanske droppar jag in på söndagen ;-)

BP sa...

Har hittills inte hört ett enda positivt ord om Paolo Robertos restaurang. Däremot köper jag regebundet hans pasta och hans såser på ICA och dom är suveräna.
Medelhavsmuséet har jag inte besökt än - så tack för tipset. Bagdad Café har jag testat på Centralen, men där var jag besviken.

Ja, alla tycker vi ju olika.

Svar: Bra att Anita svarade dig här ovan. Kul att man kan vara en pålitlig länk mellan två bloggkompisar:-)

Nette Cecilia sa...

Intressanta ställen ,vi är troligen på kommande till Stockholm på senare delen av hösten .Skulle vara intressant att se dina alster ,kramen Nette

Cari sa...

Trevlig kväll med väninnor. Och Paolos pasta vongole är riktigt god.

Annette sa...

Så mysig dag! Jag vill göra allt det där. Medelhavsmuséet har jag inte besökt, och inte caféet heller, så det får bli på min nästa Sthlmsutflykt :) Sist jag var i stan var jag på Hallwylska palatset och gick runt med mina tjejer som är 9 och 10 år, alla tre med hörlurar så att vi kunde få audioguidning. Roligt nog tyckte alla tre att det var spännande! För tjejernas skull åt vi på TGI, inte så originellt men gott.