Sidor

20 mars 2016

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen!


I torsdags lämnade jag frivilligt vårblommorna i trädgården för att fara till fjälls med tre väninnor. Resan var en födelsedagspresent till en av dem, hon fick den för några år sedan men vi har inte kunnat resa förrän nu. Det har varit brutna ben och andra saker som kommit i vägen för vår resa. Den här gången slutade det med att två av tjejerna som också skulle följt med var för sjuka för att göra det, annars skulle vi varit sex stycken.På fredagen gav sig skibumsen iväg ut i backarna!Jag stod för markservice (åker inte skidor längre) och fixade grillunch på de stora gemensamma grillarna vid liftstationen.Hängde också med på After Ski bland svettiga armhålor och vrålande törstiga strupar. Och liveband, såklart.På lördagen var det bara två som åkte slalom, den tredje som just tagit av gipset från sin brutna arm och dessutom var den som för något år sedan bröt benet, insåg att hon inte skulle åka mer den här gången. Eftersom vädret inte var något trevligt (bilden tog jag den lilla stund vi anande solen) var vi rörande överens om att vi inte tänkte gå ut alls.Vi har haft en avkopplande och trevlig helg med god mat och mys. Skulle kunnat önska bättre väder, men å andra sidan kunde det ju ha varit väldigt mycket sämre och kallare också! Söndagens hemresa är dokumenterad i en EFIT.

14 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

Låter som en superhärlig helg i trevligt sällskap! :)

Violen sa...

Det är inte nödvändigt att åka skidor, du hade ju bra alternativ. Vilken ära att få stå för matlagningen som den bästa mästerkock! Kul att ett tjejgäng kan resa iväg och ha några trevliga dagar tillsammans!

Annette sa...

Jag kan inte åka slalom på grund av en bilolycka i ungdomen, men det ser mysigt ut, och säkert kul att forsa ned för backarna. Men jag måste erkänna att snödropparna lockar mig mest i din bildserie, om jag hade en så fin rabatt hade jag haft svårt att slita mig och åka dit där det är mer snö ;) God mat och mys låter däremot som något helt i min stil!

lavendia sa...

Det kan ju vara trevligt i fjällen utan att ha skidor på fötterna. Min korta skidkarriär är över sedan länge.
Men champagne dricker jag fortfarande. / Britt

lavendia sa...

Det verkar som ni åkte hem innan ni kom fram. / Britt

amo sin blogg sa...

Vel overstått kjempeflott helg.

Ulrika Landin sa...

Vilken underbar helg!

Marit Johansson sa...

:) med sådan god dryck i kylskåpet stannar man ju mer än gärna inne och myser, gärna framför en brasa. Ni verkar ha haft det supertrevligt trots att vädret inte var det bästa!
Jo här uppe har vi jättefin skare just nu, det är kallt på natten så det fryser på ett ordentligt lager och håller under dagen. Fint att åka skidor på också!

KajsaLisa sa...

Grillbilden och after sin tilltalar nog mig mest :)

anemonen sa...

Sådana helger är guld värda. Trevligt sällskap och goda vänners lag är det bästa man kan ha. Synd bara att alla inte var kuranta och kunde hänga med.

Susjos sa...

Va härligt med en fjällresa med tjejerna! Hur långt upp var ni? Ytterhogdal..hm nära Sveg.. hm kanske var ni i Vemdalen eller Björnriket?

Mias Mix sa...

Ja ju fler man är desto svårare är det att få ihop det så alla kan. Det var ju bra att det blev av till slut även om inte alla kunde följa med. Åker inte heller slalom längre pga knät, men gärna längdåkning. Kan tänka mig att de andra blev glada över grillad lunch :)

BP sa...

Det bästa med skidsemester är Afterski. Säkrast också, man slipper brutna armar och ben. Det värsta man kan få är lite träningsvärk i armen som får lyfta all dryck;-)

Unknown sa...

Låter som en mycket lyckad tur. Trevligt att hängande kompisarna bara.
Du kanske träffar Eva Livingstone ibland, ifall hon fortfarande med i hantverkskollektivet? Hälsa från mig i såfall
/kiki