24 mars 2016

Vin och kultur


I måndags cyklade jag till mina föräldrar. Ville inte vara hemma hos den sjuke maken, ville inte bli smittad.

Hos mina föräldrar erbjöd jag mig att inventera vinkällaren, för mamma hade inte en aning om vad som kunde finnas där. Hon har köpt en del viner genom åren men klarar inte att själv ta sig ner i källaren. Snacka om att vi blev lite chockade av detta fynd! (Flaskan auktioneras ut för mellan 11 och 25 000:- på nätet, såg jag när jag googlade! Om det även skulle gälla denna har jag ingen aning om.)På tisdagen var jag som alla andra chockad över vad som hänt i Bryssel. Rädd blir jag inte, utan förbannad över att några ska kunna ödelägga så många liv och göra så mycket skada! Tänk, jag som var i Bryssel förra året och gillade den stora mixen av folk - just det som dessa terrorister avskyr!

Jag träffade en väninna på Moderna Museet på kvällen, det är numera gratis entré dit och på tisdagskvällar är det öppet till 20. Vi åt gott i restaurangen med den fina utsikten.


Ad Marginem, av Paul Klee

Sedan såg vi den aktuella utställningen med Paul Klee och Ivan Aguéli. jag hade inte kameran med mig, utan bara mobilen som dessutom fick slut på batteri. Tror det kallas dålig planering?Och så igår kväll såg jag Studio Ghiblis animefilm på Bio Rio. En poetisk, vacker, detaljerad, naturromantisk saga. Tycker faktiskt att fotot på affischen fick ett extra lyft av det speglande trädet!

10 kommentarer:

Janicke sa...

Oj, grattis till vinflaskan!!

Mias Mix sa...

Wow vilket fynd!! Tyvärr smakar det nog inte så gott längre, finns nog inte en gnutta frukt kvar i flaskan efter alla dessa år. Så det mest förnuftiga vore ju att sälja den och sen kan ni köpa massa andra goda viner för pengarna. Men själv skulle jag inte kunna förmå mig att sälja oavsett pris. Jag skulle öppna och dricka!!
Min mans mammas kusin har en sån där gammal vinkällare och varje gång vi är där får jag gå ner och välja vin till maten. Det är jätteroligt och jättejobbigt eftersom vinerna kostar tusenlappar. Ibland skickar han med mig nån flaska hem och jag har också googlat då och en av dem hade sålts för ca 5-6 000kr. Den var fortfarande himmelskt god att dricka :)
Mysigt att vara kulturell och affischen till filmen ser jättemysig ut. Den borde man kanske se.
Hoppas maken kryar på sig och att ni får en skön härlig påsk!!

lavendia sa...

Vilket fynd i källaren. Nu har jag rätt bra koll, så jag vet att något sådant finns inte här.
Jo det blev fint med det speglade trädet. Glad påsk! / Britt

Nette Cecilia sa...

Det kan man kalla fynd i källaren . Tänka att ha en vinkällare så bara .Jag har inte kunnat dricka vin på flera veckor för min mage vill inget ha helst bara fil och yogurt .Glad påsk ,nette

Violen sa...

Det kan man kalla ett fynd! Vilken känsla att bara hålla i en sådan raritet! Troligen smakar vinet inte så gott men är ett jättefint samlarobjekt.
Önskar dig en GLAD PÅSK! Hoppas din man kryar på sig och att du slipper bli sjuk!

Susjos sa...

Oj, vilken gammal vinflaska!! Ska den säljas tro?
Å, är det gratis på moderna museet...och de har ju bra mat minns jag, fast den är ju inte gratis förstås ;-)
Glad Påsk!

Jenny sa...

Jag gillar inte vin, men kan dricka det om jag är på en fin restaurang, dock så har det bara hänt tre gånger under min livsstid. Glad påsk.

BP sa...

Himla tasktigt av dig att lämna stackars maken till sitt öde, men du gjorde ju verkkligen ett fynd i stället om man säger så. WOW!

Llh sa...

En händelserik vecka. Hoppas mannen har piggnat till och att påsken blir fin!

Annette sa...

Hoppas han kryar på sig snart, din man. Här har barnen varit på väg att bli sjuka, men det har inte brutit ut. Hoppas det inte gör det heller. Kul med vinflaskan :) Tänk att drycker kan vara värda så mycket för vissa samlare. Vilken fin utsikt från Moderna museet, där har vår äldsta dotter varit två gånger med skolan, men jag har inte varit där någon gång... pinsamt, det måste jag ta itu med. Bio Rio får mig att tänka på en annan gammal biograf, nämligen Zita. Där har jag sett många bra filmer. Vid ett tillfälle var vi bara en handfull i salongen, så alla började prata med varandra och bjöd runt godis och popcorn som om vi kände varandra sedan tidigare, väldigt trevligt :)