04 mars 2016

En ruggig vårdag


Idag ska det vara vårtecken i Blommig fredag, så jag tassar ut i sandalerna i den fuktiga mossan. Blöter ner tårna och känner mig lika ruggig som trädgården. Försöker hitta något att fotografera. Hittar resterna av ett fågelbo som koltrastar med vårkänslor städat bort.Blåsipporna har blivit ett helt litet bestånd, men inte en knopp kan anas än.Däremot finns faktiskt två små blad på min klätterhortensia! Den är planterad bredvid mitt vattenfall och meningen är att den ska växa sig stor och klä in hela fallet. Det lär dröja några år, med tanke på den obefintliga tillväxt den hittills haft.Vintergäcken framför verandan ser ledsnare ut idag än förra helgen, då när det var så ljuvligt ute!Snödropparna hukar sig nära marken men har trots tråkvädret kommit fram betydligt mer under veckan, så nog är våren på väg!

10 kommentarer:

Veronica sa...

Det är märkligt att snödropparna forcerar framåt fast vädret varit så ruggigt!
Så visst går det åt rätt håll alltid :)

Min klätterhortensia planterade jag för 7 år sedan och förra säsongen började den växa!
Säkert hela 10 cm :o

Så snabbt går det inte!

Kram och ha en skön helg!

//Veronica

Marit Johansson sa...

Ljuvligt att se riktig vår!

lavendia sa...

Du hittade litet iallafall. Den här dagen är det helt tomt på vårtecken. / Britt

cissi sa...

Så fina bilder, särskilt den på vintergäcken!

Tittis trädgård sa...

Härligt med så många vårtecken hos dig! Vi har fått lite mildare väder idag, så jag hoppas att vi också får lite vår snart! Trevlig helg!
Titti

Meta sa...

Det gula lyser så fint mot den mörka marken och skräpet i rabatterna nu även hos dig och snödroppen med så glad man blir och ingen snö har du heller eller finns de bakom hörnet??
Här är snö idag men blöt så den lär inte bli kvar länge och tur är det.
Ha en fin helg
Kram Meta

Villrose sa...

Se der, ja!
God helg :)

Maribel sa...

Härligt med lite vårblommor. De är efterlängtade.
Ha en fin helg!
Marika

Janicke sa...

Hopp om vår även i år alltså, härligt!
Där jag bodde förut hade jag vintergäck utanför porten, så fint vårtecken. I år första våren på nya stället, får så småningom se vad det bjuder på. Inga gäck utanför porten, dock.

Millas Trädgård sa...

Idag tar våren paus men annars händer det faktiskt en hel del där ute i rabatterna om man lyfter på gamla löv och annat. En ljuvlig tid som väntar!
Allt gott
Milla