Sidor

08 maj 2016

Åh, vilken helg!


På torsdagen fyllde maken år, men då var det Ett Foto I Timmen så hela den dagen dokumenterades i ett eget inlägg. På fredagen drog vi igång ett Projekt. Så här såg det ut i trädgården när maken åkte iväg till brädgården och trädgårdsfirmorna. Lite nervös och spänd var jag allt inför det som skulle byggas.Jag ägnade sedan den soliga dagen åt att måla inköpt virke med Falu rödfärg. Den torkade i stort sett när jag vände ryggen till, så det gick väldigt fort och bra.


Gambasräkor med wasabikräm inbakad i friterad sötpotatis - makens favorit

Så for vi in till stan, maken och jag. Han hade fått i födelsedagspresent att gå på Waipo och äta deras 8-rätters avsmakningsmeny. Den nya menyn var helt fantastisk (jag var där tidigare i år och var mycket nöjd då, men detta var än bättre).


Ankleverterrin med svart bönchilisås - min favorit

Vi tog det föreslagna vinpaketet till maten och alla viner var suveränt goda! Som så ofta får man nästan mer vin än mat ...Sedan vandrade vi genom stan till Kägelbanan på Mosebacke och njöt av Timo sjunger Ted. Jag har aldrig varit något stort fan av Ted Gärdestad, men han var ju en del av min uppväxt så låttexterna fanns någonstans i hjärnan. Och Timo tolkade låtarna helt makalöst bra, med mycket känsla och dynamik.Lite trötta i håret var vi på lördagsmorgonen då vi for iväg med lilla svärmor till hennes syster i Tärnsjö och vidare till Gysinge. Tur att vi har stor bil när både rullstol och rullator ska få plats!Vi satt i solen vid Gysingefjärden och hade det gott i någon timme. När vi åkte tillbaka hade svärmors syster tappat bort lösgommen. Hon hade lagt den i fickan när hon skulle äta, men hittade den inte. Bara att åka tillbaka och leta, fråga personalen och leta mera. Utan resultat.Jag var ganska slut när vi kom hem, då var det skönt att i lugn och ro äta grillmiddag med sönerna och sedan sjunka ihop framför teven.Idag drog jag ut mina sex hibiskusträd från glasverandan. Här är tre av dem, så ni kan ju ana hur stora de är! Imorgon ska jag ställa dem där de får tillbringa sommaren och så hoppas jag att det inte blir någon kall natt!

Sedan fortsatte jag med mitt rödfärgsmålande och var vattenpass, tyckare och medhjälpare till maken i Projektet.Så här ser det ut ikväll!

Nu är jag inte alls nervös längre, utan tycker att det blir bra! Mycket kvar att göra men vi är en bra bit på väg. och för den som inte ser kan jag förklara att det ska bli ett (förhoppningsvis) rådjurssäkert grönsaksland. Eller "Potager", som det så tjusigt heter på franska när man kombinerar blommor och grönsaker. Fortsättning följer!

15 kommentarer:

Husbilen-Ellen sa...

Vilket spännande projekt ni börjat! Ser uta att bli riktigt fint! Inte kul när rådjuren äter upp det mesta. Oh vilken middag ni åt. Jag blev riktigt sugen, men det ska inte vara mer idag!

Cari sa...

Klart det blir snyggt - det blir det alltid när ni fixar 👍

Unknown sa...

Mäktigt innehåll och kul med ert projekt ser fram emot fortsättningen.
Hibiskusarna är jag mäkta impad över, älskar detta träd/växt. Just nu mår mina inge vidare, de är angripna, bladen är prickiga och de vill inte blomma. Vad ska jag göra?
/kiki

Beppan sa...

Ska bli skoj att se det där projektet växa fram!
Här behöver vi inte rådjurssäkra trädgårdarna - ännu.
Vilka fantastiska hibiskusar! Minns när vi klippte hibiscushäck i Thailand hos en vän. De var ca tre meter höga när vi började.
Tyvärr trivs de inte hos mig. Får av ngn anledning löss och annan ohyra.
Eländigt det där med tänderna. Tur att mina inte är löstagbara....
Den där avsmakningsmenyn verkar frestande!

Eva Trillian sa...

Det där blir ju inte bara rådjurssäkert - det blir ju snyggt också! :) Vilket projekt!
Gillar jätte-hibiskusarna! De gillar säkert att komma ut - kanske är det det som är knepet för att få de s stora och välmående?

Violen sa...

Mat, vin och ett nytt trädgårdsprojekt! Bra innehåll en försommarhelg! Tack för att du visar hur projektet artar sig, jag höll på att förgås av nyfikenhet!

Janicke sa...

Den är så fin, den där röda färgen. Det blir så snyggt! Ser fram emot fortsättningen.
Sorglustigt med lösgommen, konstigt att den bara kunde försvinna.
Ska ta mig till Gysinge en dag, en gång för länge sedan ägdes stället av mina förfäder. Lite kul att tänka på!

Annette sa...

En potager! Vad roligt det skall bli att följa det projektet! Det är ju min dröm också. Vi får väl se om det blir några odlingslådor i år. Vi har också rådjur som går omkring på både tomten och åkrarna runt oss, men hittills har de aldrig ätit upp något i rabatterna (peppar, peppar...)

Mysig utflykt, Gysinge måste jag lägga på minnet. Och vilken födelsedagsmiddag! Maten ser så aptitlig ut och är så fint upplagd. Waipo, det måste jag googla på. När vi är utomlands unnar vi oss alltid att äta god mat på restaurang, men när vi är i Sverige blir vi mer återhållsamma. Märkligt, det måste vi ändra på :)

Ha en fin vecka! Hoppas att det inte blir några frostnätter, era hibiskusträd ser fantastiska ut!

lavendia sa...

Ni ser inte ut att ha svultit. Jag visste inte att man kunde köpa Wasabirot som den är.
Vilka hibiscusar!!! / Britt
PS Nu har jag äntligen fattat vad EFIT betyder. Jag har undrat. DS

anemonen sa...

Milde tid vilka rätter och nu bara för att du visade dem sitter jag här och blir sugen på mat igen. Härlig helg du har haft med nära och kära och det är det bästa man har förutom god mat då. Åh så fint du fått det med ditt grönsaksland och blomland. En önskedröm är det allt.
Psst jag har bokat rum på Mön ni inför sommaren och hoppas nu på fint väder men bästa att ta med stövlarna trots allt.
Tack för fin round tour med dig i din helg.

Mias Mix sa...

Snyggt och smart odlingsprojekt! Hur har ni det med mördarsniglar? Jag flyttade upp odlingarna på balkongen för att slippa dem. Vi kan plocka 300 varje kväll.
Skrattade åt lösgommen :) Såna problem har vi inte ännu... Min gammelmorfar hade ett porslinsöga som trillade ut ibland när han böjde sig framåt.
Mycket gott och härligt som vanligt. Helt rätt! Man ska njuta så mycket man bara kan! Fortsätt gör det under veckan!

BP sa...

Trodde aldrig att jag någonsin skulle få se nå't rött i din blogg. Det var en överraskning. Ok, falurött då, men ändå.

Maten du visade var ju rena konstverk, speciellt gambasräkan. Dregel, dregel kan jag bara säga:-)

Åke sa...

Vilken spännande helg :) Såg riktigt trevlig ut :) Maten var ett riktigt läcker foto :) Varma bilder de övriga med!

lavendia sa...

Bild nummer tre uppifrån ser ut som en rot som håller på att rivas. Och då trodde jag det var wasabirot (för den är ju släkt med pepparrot väl?).
Jag har letat liljekonvalj i flera år, så finns de med gångavstånd hemifrån.
Bollprimulor brukar säljas i plantskolor. Kanske jag kan gräva upp en - vill du det? / Britt

aliciasivert.se sa...

Ojojoj vad fint det blir! Ni är så snabba!
Men alltså de där löständerna...