Sidor

01 maj 2016

Vänskap, auktionsfynd och kalas!


Oj, vilken helg jag haft! Så full av vänskap, glädje och kärlek. Plus alla dessa vackra blommor!Jag har ibland skrivit om att jag funnit ett femtiotal vänner genom nätet. I fredags träffade jag flera av dem, men den första av dem kommer jag att skriva om lite längre ner i inlägget. Börjar istället med att Anne-Lie, min dubbelhaka, kom till stan för att övernatta hos mig inför en vidare resa. Efter att hon lämnat av sin packning hos mig åkte vi in och njöt av Kungsträdgårdens körsbärsblom ett tag.Sedan var det så perfekt att Gunilla/PixelCat var i stan och vi var ett gäng som skulle ses på Belgobar. Det är Gunilla som driver 365 Foton tillsammans med Janicke och förutom oss fyra kom även Öbon plus två av våra icke bloggande vänner.Vi åt musslor och burgare och drack olika belgiska öl. Anne-Lie valde en specialöl istället för efterrätt, den var lagrad på både ekfat och calvadosfat. Till den fick hon lite choklad som skulle påverka smaken betydligt. Spännande!Själv åt jag såklart deras hemgjorda tryffel, fast jag tycker att det var fusk att den var ihålig!Till Belgobar kom också ytterligare en tillrest väninna, det var det bara jag som visste så de andra blev härligt överraskade! Nu hade hon inte tid att umgås med oss, men hon överlämnade en mugg som hon köpt till mig på resa i Prag för flera månader sedan. Hon hade lagt ut en bild på Facebook som visade var i Prag hon var och jag var snabb att kolla om hon kunde gå till keramikern alldeles i närheten och hitta en mugg som matchade den jag köpt där för två år sedan. Ganska knäppt men också ganska roligt, speciellt som den nya muggen inte är exakt som den gamla - härligt med hantverk, tycker jag! Inte ville hon ha betalt för muggen heller, men jag hade en försenad födelsedagspresent till henne som jag tryckte in i hennes hand och den kunde hon inte låta bli att ta emot.

Så småningom tog vi oss hem och nästa morgon åkte Anne-Lie till Arlanda för vidare färd utomlands.Jag hade tänkt utnyttja Valborgsmässoafton till att jobba i trädgården, men grannen eldade blöta löv så det var rena Lützendimman ute. Jag muttrade en stund, men sedan kunde jag ägna tiden åt att packa upp de auktionsfynd som min väninna från Dalarna hade med sig på fredagseftermiddagen!Hon hade lockat mig att bjuda på lokal nätauktion, för om jag vann kunde hon ta med det i bilen när hon skulle till Stockholm för att se Adele. Lite ångrade hon sig nog när hon fick veta att jag bjudit på 21 auktioner, men som tur var vann jag inte alla utan "bara" åtta av dem ...Bland annat allt detta underbara porslin, Blå Vinranka, som jag älskat sedan jag var liten. Nu kan jag byta ut mitt finporslin med bruna rosor mot detta som passar mig så mycket bättre!Jag vann också en vacker och annorlunda vas av Björn Wiinblad, ni ser nog hur det nästan står stämplat "Anni" på den!Och assietter från Nittsjö till mina föräldrar som har dessa i form av djupa skålar i huset på Gotland. Tyvärr vann jag inte auktionen med skålarna som också fanns.Men det jag nog är gladast över är det som inte syns på detta före-foto från mitt kök.Utan på detta efter-foto! Va?! En kryddhylla som gjord för mitt kök!
Dessutom vann jag en gigantisk jugendlampa och en minst sagt lite udda mojäng som jag ska visa när den har fått sin plats.Väninnans make som hämtat ut alla mina fynd hos auktionsförättaren blev nog lite orolig när jag sa att det snart var auktion igen ...

Efter att jag packat upp alla mina fynd kunde jag gå ut i trädgården där jag rensade rabatter och planterade tre körsbärsträd; två prydnadsträd köpta på Mön och ett sötkörsbär. Kvällen tillbringade jag hemma med Lillhunken, vi kände inget behov av att ge oss iväg till det lokala jippot där maken skötte brasan och äldste sonen ett scoutevenemang.Och idag har jag varit till Enköping på kalas. Brorsans barnbarn fyllde två år och firades av oss i familjen.Typiskt nog hade jag glömt kvar kameran i laddaren hemma!Och mobilen skrek om batteritorsk så snart vi kom ut på promenaden i Drömparken. Suck.Jag måste ju såklart komma tillbaka snart och ha kameran med mig. Kan ju ana hur fint här är lite senare i vår och i sommar!Drömparken är ett ställe jag länge velat se, ja övriga parker i Enköping också såklart. Piet Oudolf är en av mina trädgårdsgurus.Väl hemma igen kan jag så här på söndagskvällen konstatera att jag är otroligt tacksam och känner mig väldigt rik som har så goa vänner och fin familj!

13 kommentarer:

Helen sa...

Det låter verkligen som en underbar helg! Härligt med goda vänner och vilka fina auktionsfynd du gjort!

Anonym sa...

Vad kul att se allt uppackat, du har näsa för att auktionsfynda.�� svägerskan tyckte att jag skulle glömma ljuslyktan hos henne. Får ta och beställa en om du har fler. Kramar

Susjos sa...

Ojojoj..så mycket blått som det står ditt namn på ;-)
Vilken underbar helg du haft, och visst är det fantastiskt med alla vänner man har!!!

Violen sa...

En fin helg med en massa olika upplevelser i goda vänners sällskap!

Monica o Jacob sa...

Vilka fynd blir riktigt avundsjuk;-)
Ja du många gånger har man fått stänga
av ventilationen när grannar eldat, att
man blir sur är inte så konstigt.
Ha det bra

KajsaLisa sa...

Nu kommer körsbärsblommorna för fullt och att experimentera med öl och mat är alltid spännande.

lavendia sa...

Vad aktiv du är! Och att du törs träffa en sådan massa bloggvänner. Jag skulle vara rädd att det inte skulle klicka på något sätt. Det är ju en sak att skriva.
Vad mycket fynd du gjort (hoppas jag att det var.Klart jag kan läsa att det står Anni på vasen.
Då jag var ung hade jag också Nittsjö keramiktallrikar, men de har tagit slut på något sätt. / Britt

Stare Ström sa...

Som vanligt, en väldigt aktiv helg! Så vackert det blommar. Här ligger det mera som en rosa matta.

Kattila sa...

Helt underbara bilder och text! ❤️

Annette sa...

Så fint med körsbärsblommorna! Planen är att åka in till stan i slutet av veckan, så jag hoppas verkligen att det fortfarande blommar då.

Vilka fina fynd du gjort! Servisen är jättefin, för att inte tala om kryddhyllan ♥ Passar perfekt mot pärlsponten i gråton som är så fin, vi har liknande :)

BP sa...

Som så många gånger förr blir jag bara andfått när jag ser vilken energi du har.

Fastnar förresten på kryddhyllan, som jag var väldigt nära att köpa (ja inte den utan en annan som fanns på Solna Mega-loppis i helgen). Men sedan så kom jag på att det var bara kaffe, salt, ingefära, vit- och svartpeppar samt mjöl vi använder här hemma. Å bara som prydnad ville jag inte ha den...

PS. Enköping - världens dödaste stad. Tack för att du lovordar den. Äntligen;-) DS.

Janicke sa...

Härlig skildring! Glad att få vara med på ett litet hörn.
Vad är det för stålpelare bland körsbärsträden?

anemonen sa...

Wow så vackert porslin du ropat in. Blåvitt är så snyggt och klassiskt för det passar så vackert till en vit linneduk. Kryddhyllan var bedårande så jag får lov att gratulera dig till dessa fina saker. Så kul att träffa vänner IRL som man bloggat med länge. Härligt med god mat och vänner.