Sidor

13 maj 2016

Favoriter om våren


Koltrastsången om våren, finns det något ljuvare, vemodigare, hoppfullare? Inte konstigt att koltrasten återigen röstades fram som Sveriges nationalfågel!

Den här snyggingen med sin grässkräpiga näbb är pappa till ungarna jag visat i tidigare inlägg. Han kommer farande så snart han ser mig, sätter sig nära intill, gräver efter mask vid mina fötter och följer med mig runt huset när jag går till ytterdörren. Då vill han ha russin.

När jag rensar ogräs i rabatten sitter han bara en meter ifrån mig och sjunger. Det är magiskt!Vissa år låter föräldrarna sina ungar komma till dörren (det här är förmodligen en tidigare unge härifrån), men denna gång gömmer de sig i buskarna och får russin eller mask av pappan.

Ett år kunde jag på nära håll följa utvecklingen i ett koltrastbo, det var fantastiskt!Men nu tror jag att Blommig fredag vill att favoriten ska vara en blomma, så jag väljer förgätmigej som får växa fram i en del av min gräsmatta. Scillan är ju överblommad sedan länge, annars hade jag valt den.

Eller borde jag välja häggen eller fruktträden eller narcisserna eller tulpanerna eller vitsipporna eller blåsipporna eller magnolian eller - alla blommor är mina favoriter om våren!

12 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann.... forglemmegei er også en av mine favoritter - har en blomsterbukett på verandabordet som har gått fra blått til rosa - og jeg som trodde fargen var konstant, enten blå, rosa eller hvit!!
Peonene som jeg valgte, er jo egentlig en sommerblomst, men jeg har glede av dem nå også, å se dem vokse...
Ingen mognolia hos meg i år siden Herren i Huset snauklipte treet.
Mye å glede seg over ute nå, ha fin pinsehelg ;:OD)

Stare Ström sa...

Svårt att välja bland allt vackert som finns just nu!

Anette i Torsåker sa...

Ja nog finns det mycket att välja bland idag!
Kul med koltrasten,
Trevlig helg!
Anette

Villrose sa...

Å, svarttrosten med sin vakre sang er vel en vårfavoritt! Vi har et fast par i hagen, som svinser rundt oss hele dagen. Så den vil ha rosin!
Ha en fin pinsehelg!

Maribel sa...

Det går inte att välja en favorit, det är så mycket som är efterlängtat och fint på våren. Finast var nog berättelsen om din koltrast. Skall plocka fram ett russinpaket, att ha till hands, när den dyker upp hos mig.
Ha en fin helg /Marika

Mias Mix sa...

Ja vårblommor är bra underbart och det går ju liksom inte att välja någon favorit. Våra löjtnansjärtan har slagit ut och de älskar jag. Vilken kul liten koltrast som följer dig :)
Hoppas snigelgiftet hjälper och att du får ha dina odlingar i fred!
Kollade London-inlägget och det där kattcaféet skulle jag gärna gå på om jag åker till london igen. Hur mysigt som helst. Och musikal är ju nästan ett måste när man är där. Jag och dottern såg Grease när vi var där. Det var 8 år sen nu. Och för 23 år sen firade jag och min man vår bröllopsresa i London.
Önskar dig en skön helg!!

Gunilla sa...

Koltrasten är ju riktigt fin när den inte är i rabatterna och sprätter.


Trevlig helg

Åke sa...

Så fint :) Man blir rörd när man läser hur koltrasten litar på dig :) Jasså dom gillar russin :) De koltrastar som brukar leta på min tomt är väldigt skygga, däremot sädesärlan följer en likt som hemma hos dig... Fina bilder :)
Min Londontripp kan du se uppe i min header, finns en rubrik: London 2016. (inte riktigt klart allt, men det kommer)

Eva Trillian sa...

Koltrasten - en favorit - även hos mig!
Vilken fin bild!

lavendia sa...

Vad roligt att ha en koltrast till vän. Det är mycket lättare att tycka om fåglar och människor som visar sig tillgivna. / Britt

Janicke sa...

Koltrasten i topp, javisst!
Funderar - jag har också svårt att välja favoritblomma just nu. Kanske magnolian, eller, jo jag vet - gullvivan! Där jag bor nu finns stora fält, helt ljuvligt.

Anonym sa...

Hittade till dej genom Blommig Fredag! HÄrlig blogg!
Såg att du vid sidan hade ett citat av min landsman från Wales, Roald Dahl. Intresant.
Fin kåltrast! Ha det bra!