Sidor

06 maj 2016

Trädgården just nu!


Nu kommer alla vårblommor på en och samma gång ...
Den här varma veckan kommer att förändra trädgården totalt, det är bara att försöka hänga med i svängarna och njuta!Mitt "Kungsankörbär" blir aningens större år från år. I år är bädden av narcisser rekordstor sedan maken fick order om att göra storinköp av lökar på Lidl i höstas.Det är verkligen en njutning att sitta ner bland alla blommor.Den fluffiga rosa himlen ovanför.
Och mattan av olika narcisser, en del doftande...... en del med flera blommor per stängel.På motsatta sidan av huset står ett annat prydnadskörsbär som inte blommar lika rikligt, men som får vackra röda blad. Det skulle bli två meter högt, men är det dubbla.Jag tar ofta in grenar av detta träd och använder som påskris. Så vackert!I Danmark köpte vi ytterligare två prydnadskörsbär i påskas. De kostade i stort sett ingenting (80 danska kronor) och är nu planterade på två olika ställen i trädgården. Kan bara hoppas att de trivs hos mig, jag har ju förhållande bra mikroklimat.Vid köksfönstret blommar rosenribsen, den frodas och växer högt upp på väggen. Jag får klippa fram fönstret varje år.Bredvid har stjärnmagnolian börjat slå ut. Det är så vackert när de blommar samtidigt, men i år är ribsen tidigare.Pärlbuskens knoppar kommer snart att vara vita, det lär bli en överdådig blomning i år!I krukorna på trädäcket börjar olika plantor titta fram. Här är det libsticka.I växthuset har jag skördat en omgång gräslök och lagt i frysen. Det är en gammal planta, så den går snart i blom. Bredvid har jag frösådd koriander som verkar arta sig bra.Min vackra grönkål behöver planteras ut snarast, savojkålen har också blivit fina plantor.Och koltrastarna tycker om hyllorna vi satt upp under tak. I går såg jag en stor rovfågel i ena tallen, den får inte hitta till det här boet!

13 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Nu är jag verkligen avis på din trädgård med kungsanblom . dåligt med kommentar tid just nu men ha en trevlig helg ,nette

Maribel sa...

Så många fina blommande träd och buskar. En sån vårlöks bädd önskar jag mig, det får bli många lökar i höst.
Ha en fin helg!
Marika

Vonkis sa...

Helt underbart med allt som växer och blommar hos dig! Är väldigt svag för magnolia och funderade ett tag på att köpa ett träd till päronen men tror att de bor i fel zon.

lavendia sa...

Hur härligt som helst. Vackra bilder. Allra finast Kungsankörsbäret i närbild. Trots att det inte är det minsta blått. / Britt

BP sa...

Snacka om blomsterexplosion här hos dig! Fantastiska bildbevis dessutom. Har också lagt märke till alla träd som blev gröna över en natt.

Mias Mix sa...

Åh så fint! Denna årstid är så underbar med alla blomning och du har ju allt i din trädgård! Älskar Magnolia!

Micke sa...

Härligt med allt som blommar!

Janicke sa...

Vilket paradis du har! Så underbart fint.
Hu för rovfågeln, hoppas att den ger sig iväg.
Vill du ha mer hasselört? I så fall får du passa på någon gång före oktober, då min lott ska värderas. Du är välkommen!

Villrose sa...

Ikke så lett å henge med i svingene, men nyte kan man!
Så lekkert med de blå kulene! Trivelig for svarttrosten med hylle til reir :)

Mia Eggimann sa...

Ja du är duktig på det där med trädgård, det är inte jag

Annette sa...

Så passande första textrad i ditt inlägg :) Det är verkligen så, att allt blir så grönt och fint när värmen kommer på allvar. I går såg jag att syrenerna snart kommer att blomma. Måste komma ihåg att fota det i dag.

Vad roligt med allt du har odlat, jag har ju också odlingsplaner, men vi måste prioritera en del annat innan jag kan sätta igång, som att köra ut grus på grusgångarna. Jag inbillar mig att det kommer att bli både tungt och tidskrävande. Men man får glädja sig åt att det blir fint efteråt :) Jag har förresten sått jag också kom jag på nu! Men i en betydligt mindre skala, jag har grott mungbönor inomhus som jag kunde äta på frukostmackan i morse.

Ni har en så lummig och vacker trädgård, en ren njutning och inspirationskälla! Älskar din första bild med de blå kulorna, så vackert!

cissi sa...

Så mycket blomning du har i din trädgård just nu, den här tiden är årets vackraste.

Charlotte Trädgårdsvägen sa...

Underbart vackra bilder och vackert hus!! En sådan glasveranda drömmer man om! Trevlig trädgårdshelg! /Charlotte