Sidor

24 juni 2018

I Mien Ruys trädgård - en bildbomb


Mien Ruys var en nederländsk landskaps- och trädgårdsarkitekt under 1900-talet. Hennes pappa var vän med brittiska Gertrude Jekyll och själv anses hon vara en av världens tio mest inflytelserika trädgårdsarkitekter.

Hon var först med att använda järnvägsslipers och blev lika intresserad av materialet som trädgårdar byggs av, som av växterna i dem. Hennes trädgård utvecklades till 25-30 olika idéträdgårdar varav tre är utsedda till nationalmonument.

Här följer en bråkdel av mina bilder från dagens besök Mien Ruys Tuinen i Dedemsvaart. Alla är klickbara till större storlek.

14 kommentarer:

lunasblogg sa...

Himla intressant! Tack för att du visar så många bilder.

Anita sa...

Tack Anni! Nu har jag förstorat upp alla bilder och njutit av dom. Vilken känsla att vara där. Vilken frodighet och vilken arkitektur. Och när jag kom till den sista bilden i inlägget hajade jag till. Så enkelt och så snyggt med de röda bänkarna framför den runda dammen och så krukorna med de röda petuniorna i förgrunden. Skulle ju fungera med vilken färg som helst, blå t.ex. :)

Ha en fortsatt skön resa!
Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Trevlig rundtur! Det jag föll för var konstverket av armeingsjärn och sista bilden. Så fint med sten och lavapåväxt och till detta hallonröda kontraster.
Allt gott
/Anette

Kristinas oas sa...

Tack för alla bilder! Det verkar vara en mycket intressant trädgård. Så många vackra detaljer.
Kram Kristina

Vonkis sa...

Läckert. Hur hittar du alla dessa fantastiska trädgårdar i olika länder?

Lillian "sognafaret" sa...

Utrolig flott hage. Den som hadde god tid og mye tålmodighet, men jeg har ingen av delene. Men i år har jeg prøvd meg med tomatplanter, så får jeg se om jeg får noen å høste inn.

BP sa...

Undrar hur stor den trädgården är. Om det inte var så mycket fotboll (och mindre bloggande) skulle jag kanske orka googla;-) Men det första jag tänkte på är Botaniska Trädgården här i Stockholm. Vet inte varför riktigt. Sedan tänkte jag på Stephen Kings "The Shining" när jag såg den stora häcken. Ja, min hjärna ÄR konstig. Nu vet jag i alla fall vem Mien Ruys är.

justnujusthar.com sa...

Så fint och roligt att se! Gillar verkligen de röda och gula kontrasterna i trädgården, och de rundade gräsmattekanterna!

Paula sa...

Vilken otrolig grönska och lummighet i den trädgården, där har ingen torka rått. Eller så har man vattnat flitigt. Jättevackert. Där hade jag kunnat gå o lägga mig under några buskar och sovit gott en natt, vaggad till sömns av susande blad...

Violen sa...

Den här bomben gillar jag men andra bomber står inte högt i kurs!

Lena i Wales sa...

Tack för en underbar bildbomb!
Hälsningar från ett soligt och vackert Wales

Carina sa...

Oj... ..och kul! Kul med ett för mig nytt trädgårdsnamn. Och så många spännande lösningar. Kommer hålla sidan uppe och spara ner, bara hos mig, några bilder med helt ljuvliga lösningar.

Så väldigt mycket tack för rundturen :)

Kram, Carina

Eva Trillian sa...

Tack för att du tog oss med på rundturen!
Ska ta och titta på bilderna en gång till ...

Maribel sa...

Hej Anni!
Fantastiska bilder från en härlig trädgård.
Ha en fortsatt fin resa.
Marika