03 juli 2018

Semesterresan pågår för fullt


 Jag har inte haft en chans till att blogga dessa välfyllda dagar, men nu sitter jag nyduschad och väntar på att maken ska vakna så då försöker jag i alla fall få till ett inlägg med mobilbilder!

Första bilden visar del av Lillhunkens frukost på hotellet i Grossenbrode, Tyskland. Han tog en av godismössen som ostfatet dekorerats med.På anläggningen i nederländska Hof van Saksen hade vi sällskap vid bordet. Där bodde vi i en vecka.I tyska Weeze fick vi små piffiga stickade mössor på de kokta äggen. Sedan flög sönerna hem.Och nu har ni anat den röda tråden i inlägget, eller hur?
Maken och jag fortsatte till Brygge i Belgien...... där vi serverades frukost i mysigaste matsalen någonsin. Ja, detta B&B var verkligen toppentrevligt!Nu har vi bott här i franska Honfleur och vet ännu inte något om frukosten,men har en liten tazzel på nyckeln till rummet. Idag ska vi vidare till Bretagne och vill ha hunnit checka in i tid till Matchen!


Tillägg: det visade sig vara en mycket fransk och mycket rödrandig frukostmatsal!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj så fina upplevelser ,kramen Nette

Cari sa...

Önskar er fortsatt trevliga och goda frukostar.

BP sa...

De stickade mössorna på de kokta äggen var verkligen coola. Nåt för di att ta efter när du kommer hem. Helt klart en potentiell storsäljare i din butik skulle jag gissa.
Åter ju aldrig frukost och nöjer mig med en Nespresso och en Brmhults. Men dina frukostar hade jag inte kunnat motstå.

Anita sa...

Hoppas ni haft en bra frukost idag! Matsalen i Brygge såg verkligen inbjudande ut. Trevligt att hitta sådana B&B.
Hoppas ni hann se matchen igår och att ni hinner se kvartsfinalen på lördag. Sommaren 1994 var vi ute på bilsemester i Europa och följde Sveriges matcher på olika platser. Det var en speciell upplevelse. Vi kom hem lagom till semifinalen.

Ha en fortsatt skön resa!

Kram Anita

Lena i Wales sa...

Vilken trevlig resa.
Honfleur har jag varit i flera gånger, så fin stad!
Fortsatt trevlig resa!

Annette sa...

Det är alltid spännande att se vad man skall serveras för frukost när man bor på pensionat och liknande. Ni har ätit liknande frukostar som vi ser jag. Jag som brukar äta två kokta ägg och en kopp Lungo Nespresso hemma, åt helt annorlunda under vår resa. Croissanter till exempel. Kul att se det fatet med rosor, en sådan kaffeservis hade min farmor och farfar. Och så de stickade mössorna, de var ju så fina!

Eva Trillian sa...

Vilka fantastiska ställen ni hittar att bo på! Ni ska inte bli researrangörer? :) Jag hade anlitat er direkt!

Vonkis sa...

Ser ut som mumsiga frukostar. Älskar godismusen på osttallriken :-D