06 juli 2018

Skaldjur i ostronens högborg


Jag måste få lägga in några foton från Bretagne innan vi far vidare härifrån! Så här fint firade vi åttondelsfinalsegern som vi fick se på knackig överföring på datorn eftersom vi inte kunde hitta matchen på fransk teve! Va?! Så nonchalant att inte sända alla matcher ...Dagen efter åt vi på en betydligt mindre och mycket trevligare restaurang i andra änden av Cancales hamnpromenad. Maken åt ostron till förrätt, färskare än så här går de inte att få!Cancale ligger i Mont Saint Michel-bukten och är världsberömt för sina ostron. Från hög höjd kan man se odlingarna, eller del av dem, när det är ebb.Det är bara hur mycket som helst!
Och till höger ser ni samma lilla fyrtorn som var på första fotot.Ute i vattnet anar man de odlingar som inte når vattenytan. Rad på rad på rad.På närmare håll ser man lite mer av de oskattade odlingarna, eller vad de nu kan kallas.Men vi har såklart ätit musslor också. De här var ganska små men otroligt goda. Såsen var fantastisk! Att de sedan kostade hälften av motsvarande portion i Brygge, ja det gjorde inte saken sämre. Storleken har inte alltid betydelse.Musslorna åt vi längst ut på Pointe Grouin, dit vi vandrat längs GR34 som vandringsvägen heter. En nätt sträcka på 13 km längs kusten. Efter att vi ätit upp gick vi tillbaka :-)

Så en liten hälsning från ett soligt och svettigt Bretagne! Bilderna är självklart klickbara. Håll nu tummarna för att vi hinner till nästa hotell i tid för matchen kl 16. Rackarns omplaneringar jag får göra hela tiden när landslaget går och vinner. Kärt besvär kan det väl också kallas.

Vill du se lite fler bilder lite oftare kan du kika på mitt Instagram, även om du inte har eget konto.


7 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Låter som en härlig resa. Håller tummar och tår att ni hinner se matchen.
Ha det gott /Marika

BP sa...

Ostron och musslor - dregel, dregel säger jag bara!!! Å från och med idag slipper du till och med att omplanera dina planer. Sverige förlorade mot ett England som helt enkelt var bättre. Gissat på Frankrike-England i finalen. Å om det blir så är ni ju verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle.

Anita sa...

Tur man är skaldjursallergiker när du visar sådana läckra bilder :) Dessvärre så gick ju inte matchen Sveriges väg men dom har gjort ett jättebra VM och det har varit en spännande fotbollssommar, precis som 1994. Nu återstår att se vilka som tar hem det hela. När Frankrike spelar kommer det nog definitivt att sändas på tv i varje fall :)

Ha en fortsatt skön resa!

Kram Anita

Eva Trillian sa...

Fina bilder. Gillar att se hur ostronodlingen "går till"/ser ut. Lättskördat vid ebb!
Ostron har jag aldrig provat - och inte känns det som någon förlust heller ;) men musslor är gott!
Ha en fortsatt fin semester!

Lena i Wales sa...

Vad kul! Ser härligt ut!
Jag har också ätit ostron i Cansale, fast det var för ca 10 år sedan. Har nästan helt slutat äta ostron numera när jag inte kan ha citron på. Är allergisk mot citrusfrukter, tyvärr.
Men älskar musslor också, så det går bra.
Njut!

Vonkis sa...

Tycker att musslor och ostron ser så gott ut men kan inte riktigt förmå mig att äta dem. Eller, nu ljög jag lite, har ju faktiskt ätit musslor i en fiskgryta och det var gott men ostron måste man väl äta råa och det vågar jag mig inte på.

Vonkis sa...

Hm. Min kommentar försvann men den gick ut på att jag inte riktigt äta ostron även om de ser goda ut, det är det där med att äta dem råa som känns lite läskigt.