06 februari 2019

Mina åtta mest lästa inlägg


Jag roade mig med att se vilka inlägg som haft flest läsare sedan jag startade bloggen för drygt tio år sedan. Helt sann blir inte statistiken eftersom den enbart räknar klickar direkt in på ett specifikt inlägg och inte de som läser förstasidan. Dessutom är det inget som säger att besökaren verkligen läst inlägget ifråga, det syns tydligt när en sökrobot eller liknande varit inne i bloggen och nosat. Då blir det en rak pik i besöksdiagrammet.

Men i alla fall, enligt statistiken kommer ett inlägg som hade tre teman i ett på åttonde plats, då fanns Helgbilden, Blue Monday och Måndagstema att delta i och jag hade varit på en tjejhelg i Sörmland. Antalet besökare kan bero på att man sökt på Grytsbergs säteri varifrån mina bilder kom.

Plats 8; Inlägget om Grytbergs säteri.På sjunde plats ligger mitt inlägg från när jag och Anne-Lie besökte keramiken, författaren och professorn Birgitta Watz. Detta inlägg fick ett eget liv när en modeskribent på Aftonbladet länkade till det. Idag är det en av få träffar som dyker upp när man googlar på Birgitta.

Plats 7; Inlägget om Birgitta WatzPå sjätte plats kommer ett inlägg från min favoritutmaning Veckans hus, som Hedwig höll i. Oj, så jag saknar dessa teman! Här skulle vi visa röda hus med vita knutar, så det var bara för mig att gå på promenad och fotografera mina grannars hus. Och mitt eget.

Plats 6; Inlägget om röda hus och vita knutarPå femte plats finns ett kort inlägg som helt klart är påverkat av googling.  Antingen har man sökt på blå penséer eller på Birger Kaipiainen, den store finske keramikern som anses vara en av de främsta finska konstnärerna genom tiderna.

Plats 5; Inlägget om Birgers blå penséer.Inlägget om den årliga kräftskivan hos väninnan kommer på en välförtjänt fjärde plats. Jag vet inte vad man kan ha sökt på för att hamna här, men kanske det har varit bilder som dykt upp? Jag har visat bilder från våra kräftskivor i flera inlägg, men detta är det mest besökta.

Plats 4; Inlägget om kräftskivan i växthusetEtt annat inlägg som jag själv tycker mycket om är det från Folkmusikfestivalen i Hässelby slott. Där fick jag riktigt bra bilder på artisterna, som här Ale Möller. En välmatad och mycket trevlig helg!

Plats 3; Inlägget om folkmusikfestivalenKonstigast av alla inlägg på listan är detta. Fullständigt ointressant ur allmänhetens synvinkel, anser jag. Okej, jag kan förstå att man söker på det gör ont, men att man sedan klickar in på detta inlägg? Ingen kan ha blivit nöjd med den obefintliga info man då fått. Visst, jag hade ont i en tand och gick till tandläkaren, men hur upplysande är det?

Plats 2; Inlägget om en ganska vanlig dagHelt utan konkurrens, med tre gånger så många besökare som inlägget på plats två, är det med mitt besök på Villa Lusthusporten på Djurgården. Inte alls konstigt med tanke på hur många vi är som sett detta vackra hus och hur få som kunnat gå in i det. Förutom alla som studerade där under ett antal år, förstås.

Plats 1 och värdig vinnare (som om det vore en tävling); Inlägget om Villa Lusthusporten.


15 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Och så har du kanske skrivit ett nytt inlägg som får plats på listan? Du får kolla om några år.

Ja, det är inte gott att veta vad som lockar och är intressant, har inte själv kollat så noga men ett inlägg ligger högt över alla andra. Det inlägget handlar om parkslide och växtens framfart i både trädgårdar och natur.

Ha det så bra!

Rost och rädisor sa...

Annorlunda inlägg och otroligt mycket läsning. Kul att gå igenom sin statistik ibland, även om jag tycker kurvorna är svårtydda ibland.
Allt gott
/Anette

BP sa...

Som du säger så kan man inte riktigt lita på blogspots statistik, men det som förvånar mig ändå att inget av dina inlägg från resor i Europa ligger på topplistan. Okej, du är ju ingen renodlad resebloggare, men ändå. Går nästan aldrig in i statistiken själv, men tänkte snar göra det ändå, om jag inte glömmer vill säga, då jag startade min blogg den 12 februari för 11 år sedan.

Lisbet sa...

Intressant läsning. Jag tycker dock att alla dina inlägg kunde hamna på första plats :)
Undrar hur du hittade statistiken...
Sköt om dig! Här ingen förkylning alls!
kram

Lena i Wales sa...

Intressant att man kan ta fram detta, jag skulle inte ha en aning om hur man gör det.
Ja, man vet aldrig vad som slår och inte slår i Blogglandia.
Ha en fin vinterdag!

Susie på Stjärnarve... sa...

Kul med statistiken, själv har jag aldrig kollat min blogg - och nu är det ju försent! Av dina inlägg så var det det föregående som var "utom tävlan", alltså när ni väninnor gjorde Stockholm, som jag gillade allra bäst. Det var mycket trevligt.....
Alltså; Jag har inte en aning om hur det skulle fungerat i fortsättningen med Google, men eftersom jag tydligen haft Google+ sen 2014 så ska allt efter det försvinna. Det gör ju inte så mycket, har väl inga större litterära inlägg ligger där och bilderna har jag sparat på annan plats, men.....alla mina kontakter!? Både mina bloggvänner och mina mailvänner, vad händer med dom?
Så nu måste jag ladda ner och spara dessa på nåt sätt.
KRAM/Susie

Marit sa...

Så morsomt å lese om de mest besøkte innleggene dine! Det med de blå pensene husker jeg godt :)
Klem!

Kattila sa...

Jag älskar statistik och man kan ju bli förvånad överresultaten elller glatt överraskad 😃

Susjos sa...

Spännande med statistik, kanske man ska kolla lite ?
I morgon är det inte många låtar som låter spännande, har ingen aning om hur det ska gå? Tror väl att Liamoo och Hanna gör ett bra uppträdande, så går de vidare...men sen??? Ingen aning! Andreas är ju känd, men har han en bra låt? Hm, får lyssna igenom de korta 30 sekunderna igen innan jag tippar!
Kram!

Janicke Henrikson sa...

Läste inlägget med hängmattan, minns det. 2014, herregud, då bodde jag fortfarande på Gärdet. Tiden går. Minns också hängmattan från din trädgård, irl vill säga. Just nu undrar jag mest över Susie på Stjärnarve som jag har haft kontakt med och vars inlägg jag läste ovan.

I övrigt har jag våra fina dagar nyss i minnet. Kram på dig!

Carina sa...

Fin sammanställning med en himla bredd tänker jag :) Flera inlägg som jag inte känner igen :) Antagligen från före jag hittat hit... Tänk så tiden går och visst en del saker förstår man inte. Jag tittar lite på statistiken ibland och jag tänker numera mycket mer på hur jag både kategoriserar, taggar och skriver SEO. Vi får väl se om det gör någon skillnad när jag ser tillbaka om ett tag.

Kram, Carina

Vonkis sa...

På min topplista hamnar bara Melodikrysset :-)

Eva Trillian sa...

Där dök det upp några inlägg jag kanske inte läst - så det ska jag göra!

Annette sa...

Kul med statistik! Jag kollar upp sådant för min blogg också ibland, särskilt i slutet av året. Här var en del inlägg som jag inte läst tidigare. Jag förstår att det om Birgers penséer drar läsare, så fint!

Hos mig hamnar recept och matbilder i topp. Och nu minns jag ju, igen.., att jag fortfarande inte skrivit klart mina inlägg i resebloggen, om våra senaste Frankrikeresor. Det måste jag ju göra.

Mias Mix sa...

Vad roligt! Kul att kolla lite statistik. Tror inte ens jag kan göra det eftersom jag fortfarande har gratisversionen.
Underbara blåa penséer. Och som du skriver, alla dessa teman, saknar dem också. Var inte med i exakt samma som du men det fanns ju för varje dag om man så ville.
Så många intressanta inlägg du fått till. Lustigt med tandläkarinlägget.