29 april 2011

MusikoFotoautomaten - sol och gröna vyer

Vitsippor i Hjo Stadspark på långfredagen

Ibland behöver man knappt skriva text i bloggen. Sol och gröna vyer har vi väl alla längtat efter den långa mörka kalla vintern? Och nu har vi fått - i ett gudomligt överflöd!

Två klassiker bjuder jag på till temat, varav den ena i två moderna tappningar.

Först ut är en prisad "bästa debutpopulärproduktion", Små lätta moln från 1969. Pugh Rogefeldt, Jojje Wadenius, Loffe Carlsson spelade på LP:n Ja dä ä dä!Perfect day skrevs av Lou Reed 1972, producerades av David Bowie och fick ny popularitet som filmmusik i Trainspotting. Den fantastiska version jag här visar spelades in som reklam för och av BBC, angående licensavgift (Jmfr "Vill du ha en snigel på ögat" resp "Tack för att du betalar din tv-avgift"). Den gavs sedan ut som singel till förmån för Children in Need och drog in £ 2 125 000.När Susan Boyle skulle sjunga samma sång i America's Got Talent fick hon med kort varsel ställa in framträdandet då Lou Reed påstås ha vägrat låta henne sjunga hans sång. Uppenbarligen hade det med licenspengar att göra och Lou Reed själv var inte inblandad utan ställde senare upp och producerade hennes musikvideo - inspelad vid Loch Lomond (Storbritanniens största sjö - och den är då inte stor...).En soligare bild av Loch Lomond och Lilleman 2004

5 kommentarer:

Pialotta sa...

Such a perfekt day.. den låten är så himla vacker och passar perfekt Anni :) Finns ju en hel del inspelningar med den, men kul du valde med en massa artister:) Trevlig Vaöborgshelg :)

agnetha sa...

Pugh oj oj vilken Nostalgi!!!! Jag gillar!!!!
Men hur i all sin dar kunde du få in så många videos på Blogger. Hos mig sa den stopp efter en enda. Jag fick göra två inlägg.Konstigt!!!
Trevlig Valbrg!!

Monica sa...

Härliga låtar, lille Pugh var ett tag sedan jag hörde.
Vem kan glömma Susan B i talangjakten, herre je vad skönt det var att se den uppblåste Simon se ut som en fiollåda i
ansiktet;-))))
Ha en skön Valborgsmässoafton;-)

Lena sa...

Tre väldig olika låtar som alla är jättebra. Favoriten är dock Pugh...gillar hans låtar och hans röst!!

Erik "Semlan" sa...

Du börjar inlägget med ett härligt foto. Såå mycket vitsippor!
Så Pugh med små lätta moln på det, en favoritartist som gjort mycket bra musik, ta bara Grymlings!
Perfekt Day är helt underbar, ja den där specialversionen med en massa artister som passerar revy i videon. Jätteläcker!
Den gillar jag.
Susan Boyle, inte riktigt "my cup of tea", men låtvalet är ju bra. ;-)