11 april 2011

Vet knappt om jag vill skriva detta

Veckans rapport från keramikkursen...

Först och främst var det vansinnigt mycket folk där! Ett elände i slutet av terminen när alla vill glasera sina alster - det blir trångt, varmt och kladdigt, inget vidare när sakerna är ömtåliga. Lite irriterad blir jag faktiskt på de som "passar" plats åt andra när det inte är deras kursdag. När jag tog igen mina förlorade kurstillfällen på annan veckodag var jag noga med att inte ta plats från ordinarie deltagare. Att passa plats åt någon som kommer sent när det inte finns plats för de som redan är där - nej, det gillar jag inte.

Och inte blev det bättre:

Jag tog hem två vita skålar, skeva som sjutton. Duger inte att fästa mina inköpta dekaler på. Suck.


Min gigantiska kronkruka var det bara att slänga. Ingen vits att slösa tid och glasyr på något som är så sprucket. Suck.


Jag glaserade tre blåa blommor - skönt med något som blir lyckat! Lade på ett nytt lager glasyr (uppblandad med tapetklister) på utsidan av den äckelgröna skålen. Hade velat ha svart, men det blev tomteröd. Kan det bli värre? Ja, dottern tror det!


Min fina skål med blommor och en annan liten skål hade varit inne i för hög värme - kursledarna hade ställt in ugnen på glasyr och inte skröj... Då sintras leran och vill inte suga åt sig glasyr. Jag fick inte veta att det hänt mina alster utan doppade dem glatt i glasyr, bara för att få se hur allt rann av.


Istället fick jag kladda med tapetklisterblandad glasyr även här. Geggamojja. Och ja, det är med avsikt jag låtit en glasyr rinna ned utmed kanten. Ibland ger man liksom upp när inget blir som man vill...

Nu får vi hoppas att det fat och den bladprydda skål jag ställde in för skröjbränning inte torkar för fort och spricker. De två fågelbad jag gjorde förra gången hamnade också i ugnsrummet.

För att få något vettigt ur händerna kavlade jag ytterligare ett fat och ett fågelbad - antar att det betyder att jag ska anmäla mig för en termin till? Kanske bäst att jag avvaktar till min blomskål är klar nästa gång. Om den alls blir bra.

Det är onekligen billigare att slänga två oanvända leralster, än att boka upp sig för en dyr kurs...

5 kommentarer:

Öbon sa...

Låter inget vidare med gårdagskvällen. Ogillar också när det ska paxas platser, sådant höll man på med i grundskolan. Larvigt.

Mona sa...

Fy vad tråkigt att det inte gick så bra igår kväll. Nej nej nej man paxar inte platser, gillar inte det alls. Det hände på silverkursen också några gånger.

Susjos sa...

Trist trist...du får fixa egen ugn!

Gudrun sa...

Hej Anni!
Men fy så tråkigt. Det är klart att man vill ha lite belöning för allt arbete som man lägger ner. Inte kul när andra förstör arbetet heller. Det var inte din dag i går hör jag.
Lycka till nästa gång.

Leena sa...

Låter jobbigt. Tycker ändå av det som jag sett tidigare att du fått fram en del fina grejer, gläds åt det! Många av dem skulle jag gladeligen ställt fram ...

Och vet du vad? Vi fick OCKSÅ en helt strålande solig dag till slut igår, och halva idag ;) Och till helgen väntar jag på mer.