16 april 2011

Veckans hus - nybyggnation

Nu blir det inte mycket till kåkar!


Här ska byggas studentbostäder, som vad jag förstår ska vara klara om ett år.

Det passar ju prima till temat Nya bostadområden, där Hedwig tänkt att vi ska fotografera en och samma plats med ett halvårs mellanrum.

Jag undrar jag om här står inflyttningsbara lägenheter när det är dags för tredje fotograferingstillfället...

Och för att dels göra inlägget lite roligare och dels visa för er hur otroligt hängiven Veckans hus jag är, kommer lite bakgrundsinformation:


Jag har haft fullt upp senaste veckan, har ställt ut mitt glas på galleri och hållt kvällskurser. Kände bara till ett enda lämpligt fotoobjekt som kunde passa till temat, men hade ingen tid att hinna dit.

Idag har jag haft ett tjugotal fikagäster i trädgården med allt vad det innebär av bakande, dukande, städande och fixande. När de gått lade jag mig i soffan en stund, grabbarna rusade till sina datorer och maken somnade i tv-fåtöljen. Jag insåg att solen inte skulle vara upp så länge till, så till sist väckte jag maken för att han skulle kunna köra mig till platsen ifråga.

Han tittade på mig med rödsprängda ögon, lite undrande.
- Jag väntar tills du är inkopplad, sa jag.
- Det är jag, svarade han.
- När du vaknat vill jag att du kör mig till tomten bredvid Lidl där de ska bygga studentbostäder. Jag ska fotografera till Veckans hus.
- Ok.

När vi går ut i trädgården undrar han varför jag inte tar med draken som jag just fått i present.

- Varför ska jag ta med den?
- Men skulle du inte fotografera trädgårdstomten?

(Se där Hedwig - ett kommande tema kanske?)

Och nu sitter jag här på födelsedagskvällen och lägger in mitt oansenliga bidrag... Undrar om jag kan måla den förskräckliga draken blå?
Veckans hus

5 kommentarer:

Hedwig sa...

Tack underbara Anni. Var det till och med din egen födelsedag - stor grattiskram i så fall. Och var det din makes - ge honom en stor kram också för att han har en så go' fru.
Ditt område skall bli intressant att se. Numera bygger man ju så snabbt att det hinner hända mycket på ett år.
Jag har också fått min gubbe att följa med till olika fotoplatser och han bara skakar på huvudet. Jag tyckte att vår första husvagnstur för säsongen skulle gå till Eksjö. Efter 20 frågor kom han på - aha du skall fota ...
Få se om jag kommer dit.

Hedwig sa...

PS. Måla draken blå.

Sandbergs Fotoblogg sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott!

Intressant läsning och intressant att följa ditt bidrag.

Jo, visst tar det lite av utsikten, men här i Singapore byggs det överallt så man kan inte tro att utsikten just nu består.
Tycker faktiskt att det är intressant att följa hur ett bygge går till och sedan när de tar bort det grå skyddet och man ser glas istället och när folk flyttar in blir det grannar att titta på istället.

Ha en skön söndag och tack för kommentaren!

Emma sa...

Det blir så mycket roligare med bakgrundsinformation!

Själv lurade jag med tonårsdottern ut på hundpromenad igår, och när hon förslog att vi skulle gå ner till slottsparken sa jag glatt "nä vi ska gå till en byggarbetsplats bakom bilprovningen!"

Vi är inte riktigt kloka vi husbloggare, men det är det värt! Grattis på födelsedagen!

Lo sa...

Draken är jättemysig! Tankarna går till Notre Dame när jag ser den. Vet du var givaren har köpt den? Eller är den möjligen skapad av givaren?