13 maj 2011

MusikoFotoautomaten - ESC 2011

Jag har haft fullt upp denna vecka och när jag äntligen kan skriva i bloggen så strular Blogger/Blogspot! I sista stund lägger jag här in det som var förra veckans tema i Musik- och Fotoautomaten:

Mina fyra favoriter i ESC - och tänk att de alla gick till final!

Först ut är det Clash-inspirerade bidraget från Moldavien, men gissa om de förvånade mig och chockade ganska många när de sedan stod på scen i sina jättestrutar! Det var något helt annat än den här videon:
En ljuvligt pompöst överdriven euroschlager som förstörs på ett helt underbart sätt av en rappare - ja, jag gillar Greklands bidrag, snacka om känsla!
Sedan gillar jag den mer lättillgängliga låten från Rumänien, en låt med samma tema som den finska tråkmoppen (ja, jag tycker att finnen är damdamdamtrist):
Och så är det ju tjejerna, finstämda Anna från Schweiz och suggestiva Lena från Tyskland... jag väljer Lena denna gång, så kan jag ta Anna till nästa tema - det är ju redan på gång eftersom jag är så sen...
Men vem som vinner? Jag sätter en slant på Irland!


5 kommentarer:

Cari sa...

Tack för tipsen - nu ska jag lyssna. Men att du inte la med Irlands bidrag.

Pialotta sa...

Det är klart ser man musiken live som igår på Semifinalen, så får man en helt ny bild och ser fler som överraskar .. när jag fixade mitt inslag förra veckan så hade jag bara sett inför i svensk television TV1. Rumänien har jag inte tänkt på innan .. men hattarna o Moldavien skojade till det riktigt skönt :) Jag tror oxså att Irland kommer i topp... men det är en låt som jag verkligen inte gillar .. kul för de unga grabbarna med Lipstic om de går och vinner hela allt i hopa:)
Igår gillade jag Ukrainas fina låt, men England och allra helt Azabaijan tror jag går i topp. Saade kan kanske komma nära 10-onde plats.. men allt är så tillspetsat så vem som helst kan vinna .. det har hänt förr. Ungerns liveframträdande inte så bra live, men själva låten och sångerskans röst gillar jag.. Leena .. njaaaaaa..

Vi får helt enkelt se i morgonkväll:)
Om man nu orkar sitta och titta/lyssna på alla låtarna.. ganska så många.. blir många kisseturer och kaffepauser vill jag lova;)
Trevlig helg på dig/Kram/Pia med sin Lotta i släptåg;)

Cari sa...

Moldaviens musikvideo kan man inte se efter 1/2 flaska vin (blir illamående av allt fladdrande).
Men har du koll på alla bidrag? Har du lyssnat på alla så här noga? Rumäniens är jättebra.

Susjos sa...

Tänk så olika man kan tycka ;)
Jag gillar Frankrikes bidrag jättemycket,men han vinner inte.
Englands är oxå bra,liksom Ungern.
Och inte att förglömma: Bosnien-Herzegovina! (och så Sverige förstås)

Faktiskt är vi lika på en punkt,Tysklands bidrag är speciellt-gillar den på något vis?!
Och Rumäniens bidrag var trevligt.

Men vem vinner??? Kanske Irland?

Vore kul om Eric kunde få vara med i topp 5 oxå....snart vet vi!

Anni sa...

@Cari - hade du sett Moldaviens bidrag i semifinalen hade du BEHÖVT en halvflaska vin och så hade du undrat vad du har för vän ;-)

Men ja, jag har sett alla inför-program och båda semifinaler. Jag tycker att detta är härlig underhållning - bryr mig inte alls om själva tävlingsmomentet.