07 maj 2011

Veckans hus - trapphus

Nu var det ett lite knepigare tema i Veckans hus, trapphus har jag ju en del bilder på - men utifrån? I bostadshus ligger oftast trapphusen antingen inne i husen eller mot gården, svåra att fotografera för mig som går på gatan. Men jag hittade ett i änden av Frejgatan i Stockholm (adressen till fastigheten är S:t Eriksgatan 96) som i sig inte är så märkvärdigt, det är inramningen som "gör" det!


På det nedbrunna och restaurerade Koldinghus i Kolding, Jylland, ligger trapphusen som torn mot gården. Mer om Koldinghus kan ses och läsas i två tidigare inlägg.


6 kommentarer:

4U2 sa...

Jag tycker det är snyggt med tegel ... Tysklands byar med vackra tegelhus ... så vackert!

Christina sa...

Härliga torn och teglet är fantastiskt. påminne rom teglet på S:t Petri kyrka i Malmö. Man ser spåren av århundradena på huset. Ha en skön helg!

Leena sa...

Första bilden är ett detektivarbete ... att bara se trapphuset mellan de två husen! Och så gillar jag förstås de danska husen, inte så perfekta men med härlig känsla. De är är danskarna världsmästare på. Och du förstås som tagit bilderna ;)
Trevlig fortsättning på helgen!

Lisbet sa...

Fina bilder! Bra att ha ett intresse som får en att röra på sig. Jag har märkt att man kan gå ganska långt, utan att tänka på det, för att hitta ett bra motiv!
Ha en fin söndag!

Hedwig sa...

Tack för fina bilder. Veckans tema har ju försvårats av att alla innergårdar numera är låsta. Lite synd för just där finns en hel del intressanta detaljer.
Men som vanligt har du ju löst uppgiften på ett elegant sätt. Koldinghus ser verkligen spännande ut, där fanns säkert många fina detaljer innan det brann.

Mona sa...

Ser att du haft samma problem som jag med låsta innegårdar. Kul att se bilderna från Koldinghus. Jag har varit där, men bara gått en sväng runt på utsidan. Jag måste nog leta fram det gamla fotoalbumet och kolla på mina bilder. Ankarjärn ser jag minnsann också på huset. Det är så kul att gå och kolla på hus nu, när man kan räkna upp en massa husdetaljer som man känner till!