Sidor

06 augusti 2015

Att tillfredsställa akuta behov

Suddig bild, men det är den enda jag har på mattan
Åkte till Gotland utan handarbete i somras. Det var inte så vidare smart. Förra året vävde jag en matta som fortfarande sitter kvar i vävstolen, under två somrar har jag också virkat på något som kommer att bli en assymetrisk mormorsrutefilt, men den kräver planering och är numera för stor för att frakta omkring.

Så långt kom jag för två år sedan, det finns betydligt fler rutor nu

Så när jag första lördagen gick på Burgsviks marknad, kände jag det där enorma behovet av att köpa garn - trots att ladorna är fyllda hemma. Jag försökte välja andra färger än jag brukar, men det slutade ändå med blått och vitt i ett garn som var på rea och en ergonomisk virknål, vilket lyft!

Redan lördagen därpå insåg jag att jag behövde mer garn om det skulle bli mer än en tummetott, men tänk att då fanns inte det ståndet på marknaden! Okej, jag får väl googla rätt på garnet när jag kommer hem, tänkte jag. Bara för att upptäcka att garnet utgått från leverantören och det bara fanns enstaka nystan spridda i landet.


Så tänkte jag först göra

Men hon som sålt till mig på marknaden, kunde hon ha garn kvar? Och vem var det? Jag letade rätt på återförsäljarna och hittade en i Visby som jag ringde upp. Men nej, det var inte hon som stått på marknaden och hon hade inte garnet. Däremot erbjöd hon sig att hitta ett liknande om jag skickade ett garnprov. Väldigt snällt, men då kan jag ju lika gärna själv gå till en garnaffär här på stan, tänkte jag.

Så kom jag på att kolla upp marknaden, de borde ju veta vilka som deltagit. Hittade deras facebooksida och fann direkt en bild på rätt försäljare! Ha! Ringde Grejsimojsar och fick genast hjälp! Anette lovade att leta fram det garn hon hade kvar och skicka det, men förrådet var väldigt utplockat och ganska rörigt eftersom hon just nu flyttade från marknad till marknad. Dagen efter vårt samtal kom ett sms med beloppet jag skulle betala och igår kunde jag äntligen hämta ut garnet, utan att veta vilka färger jag fått.


Hurra!

I väntan på garnet hade jag funderat och räknat på filtens design, eftersom det gick åt för mycket av det mörkblå garnet i den design jag först tänkt. Med den nya designen kommer det garnet att räcka längre och dessutom blir filten så mycket snyggare - hoppas jag!


Med möjlighet att ha ytterligare en färg som kantar hela rasket.
Torsdagstema - I like

11 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Gillar tanken på en asymmetrisk mormorsrutefilt :) och faller pladask för färgkombinationerna i din bild från för två år sedan!
Garn - när kan man låta bli att köpa det? Köper garn för att garnet är fint och får sedan hitta på något att göra med det ;) I brist på fantasi har jag numera rätt många sjalar att välja på - tur att jag gillar sjalar! :D
Gillar din I Like - och namnet på affären: Grejsimojsar? Perfekt!

Beppan sa...

Finns det något mer avkopplande än handarbeten?
Din mormorsrutefilt blir såå fin!
Och vilken lycka att hitta försäljaren som hade garn kvar :-)

Violen sa...

Det är något speciellt med mormorsrutor, lite nostalgi kanske! Filten kommer att bli toppenfin! Vilket jobb du fick för att få tag på garnet men allting går även om det tar lite tid! Så det blev ett lyckligt slut på garnäventyret!

BP sa...

Snacka om research och maximal tur... och skicklighet!

anemonen sa...

Vilken tur och det skall man ha ibland. Jag vet för min mor var en hejare på just virkning och många är alsterna hon gav oss barn. Snyggt med virkat.

Mia Eggimann sa...

Jättesnyggt ska nog ta fram min med.

Susjos sa...

Vilket jobb du lagt ner för att hitta garnen!!! Imponerande!!

Marit Johansson sa...

Skam den som ger sig :) bra att du fick tag i det till slut. Handarbete är avstressande, höll på en del med virkning i tonåren men inget sedan dess... Din filt kommer att bli superfin i alla fall. Ha en trevlig helg!

Unknown sa...

Ingen dålig energi här på bloggen...och visst är det väl skönt att sommarkänslan/värmen äntligen kommit. Underbart projekt du jobbar på.
/Kiki

Janicke sa...

Vilken tur med garnet, och så snyggt det blir.
Undrar om en ergonomisk virknål är något för artrostummar?

kissed by an angel sa...

Good that you have got your yarn!!! Your blanket will look so good in this beautiful colours!!!
Your work reminds me of a blanket which I have begun for a long time...Unfortunately my motivation has taken a vacation since a while...I'm not sure if I ever will finish this projekt :)